Pirmos lygos starte įvarčių sąskaitą atsidarė ir NBA krepšininko brolis | kl.lt

PIRMOS LYGOS STARTE ĮVARČIŲ SĄSKAITĄ ATSIDARĖ IR NBA KREPŠININKO BROLIS

Lietuvos pirmosios futbolo lygos pirmenybės startavo su trenksmu: NBA krepšininko brolis įmušė pirmąjį savo įvartį, buvęs Lietuvos rinktinės saugas driokstelėjo iškart keturiais rezultatyviais smūgiais, o dviejuose mačuose nugalėtojas paaiškėjo tiksint paskutinėms sekundėms.

1-asis Pirmos lygos turas praėjusį savaitgalį vieniems atnešė džiaugsmo, kitiems – nusivylimo ir daug minčių apmąstymams, tačiau startinį jaudulį jautė visos 12 pirmenybėse startavusių ekipų, o Gargždų „Bangos“ ir Vilniaus „Žalgirio“ dublerių akistata neįvyko dėl užfiksuotų COVID-19 atvejų.

Legionierius. Australas Makeras Marialis Makeris tapo pirmuoju šių metų turnyre pasižymėjusiu legionieriumi. Iš Pietų Sudano kilęs dinkų tautybės žaidėjas Lietuvoje savo sąskaitą atsidarė jau startiniame mače. Mažeikių „Atmosferos“ komandos saugas pasižymėjo 25-ąją mačo su Vilniaus BFA ekipa minutę. Beje, įdomu, jog  21-erių metų futbolininko brolis Thonas Makeris yra krepšininkas. 213 cm ūgio puolėjas vilki NBA klubo „Cleveland Cavaliers“ marškinėliais. Pats M.Makeris ištįsęs iki 192 cm ūgio.

Futbolininko brolis Th.Makeris prieš D.Sabonį                                                       AP nuotr.

Mažeikiškių persvarą 2:0 sostinėje rezultatyviu smūgiu 31 min. įtvirtino Pijus Meižis.

„Emocijos puikios! Noriu padėkoti visai klubo administracijai ir žaidėjams už nuveiktą didelį darbą pasirengimo metu. Pradėti čempionatą pergale buvo svarbu, nes taip jauni vaikinai įgauna daugiau pasitikėjimo. Tačiau švęsti nėra ko, nes laukia ilgas turnyras“, - teigė „Atmosferos“ treneris Evaldas Razulis.

Herojus. Klaipėdos „Neptūno“ komandos saugas Marius Papšys per savo karjerą yra sužaidęs ne vieną sėkmingą mačą, tačiau Panevėžio Žemynos progimnazijos stadione jo pasirodymas buvo tiesiog įspūdingas. 31-erių metų buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas akistatoje su „Panevėžiu B“ per valandą sumušė net keturis įvarčius (16, 24, 43 ir 61 min.) ir 69-ąją min. užleido savo vietą aikštėje jaunesniems komandos draugams. Pastarieji rungtynių pabaigoje įrito ir penktąjį įvartį (5:0).

„Neskubėčiau pulti girtis, kad M.Papšys jau toks geras, - bendraudamas su 1lyga.lt šypsojosi mačo herojus. - Nors sezonui ruošiausi tikrai sąžiningai ir pasiekiau gerą sportinę formą. Tačiau kol kas sakykime, kad man pasisekė. Juolab, kad ir Panevėžio jaunimas gali sužaisti geriau. O koks yra mūsų komandos tikrasis pajėgumas pamatysime jau artimiausiuose turuose, kai žaisime su „Jonava“ ir „Šiauliais“.

M.Papšys per valandą įmušė 4 kartus.                               M.Baranausko nuotr.

Trileriai. Jau pirmajame ture dramatiškas pergales iškovojo „Jonava“ ir Kazlų Rūdos „Šilas“. Praėjusio sezono bronzos medalių laimėtojai jonaviečiai šeštadienį savo aikštėje priėmė Plungės „Babrungą“. Pirmos lygos naujokai ne tik neišsigando tituluotų varžovų, bet ir metė jiems rimtą iššūkį. Svečiai po Vytauto Birškio spyrio 20 min. netgi pirmavo, bet Mantas Makutunovičius (22 min.) ir Marius Ganusauskas (26 min.) netruko atstatyti pusiausvyros bei persverti savo naudai. Vis dėlto užsispyrę žemaičiai smogė atgal – 31 min. pasižymėjo Deimantas Kontenis. Lygus rezultatas laikėsi iki pat 90-osios min., kol galiausiai gynėjas Džiugas Raudonius padėjo pergalingą tašką „Jonavai“ – 3:2.

Ne ką mažiau įtemptas buvo ir susitikimas Kretingoje, kur vietos „Minija“ nesvetingai pasitiko svečius iš Suvalkijos – 36 min. šeimininkus į priekį išvedė Neilas Urba. Po pertraukos savo svarų žodį tarė A lygos ragavę „Šilo“ futbolininkai. 55 min. gynėjas Darius Isoda rezultatą išlygino, o per teisėjo kompensuotą laiką Ričardas Beniušis nutiesė kelius į pergalingą (2:1) „Šilo“ sugrįžimą į Pirmą lygą. Nors ir sulaukęs 40-mečio, nenuilstantis buvęs Lietuvos rinktinės puolėjas laikomas vienu realių pretendentų į lygos snaiperio titulą.

R.Beniušis dar turi parako.                                    FK "Šilas" nuotr.

Prapliupo. Dar dvejose 1 turo rungtynėse tiesiog lijo įvarčiais. Mindaugo Čepo treniruojami „Šiauliai“ nuo pat starto linijos įrodinėja savo ambicijas užkopti ant prizininkų pakylos. Šiauliečiai namuose 4:0 „sušaudė“ Marijampolės „Sūduvos“ jaunimą. Nugalėtojų gretose pasižymėjo Dominykas Kubilinskas, Algis Jankauskas ir Vaidas Viktoravičius, o vieną įvarčių „Sūduva B“ įsimušė pati.

Dar gausesnę įvarčių fiestą surengė „Kauno Žalgiris B“ ir Vilniaus „Riteriai B“ kolektyvai. Išvykoje žaidę vilniečiai po saugo Justino Marazo dviejų spyrių jau 20-ąją min. įtikinamai pirmavo, bet žaliai balti neliko skolingi. 19-metis nigerietis Sakariyau Opeyemi Abdulgafaras ir Domantas Putrius atsakė dviem taikliais smūgiais. Abipusės atakų bangos nenurimo ir po pertraukos, kai pasižymėjo vilniečiai Vaidas Paulauskas ir Juozas Lubas bei kaunietis Deitonas Venckus.

GALERIJA

  • Thonas Makeris prieš Domantą Sabonį
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS