Pirmajame sostinės derbyje – „Žalgirio“ pranašumas | kl.lt

PIRMAJAME SOSTINĖS DERBYJE – „ŽALGIRIO“ PRANAŠUMAS

  • 1

Pirmąją pergalę į savo kraitį šiame „Optibet A lygos“ sezone įsirašė praėjusių metų čempionas Vilniaus „Žalgiris“.

Vladimiro Čeburino treniruojama komanda namuose atidėtame 1-ojo turo susitikime 2:0 (2:0) įveikė to paties miesto „Riterių“ komandą.

Jau pačioje dvikovos pradžioje čempionai galėjo išsiveržti į priekį. Tiesa, Josipas Tadičius pirmojo įvarčio „Žalgirio“ gretose nepelnė – iš arti smūgiavo tiesiai į Armantą Vitkauską. Varžovai kėlinio viduryje atsakė pavojingu Tomo Dombrauskio smūgiu, kuris skriejo šalia virpsto.

Kiek vėliau Tomislavas Kišas pavojingai atliko baudos smūgį, bet netrukus džiaugėsi pirmuoju įvarčiu. 25-ąją minutę kroatas sulaukė puikaus Ogenyi Onazi perdavimo bei nepriekaištingai smūgiavo į tolimąjį vartų kampą.

43-iąją minutę „Žalgiris“ padidino savo pranašumą, surengdamas beveik identišką ataką. T. Kišas galva numetė kamuolį link Franciso Kyeremeh, kuris aplenkė varžovą ir nuginklavo buvusį ilgametį čempionų vartų sargą A. Vitkauską.

Antrame kėlinyje šeimininkai daug progų nesukūrė, tačiau varžovams atkurti intrigos taip pat neleido. „Riteriai“ išsiskyrė tik pavojingu tolimu Marko Pavlovskio smūgiu, kurį atrėmė Edvinas Gertmonas, bei Aleksandro Levšino bandymu įveikti E. Gertmoną šūviu pažeme.

Paskutinėmis dvikovos minutėmis gerą galimybę turėjo žalgirietis Matas Vareika, bet su jo bandymu susitvarkė A. Vitkauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

von iš Lietuvos

rado mat landą negrams vežti į Lietuvą ir visą europą.niekam jusų prakeiktas futbolas neįdomus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS