Prie Kauno klubo vairo stoja legendinis „Voras“ | kl.lt

PRIE KAUNO KLUBO VAIRO STOJA LEGENDINIS „VORAS“

Buvęs ilgametis Lietuvos futbolo rinktinės rekordininkas, Lietuvos ir Nyderlandų čempionas Andrius Skerla tapo Kauno „Hegelmann Litauen“ ekipos vairininku. 43 metų specialistas komandą šiemet ves į debiutą šalies futbolo A lygoje.

Sausio 11 d., kai Kauno „Hegelmann Litauen“ futbolininkai rinksis į pirmąją sezono treniruotę, jie spaus ranką ne tik klube likusiam buvusiam vyriausiajam treneriui Artūrui Ramoškai, bet ir A.Skerlai. Lietuvos rinktinės trenerio Valdo Urbono asistentas su kauniečiais, pernai iškovojusiais LFF pirmosios lygos sidabrą, sudarė dviejų metų sutartį.

Naujojo trenerio komandoje dirbs ir praeitų metų ekipos vyriausias strategas Artūras Ramoška, jis bus A. Skerlos štabo narys ir klube dirbs su vartininkais. Komandoje lieka ir kitas specialistas – Tadas Vilkevičius.

„Kodėl pasirinkome būtent Andrių? Jis kaip žaidėjas turi sukaupęs didelę tarptautinio futbolo patirtį, taip pat per savo neilgą trenerio karjerą jau spėjo padirbėti ir Lietuvos nacionalinėje bei jaunimo rinktinėse. Tikime, jog jis kaip specialistas turi labai didelį potencialą tobulėti ir tapti labai geru treneriu, – apie naująjį trenerį klubo svetainei kalbėjo klubo vykdantysis direktorius Dainius Šumauskas. - Manau, jog šiemet turėsime tikrai puikų trenerių štabą. Tikiuosi iš trenerio kokybiško darbo ir atsidavimo. Svarbiausia, jog būtų kokybiškos ir naudingos žaidėjams treniruotės, kad jauni mūsų žaidėjai tobulėtų, kurių šiemet turėsime ne vieną“.

Per futbolininko karjerą naujasis mėlynai baltų vyr. treneris žaidė Vilniaus „Žalgirio“, Eindhoveno PSV (Nyderlandai), Danfermlaino „Athletic“ (Škotija), Tomsko „Tom“ (Rusija), Vilniaus „Vėtros“, Kelcų „Korona“ (Lenkija), Balstogės „Jagiellonia“ (Lenkija) klubuose. Gynėjas ne sykį yra tapęs Lietuvos čempionu, Nyderlandų "Eredivisie" nugalėtoju, Lenkijos taurės laimėtoju.

Naujasis mėlynai baltų strategas yra buvęs ilgametis vyrų futbolo rinktinės rekordininkas. Jis sužaidė net 84 mačus, per kuriuos įmušęs 1 įvartį. Pernai šioje įskaitoje A.Skerlą aplenkė Vilniaus žalgirietis Saulius Mikoliūnas.

BFL nuotr.

Baigęs futbolininko karjerą A. Skerla tapo Vilniaus „Žalgirio“ asistentu, vėliau paskirtas sostinės klubo dublerių komandos vyriausiuoju treneriu. Nuo 2017 iki 2019 metų A. Skerla dirbo Lietuvos U-21 rinktinės vyr. trenerio asistentu o taip pat ėjo Lietuvos futbolo federacijos Techninio departamento vyriausiojo vadybininko pareigas.

Per 2020 m. Europos čempionato atrankos ir 2020-2021 m. UEFA Tautų lygos varžybas dirbo šalies nacionalinėje rinktinėje Valdo Urbono štabe. Taip pat buvęs Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkas nuo 2020 metų pradžios dirbo Lietuvos jaunimo U-15 rinktinės vyriausiuoju treneriu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Aha

Suzaide net 84 rungtynes uz LT rinktine ir pelne net 1 ivarti!tikras zveris ne kitaip.pagarba

SUSIJUSIOS NAUJIENOS