Rinktinės treneris lieka, kandidatai migruoja | kl.lt

RINKTINĖS TRENERIS LIEKA, KANDIDATAI MIGRUOJA

Edgaras Jankauskas lieka prie Lietuvos futbolo rinktinės vairo ir užsitikrins geresnes finansines sąlygas nei iki šiol. Taip nusprendė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomasis komitetas, pratęsęs sutartį su 48 metų strategu iki 2026-ųjų pabaigos.

E. Jankausko metai prie nacionalinės vyrų futbolo rinktinės vairo buvo sėkmingi, todėl jis galės darbuotis dar trejus metus. Lietuviai šiais metais Europos čempionato atrankos turnyre per aštuonerias rungtynes surinko šešis taškus ir tarp penkių komandų grupėje užėmė ketvirtąją vietą.

Lietuvos rinktinė iškovojo vieną pergalę, tris kartus sužaidė lygiosiomis ir patyrė keturias nesėkmes. Kontrolinėse rungtynėse buvo taikiai išsiskirta su Graikija ir pralaimėta Kiprui.

2024-ųjų pavasarį Lietuvos ekipos laukia išlikimo rungtynės dėl vietos Tautų lygos C divizione. Šioje akistatoje mūsų šalies atstovai sulaukė gerų žinių iš UEFA, nusprendusios pakeisti lietuvių varžove turėjusią tapti agresiją Ukrainoje remiančią Baltarusijos komandą į Gibraltaro rinktinę.

Vėliau E. Jankauskas su savo auklėtiniais laikys Baltijos taurės turnyro egzaminus ir startuos naujajame UEFA Tautų lygos sezone. LFF vadovai strategui kelia tikslus pirmą kartą nuo 2010-ųjų metų laimėti Baltijos taurę, kovo mėnesį nugalėti Gibraltaro ekipą, išliekant Tautų lygos C divizione, ir pakovoti dėl vietos B divizione.

Neoficialiais duomenimis, trenerio atlyginimas pagal naują sutartį turėtų pakilti bent trečdaliu.

Neoficialiais duomenimis, trenerio atlyginimas pagal naują sutartį turėtų pakilti bent trečdaliu. Drauge su E. Jankausku trenerių štabe liks ir jo asistentai.

Prieš tai 48-erių vilnietis Lietuvos rinktinei dirigavo 2016–2018 m., bet tada įspūdingų rezultatų nepasiekė. Į nacionalinę ekipą jis grįžo 2023-ųjų sausį, pakeitęs nesėkmingai pasirodžiusį LFF techninį direktorių Reinholdą Breu.

Tarpsezoniu naujas sutartis pasirašinėja ir Lietuvos rinktinės kandidatai. „Optibet A lygos“ nugalėtoju praėjusiame sezone tapęs „Panevėžio“ klubas paskelbė vieniems metams pratęsęs bendradarbiavimą su 30-mečiu Marku Beneta. Lietuvos rinktinės krašto gynėjas „Optibet A lygoje“ per 30 rungtynių pelnė vieną įvartį ir du kartus rezultatyviai asistavo komandos draugams. Iš uostamiesčio kilęs gynėjas šiemet ragavo ir tarptautinių varžybų su šalies rinktine ir su „Panevėžiu“ UEFA Konferencijų lygos atrankos etape. Gino Lettieri treniruojama komanda pasiruošimą naujajam sezonui pradės sausio 8 d.

Prieš tai panevėžiečiai prisiviliojo du Lietuvos rinktinės narius: iš „Šiaulių“ klubo persikėlė du bronzos medalių laimėtojai – saugas Danielis Romanovskis ir gynėjas Rokas Lekiatas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

štilius

futbolo juroje ,bet gal gerai ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS