Pirmenybės pasibaigė, čempionas dar neaiškus | kl.lt

PIRMENYBĖS PASIBAIGĖ, ČEMPIONAS DAR NEAIŠKUS

Paskutinis LFF Pirmos lygos pirmenybių turas padiktavo beveik visus atsakymus, tačiau pagrindinis klausimas taip ir liko neatsakytas. Turnyro nugalėtojui vainikuoti prireiks papildomos dvikovos spalio 29 d. Kėdainiuose, o bronzos medaliais pasipuošė į lygą po kelerių metų pertraukos grįžęs Kazlų Rūdos „Šilas“.

Bronzinė kelionė

„Turėjome gerą kelionę. Lieka tik finišas!“, - tokiais žodžiais į paskutinį mūšį savo vyrus išlydėjo Gedeminas Jarmalavičius. Kazlų Rūdos „Šilo“ vairininko kreipimąsi futbolininkai suprato. Paskutinėse čempionato rungtynėse suvalkiečiai 4:1 nukovė turnyro autsaiderį „Kauno Žalgiris“ B kolektyvą ir užsitikrino bronzos medalius. Nors 26-ojo turo dvikova nebegalėjo išgelbėti kauniečių nuo iškritimo į žemesnį divizioną, jie iki pat antrojo kėlinio vidurio atkakliai priešinosi kur kas labiau patyrusiems ir motyvuotiems varžovams, o galutinai palūžo tik pačioje mačo pabaigoje praleidę du įvarčius.

Kazlų Rūdos ekipa per 26 susitikimus iškovojo 15 pergalių, pasiekė 3 lygiąsias ir 8 sykius suklupo. Surinkto 48 taškų kraičio pakako, kad „Šilas“ užkoptų ant prizininkų pakylos. Treneriui G.Jarmalavičiui tai buvo toli gražu ne pirmasis prizinis finišas su Kazlų Rūdos komanda. 2016-aisiais jo vadovaujama ekipa tapo Pirmos lygos čempione.

„Sezono pradžioje galvojome, kad patekimas į stipriausiųjų penketuką būtų mūsų svajonių išsipildymas. Bet turnyro eigoje apsišlifavome ir pajutome, kad galime kažką daugiau. Žinoma, pasitaikė kalnelių aukštyn-žemyn, bet džiaugiuosi, kad finišas pavyko. O kada pabaigoje laimi, tai ir visas sezonas atrodo nusisekęs“, - džiaugėsi G. Jarmalavičius.

Prireiks pratęsimo

Du įvarčius paskutinėse sezono rungtynėse įmušęs „Šilo“ puolėjas Ričardas Beniušis su 21 rezultatyviu smūgiu atitrūko nuo persekiotojų lygos snaiperių sąraše. Tiesa, 41-erių veteraną dar gali pavyti antroje vietoje žengiantis jonavietis Marius Ganusauskas (19 įvarčių). Nėra abejonių, jog „Jonavos“ puolėjas tokią galimybę būtų mielai iškeitęs į lygos auksą, tačiau 26-ajame ture jo komanda neatsilaikė prieš „Šiaulius“. Rungtynėse Jonavoje šeimininkams pakako iškrapštyti bent tašką, o šiauliečius tenkino tik pergalė. Ir ją svečiai pasiekė – atkaklaus mūšio likimą lėmė „Šiaulių“ kapitono Algio Jankausko kepštelėjimas koja po kampinio 70-ąją min.

„Rungtynės tapo tikra turnyro puošmena, o dėl tokios baigties laimėjo visa lyga. Drauge su jonaviečiais visiems sirgaliams padovanojome tikrą futbolo desertą“, - akcentavo „Šiaulių“ vairininkas Mindaugas Čepas.

Po pergalės 1:0 šiauliečiai ne tik pavijo „Jonavą“, bet ir dėl geresnio tarpusavio rungtynių santykio (1-ajame rate Šiauliuose šeimininkai laimėjo 3:1) pakilo į pirmąją poziciją. Tiesa, ši rokiruotė tik formali, nes pagal lygos nuostatus, komandoms surinkus po lygiai taškų (66), aukso medalių likimą spręs papildomas mūšis neutralioje aikštėje. Mačas Kėdainiuose šį penktadienį startuos 18 val. 30 min.

„Kėdainiuose laukia dar vienas žūtbūtinis mūšis. Tikras karas“, - pažadėjo „Jonavos“ vairininkas Eisvinas Utyra.

Atsisveikino su lyga

Arčiausiai prizininkų trejeto finišavo „Panevėžio“ B futbolininkai. Panevėžiečiai paskutiniame ture namuose 1:0 pranoko Marijampolės „Sūduvos“ dublerius ir su 45 taškais užėmė garbingą 4-ąją vietą. Nuo jų 3 taškais atsiliko penktas finišavęs Vilniaus „Žalgirio“ jaunimas, sostinėje 1:3 nusileidęs Klaipėdos „Neptūnui“ (31 taškas, 10-oji vieta). 6-ąją vietą su 39 taškais užsitikrinusi Gargždų „Banga“ B 2:4 pralaimėjo kaimynams iš Kretingos – „Minijos“ futbolininkams.

Pastariesiems pergalė garantavo vietą Pirmoje lygoje. Kretingiškiai su 25 taškais pakilo į 11-ąją poziciją, už nugaros palikdami ne tik žemyn krisiančius autsaiderius - „Kauno Žalgirį“ B (14 taškų, 14 vieta) ir „Sūduvą“ B (20 taškų, 13 vieta), bet ir sostinės BFA ekipą (23 taškai, 12 vieta). Vilniečiai paskutiniame ture pademonstravo charakterį ir 3:1 išvykoje nukovė Plungės „Babrungą“. Plungiškiai galutinėje įskaitoje surinko 34 taškus, išsilaikydami pajėgiausiųjų aštuntuke, o laipteliu aukščiau finišo liniją kirto Mažeikių „Atmosfera“ (38 taškai), namuose 3:0 nepagailėjusi Vilniaus „Riterių“ B (32 taškai, 9 vieta).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS