Nesutrikęs „Žalgiris“ žengė į antrąjį Čempionų lygos etapą | kl.lt

NESUTRIKĘS „ŽALGIRIS“ ŽENGĖ Į ANTRĄJĮ ČEMPIONŲ LYGOS ETAPĄ

"Tiek ir pirmose, tiek ir antrose rungtynėse siekėme laimėti aikštės vidurį ir laimėjome", - teigė Vladimiras Čeburinas. Specialisto iš Kazachstano vedami Lietuvos futbolo čempionai peršoko pirmąjį UEFA Čempionų lygos etapą.

Vilniaus "Žalgirio" futbolininkai antradienį svečiuose 2:1 įveikė Šiaurės Makedonijos čempionę „Struga“.

Rungtynės vyko Ochrido mieste, kaitinant 32 laipsnių karščiui. Stadione dvikovą stebėti galėjo vos 1,5 tūkst. žiūrovų.

Prieš savaitę Vilniuje pirmasis poros mačas buvo pasibaigęs lygiosiomis 0:0.

Atsakomajame mače „Žalgiris“ buvo atsidūręs ant bedugnės krašto, kai varžovų lyderis 36-erių Besartas Ibraimi 76 minutę šaltakraujiškai realizavo 11 metrų baudinį.

Laimei, vos po 2 minučių rezultatą išlygino baltarusis Jurijus Kendyšas, po šveicaro Oliverio Buffo rezultatyvaus perdavimo.

Netrukus, 84 minutę, Mathias Oyewusi pataikė į varžovų vartininką, kamuolys atšoko į varžovų gynėją ir įlėkė į „Struga“ vartus.

Charakterį parodęs „Žalgiris“ šventė pergalę bendru rezultatu 2:1 ir pateko į antrąjį Čempionų lygos atrankos ratą.

"Šiandien pamatėme „Žalgirio“ patirtį Europos išvykose. Noriu padėkoti savo komandai už atsidavimą ir valią kovoti. Išėjo taip, kad pirmieji praleidome. Abi komandos tam tikru metu turėjo šansų. Tačiau žaidėjai šaunuoliai, jie pasiekė rezultatą. „Žalgiris“ abejose rungtynėse turėjo daugiau progų už varžovus", - V. Čeburinas.

"Pirmajame kėlinyje sukūrėme gerų progų. Vertinu, kad nugalėjome pelnytai. Nes buvome agresyvesni, mobilesni, kūrybingesni. Dėl to pergalę ir pavyko pasiekti mums", - kalbėjo vienas "Žalgirio" lyderių Jurijus Kendyšas.

Antrajame Čempionų lygos atrankos rate žalgiriečiai kausis su galinguoju Stambulo „Galatasaray“. Pirmosios rungtynės liepos 25 d. vyks Lietuvoje, o atsakomosios – po savaitės Turkijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Užpelkis

Žaidimo lygis atitiko buvusios TSRS antrąją lygą - 1973-1977 m. kada "Žalgiris" joje žaidė. Nuolatos prarandamas kamuolys ir viskas paremta atsitiktinumu - gal 11 m paskirs, o gal į savuosius vartus įsimuš...

kodėl rašote

Orangutanų oaradas, kam čia įdomu

joooo

vien bezdziones-idekit nors viena lietuvi del kvapo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS