Rekordininkas C. Ronaldo: man padeda bendražygiai | kl.lt

REKORDININKAS C. RONALDO: MAN PADEDA BENDRAŽYGIAI

"Euro 2020" stadionuose – Cristiano Ronaldo rekordas, pokarantininis sirgalių antplūdis, nesėkmingas "Greenpeace" aktyvisto skrydis ir draugiškas įkandimas varžovui.

Žiūrovų – per 55 tūkst.

C.Ronaldo pasižymėjo per Portugalijos ir Vengrijos rinktinių mačą Budapešte – įmušė du įvarčius, o 2016-ųjų Europos čempionai šventė pergalę 3:0.

Rungtynes stebėjo 55 662 žiūrovai – pirma tokia gausi pokarantininė auditorija Europoje.

Portugalų futbolo žvaigždė C.Ronaldo tapo rezultatyviausiu visų laikų Europos čempionatų finalo turnyrų žaidėju, jo sąskaitoje – vienuolika įvarčių. Iki šiol C.Ronaldo lyderio poziciją dalijosi su legendiniu prancūzu Micheliu Platini – abu buvo įmušę po devynis įvarčius.

"Man padeda komandos draugai, aš vienas tiek nebūčiau nuveikęs", – savo nuopelnų nesureikšmino 36-erių portugalas.

Septynis įvarčius per svarbiausias "Euro" batalijas yra pelnęs anglas Alanas Sheareris, po šešis – prancūzai Antoine'as Griezmannas ir Thierry Henry, olandai Ruudas van Nistelrooy ir Patricas Kluivertas, anglas Wayne'as Rooney, portugalas Nuno Gomesas ir bosnių kraujo turintis švedas Zlatanas Ibrahimovičius.

Man padeda komandos draugai, aš vienas tiek nebūčiau nuveikęs.

Į areną – parasparniu

Prieš Vokietijos ir Prancūzijos futbolininkų rungtynes Miuncheno stadione parasparniu nusileido organizacijos "Greenpeace" aktyvistas, protestavęs prieš "Euro 2020" rėmėją "Volkswagen" kompaniją, sukėlusią vadinamąjį dyzelgeito skandalą.

Tačiau neatsargus skraidūnas kliudė kameras laikančius trosus, metalinės konstrukcijos virsdamos sužeidė kelis žiūrovus, jiems prireikė medikų pagalbos. Parasparnio nuolaužų vos išvengė prancūzų vienuolikės strategas Didier Deschamps'as.

Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA) pavadino "Greenpeace" akciją neatsakinga ir pavojinga, o Miuncheno policija ėmėsi tirti įvykį.

Prancūzijos rinktinei pergalę lėmė apmaudi vokiečių klaida – kamuolį į savo vartus nukreipė patyręs 32-ejų Matsas Hummelsas.

"Nedera visą kaltę suversti Matsui. Tai paprasčiausia nesėkmė. Situacija buvo sudėtinga, jis stengėsi likviduoti grėsmę, o kamuolys skriejo itin aštria trajektorija", – kalbėjo Vokietijos komandos vyriausiasis treneris Joachimas Loewas.

Reuters nuotr.

Įkvėpė L.Suarezas?

Keistas incidentas įvyko tarp Prancūzijos ekipos saugo Paulo Pogba ir Vokietijos komandos gynėjo Antonio Ruedigerio.

Antrą kėlinį A.Ruedigeris, prisigretinęs prie P.Pogba, apglėbė jį rankomis iš už nugaros ir mėgino įkąsti į petį. Prancūzas kreipėsi į mačo arbitrą asistentą Juaną Carlosą Yuste'ą, tačiau šis, matyt, nesupratęs, kas įvyko, patarė nusiraminti.

Nieko baisaus neįvyko, nors jis man tikrai truputį įkando.

"Mes – bičiuliai, seniai pažįstami. Nieko baisaus neįvyko, nors jis man tikrai truputį įkando. Teisėjas nenubaudė Antonio ir, manau, gerai, kad taip padarė. Nenorėčiau, kad jį diskvalifikuotų", – tvirtino P.Pogba.

Kandžioti varžovus mėgsta urugvajietis Luisas Suarezas – už tokį elgesį jis buvo nubaustas tris kartus.

2010-aisiais L.Suarezas, tuomet atstovavęs Amsterdamo "Ajax" klubui, per Nyderlandų čempionato rungtynes krimstelėjo Eindhoveno PSV futbolininkui Otmanui Bakkalui. 2013-aisiais, jau kaip "Liverpool" žaidėjas, L.Suarezas įkando Londono "Chelsea" gynėjui Branislavui Ivanovičiui. Labiausiai nuskambėjęs atvejis – iš 2014-ųjų pasaulio čempionato finalo turnyro, kai urugvajietis suleido dantis į Italijos rinktinės gynėją Giorgio Chiellini.


Rezultatai

Vengrija–Portugalija 0:3 (0:0). Budapeštas, F.Puškašo stadionas, 55 662 žiūrovai. Įvarčiai: 84 min. R.Guerreiro (0:1), 87 min. (11 m baudinys) ir 90+2 min. C.Ronaldo (0:2 ir 0:3).

Prancūzija–Vokietija 1:0 (1:0). Miunchenas, "Allianz" stadionas, 13 000 žiūrovų. Įvartis: 20 min. M.Hummelsas (Vokietija, į savo vartus).

F grupė

1. Portugalija  1  0  0  3:0  3

2. Prancūzija  1  0  0  1:0  3

3. Vokietija  0  0  1  0:1  0

4. Vengrija  0  0  1  0:3  0

Diena po dienos

Birželio 17 d. B grupėje Danija–Belgija, C grupėje Ukraina–Šiaurės Makedonija ir Nyderlandai–Austrija.

18 d. D grupėje Kroatija–Čekija ir Anglija–Škotija, E grupėje Švedija–Slovakija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS