Prieš UEFA egzaminą į euforiją nepuola | kl.lt

PRIEŠ UEFA EGZAMINĄ Į EUFORIJĄ NEPUOLA

„Žinojome, kad „Palanga“ nėra lengvas pasivaikščiojimas. Tad tikrai džiugina tai, kad nepraleidome ir kontroliavome rungtynių eigą“, - nutraukęs trijų nelaimėtų rungtynių seriją Lietuvos futbolo A lygoje kalbėjo Mindaugas Čepas. Jo auklėtiniai „Kauno Žalgirio“ futbolininkai 16-ajame ture savo aikštėje net 4:0 sutriuškino „Palangos“ ekipą ir toliau persekioja lyderių trejetą.

Nors rungtyniauta su pirmenybių autsaidere, kauniečiams teko išlieti nemažai prakaito, kad įrodytų savo pranašumą.

„Žinojome, kad varžovai pakeitė savo gynybos ir puolimo išsidėstymą, tad turėjome prisitaikyti. Aišku, nesitikėjau, kad laimėsime net 4:0. Džiaugiuosi dėl pergalės, nes jos trūko“, - aiškino M.Čepas.

Debiutui UEFA Europos lygos atrankoje besirengiantys žalgiriečiai eksperimentavo su sudėtimi, kad rastų optimalią gynybos sudėtį. Tarptautinėje arenoje debiutuosiančių kauniečių liepos 11-ąją laukia pajėgios ir patyrusios priešininkės iš Kipro - Limasolio „Apollon“ ekipos egzaminas. Šeimininkai šlifuoja ir veiksmus standartinėse situacijose, pavyzdžiui, varžovams keliant kampinius visi, netgi puolėjai, grįžta gintis, o prie atakų jungiasi ir gynėjai.

„Švęsti pergalės nėra kada. Jau trečiadienį laukia akistata A lygoje su Marijampolės „Sūduva“, o vėliau ir varžovai iš Kipro“, - dėstė M.Čepas.

Nors kauniečių gretas neseniai papildė jaunas puolėjas iš Afrikos, treneris užsiminė, kad dar gali būti permainų komandos sudėtyje.

Kauniečiai su 26 taškais po 16 rungtynių žengia ketvirti. Marijampoliečiai, savaitgalį įsirašę triuškinamą pergalę namuose prieš Klaipėdos „Atlantą“ (4:1), turi 39 taškus ir tvirtai pirmauja A lygos čempionate. Suvalkiečiai taip pat rengiasi startui UEFA varžybose. Rangu aukštesniame turnyre – Čempionų lygos atrankoje jau liepos 9-ąją jų laukia mūšiai su pajėgia Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija) komanda.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS