Po futbolininkų pergalių – pagyros ir premijos | kl.lt

PO FUTBOLININKŲ PERGALIŲ – PAGYROS IR PREMIJOS

Lietuvos futbolo rinktinės šią savaitę lepino savo gerbėjus: nacionalinė vyrų komanda išvengė iškritimo į žemiausią Tautų lygos divizioną, o vaikinų (iki 19 metų) ekipa pateikė staigmeną – patiesė prancūzus.

Artėja prie rekordo

„Vyrai atliko darbą, kurį turėjome atlikti, solidžiai ir užtikrintai“, – triumfavo Edgaras Jankauskas.

Jo diriguojami Lietuvos rinktinės futbolininkai Dariaus ir Girėno stadione antrą kartą iš eilės 1:0 pamokė Gibraltaro komandą ir laimėjo išlikimo Tautų lygos C divizione seriją 2:0.

Šįkart vienintelį įvartį nugalėtojams 51-ąją min. pelnė Fiodoras Černychas. 32 metų saugui tai buvo 15-as rezultatyvus smūgis nacionalinėje ekipoje. Nuo rekordininko Tomo Danilevičiaus jį skiria vos 4 įvarčiai.

Į Indijos lygą šiemet persikėlęs F. Černychas pripažino, kad, nepaisant milžiniško pranašumo prieš vos 32 tūkst. gyventojų turinčio Gibraltaro atstovus, rinktinė dar nedemonstravo savo optimalios sportinės formos.

Jam pritarė ir rezultatyvų tolimą perdavimą atlikęs krašto gynėjas Pijus Širvys. Slovėnijos „Maribor“ klubo legionierius teigė, kad lietuviai padarė išvadas po nervingų pirmų rungtynių svečiuose, nors taip pat šventė pergalę 1:0.

Baltarusių išvengė

Likę C divizione Lietuvos futbolininkai pasidalijo 50 tūkst. eurų premiją, o Tautų lygos turnyro C divizione rudenį grumsis su Rumunijos, Kipro ir Kosovo rinktinėmis.

Jeigu žaisime taip, kaip pastaruoju metu, galime pakovoti ir dėl kelialapio į B divizioną.

„Faktas, kad geriau žaisti su C diviziono komandomis nei su nykštukinėmis iš D diviziono. Bus įdomu, nes varžovai yra mūsų lygio. Galime likti ir pirmi, ir paskutiniai – viskas priklauso nuo mūsų. Jeigu žaisime taip, kaip pastaruoju metu, tikrai galime pakovoti ir dėl kelialapio į B divizioną“, – aiškino P. Širvys.

Išlikimo C divizione mačą mūsiškiai turėjo žaisti su Baltarusijos futbolininkais, bet Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovams pavyko susitarti, kad vietoje šalies, prisidedančios prie Rusijos agresijos Ukrainoje, jiems į varžovus būtų paskirtas kitoje poroje turėjęs žaisti Gibraltaras.

Antausis prancūzams

Vyresnių kolegų pėdomis pasekė Lietuvos vaikinų (iki 19 metų) rinktinė. Reinholdo Breu treniruojama komanda skambia nata užbaigė savo pasirodymą Europos čempionato atrankos elitiniame etape – 2:0 patiesė Prancūzijos bendraamžius ir turnyrą baigė su trimis taškais.

Anksčiau mūsų šalies ekipa pralaimėjo pajėgioms Nyderlandų ir Belgijos rinktinėms ir atrankos grupėje užėmė paskutinę – ketvirtą – vietą.

Įvarčius į prancūzų vartus įmušė 19-metis Ernestas Gudelevičius, priklausantis garsiam Italijos klubui „Fiorentina“. Į Florenciją jaunuolis persikėlė prieš trejus metus iš Kauno „Be1 NFA“ akademijos. Tada skelbta, kad italai talentingą lietuvį išpirko už 60 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS