Salės futbolo desertas – ne vien pabaigtuvėms | kl.lt

SALĖS FUTBOLO DESERTAS – NE VIEN PABAIGTUVĖMS

  • 0

"Profesionalai galėjo ir akis paganyti, ir pasimokyti, o vaikai – susirasti naujų idealų ir lygiuotis į juos", – sakė žinomas Lietuvos futbolininkas Edgaras Jankauskas, dalydamasis įspūdžiais apie mūsų šalyje vykstantį pasaulio salės futbolo čempionatą.

Mėgavosi triukais

Buvęs Lietuvos nacionalinės vienuolikės žaidėjas ir treneris E.Jankauskas – Portugalijos futbolo gerbėjas.

2002–2005 m. lietuvis atstovavo legendinio Jose Mourinho treniruotai "Porto" ekipai, su ja iškovojo Europos taurę ir laimėjo Čempionų lygos turnyrą.

"Tai buvo salės futbolo desertas, šis ketvirtfinalio mačas – lygiavertis pusfinaliui ar finalui. Dinamiškas žaidimas, manevrai ir triukai su kamuoliu – buvo vienas malonumas tai stebėti. Gaila, kad vienai komandai teko pralaimėti", – apie Portugalijos ir Ispanijos salės futbolininkų dvikovą kalbėjo E.Jankauskas.

Portugalai, pratęsus rungtynes, 4:2 įveikė ispanus ir šiandien pusfinalyje susitiks su Kazachstano atstovais.

Šiais laikais genialių futbolininkų, kurie pavieniui nuspręstų rungtynių baigtį, trūksta.

"Manau, kad Portugalijos komanda turi šansą nueiti visą šio čempionato kelią", – tvirtino E.Jankauskas.

Apelsinų nepamiršo

Portugalas Ricardinho geriausiu pasaulio salės futbolo žaidėju buvo išrinktas šešis kartus.

O Magico vadinamas futbolininkas su savo šalies rinktine 2018-aisiais tapo Europos čempionu.

"Į Lietuvą atvykome pasirodyti geriau nei praeitame pasaulio čempionate (2016 m. Kolumbijoje portugalai užėmė ketvirtą vietą – red. past.)", – pareiškė 36-erių žaidėjas.

Ricardinho neslėpė: pasaulio čempiono titulas būtų idealus paskutinis akordas jo tarptautinei karjerai.

Paklaustas apie pirmus žingsnius futbole, kai vaikystėje spardė ne kamuolį, o apelsinus, O Magico nusijuokė: "Buvo įvairių vaisių, nes mano tėtis dirbo turguje ir parnešdavo jų namo. Mušinėdavau apelsinus kaip kamuolius, galėjau žongliruoti daugybę kartų. Deja, kartais vaisiai išsitėkšdavo ant sienos, tėvai nesidžiaugdavo."

Legenda: šešiskart geriausiu pasaulio salės futbolo žaidėju pripažintas Ricardinho (dešinėje) neslėpė – planetos čempiono titulas būtų idealus paskutinis akordas jo tarptautinei karjerai. / Evaldo Šemioto nuotr.

Anot salės futbolo virtuozo, norint iškovoti titulų ir trofėjų, laimėti pasaulio ar Europos čempionatus, reikia daugiau nei vien talento.

"Svarbūs ir fiziniai dalykai, taktika. Šiais laikais genialių futbolininkų, kurie pavieniui nuspręstų rungtynių baigtį, trūksta. Dažniau matome, kad pergales lemia gynyba. Kūrybingiems žaidėjams vis sunkiau", – teigė Ricardinho.

Unikali galimybė

"Žaidimo kokybė, technikos lygis ir greičiai mane maloniai nustebino. Manau, kad salės futbolas, kaip įgūdžius lavinanti priemonė, gali būti labai naudingas jauniems žaidėjams", – svarstė Lietuvos nacionalinės vienuolikės strategas Valdas Ivanauskas.

Treneris stebėjo Argentinos ir Rusijos futbolo sąjungos (RFS) rinktinių ketvirtfinalio dvikovą. Ją po baudinių serijos 5:4 laimėjo argentiniečiai.

"Proga pamatyti geriausius pasaulio salės futbolininkus – unikali. Pandemija apsunkino sirgalių galimybes atvykti į arenas, tačiau tikiuosi, kad tie, kurie dėl to neturi problemų, pasinaudos likusiais šansais pasimėgauti kiekviena šio puikaus reginio akimirka. Didžiuojamės, kad toks renginys vyksta pas mus", – kalbėjo V.Ivanauskas.

Vakar argentiniečiai dėl kelialapio į finalą kovėsi su brazilais.

Pusfinalis

Rugsėjo 30 d. 20 val. Portugalija–Kazachstanas (Kaunas, "Žalgirio" arena).

GALERIJA

  • Legenda: Ricardinho <span style=color:red;>(dešinėje)</span> neslėpė – planetos čempiono titulas būtų idealus paskutinis akordas jo tarptautinei karjerai.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS