Po baudinių dramos „Sūduva“ sužinojo savo varžovą Europos lygoje | kl.lt

PO BAUDINIŲ DRAMOS „SŪDUVA“ SUŽINOJO SAVO VARŽOVĄ EUROPOS LYGOJE

  • 0

Marijampolės „Sūduvos“ klubas sužinojo savo varžovą trečiajame UEFA Europos lygos atrankos etape. Juo tapo Suomijos čempionė Kuopijo „KuPS“ komanda.

Lietuvos ir Suomijos čempionų akistata rugsėjo 24-ąją bus žaidžiama mažyčiame 2,7 tūkst. sėdimų vietų Kuopijo stadione.

Į trečiąjį atrankos etapą 119 tūkst. gyventojų turinčio miesto ekipa prasprūdo po dramatiško trilerio rungtynėse su Bratislavos „Slovan“.

Suomijoje vykusio susitikimo pagrindinis laikas baigėsi be įvarčių, o Slovakijos klubas pratęsimo pabaigoje, 111-ąją minutę, pasiekė įvartį ir atrodė, jog žengs į kitą etapą.

Visgi „KuPS“ išsigelbėjo paskutinę akimirką – Aniekpeno Udoh įvartį pelnė 120-ąją minutę ir komandoms teko persikelti į baudinių seriją.

Joje po netikslaus smūgio trečiuoju bandymu Suomijos klubas vėl atsiliko, bet fortūna ir vėl nusišypsojo Kuopijo ekipai – „Slovan“ žaidėjai Rafaelis Ratao ir Nono suklydo ir „KuPS“ laimėjo baudinių seriją 4:3.

Praėjusiais metais pirmąsyk per 43 metus šalies čempione tapusi Suomijos komanda savo kovas Europoje pradėjo nuo Čempionų lygos atrankos, kurios pirmajame etape net 0:5 nusileido „Molde“ iš Norvegijos.

„Sūduva“ pirmajame Čempionų lygos atrankos etape po baudinių serijos palaužė stipriausią Estijos komandą Talino „Flora“, bet po savaitės namuose 0:3 neprilygo Tel Avivo „Maccabi“.

Tam, kad patektų į Europos lygos grupių etapą, „Sūduvai“ reikia nugalėti dar du varžovus.

Praėjusius tris sezonus marijampoliečiai nuolat patekdavo į paskutinį atrankos etapą, bet lemiamo žingsnio padėti dar nepajėgė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS