Salės futbolo lyderių metraštyje – nauji įrašai | kl.lt

SALĖS FUTBOLO LYDERIŲ METRAŠTYJE – NAUJI ĮRAŠAI

"Sezonas buvo sudėtingas, sunkus ir gana ilgas, tačiau, įvertinus visas aplinkybes ir pasiektus rezultatus, sėkmingas", – sakė "Kauno Žalgirio" salės futbolo komandos vadovas Darius Gurskis.

Lietuvoje – stipriausi

"Kauno Žalgirio" (buvusio "Vyčio") futbolininkai iškovojo Lietuvos salės futbolo A lygos čempionato aukso medalius ir šalies taurę, o Europos klubų Čempionų lygos turnyre nužygiavo į aštuntfinalį.

A lygos finale žalgiriečiai nugalėjo Jonavos "Vikingus" (2:2 ir 6:4), Lietuvos salės futbolo taurės turnyro finale – Gargždų "Pramogų" ekipą (2:1).

Čempionų lygoje kauniečiai eliminavo Stokholmo "Hammarby" (3:1), Vokietijos salės futbolo lyderį "Hohenstein-Ernstthal" (2:0), tačiau mūšį Rusijoje dėl kelialapio į finalo aštuntuką pralaimėjo vienam favoritų – Jugorsko "Ugra" klubui (0:3).

Rūpėjo ir rinktinė

"Labai trukdė pandemija, dariusi įtakos ir varžybų tvarkaraščiui, ir treniruotėms. Teko žaisti kas kelias dienas, pasiruošimas rungtynėms buvo ne toks, kokio norėjome, – kalbėjo D.Gurskis. – Be to, visi pagrindiniai žaidėjai neišvengė traumų – tai vienas, tai kitas vis iškrisdavo iš rikiuotės."

Mūsų komandoje – daugiausia Lietuvos rinktinės žaidėjų. Norėjome, kad jie gerai pasiruoštų ir būsimam pasaulio čempionatui.

"Kauno Žalgirio" vadovo teigimu, daug pastangų skirta siekiant suderinti treniruočių procesą.

"Mūsų komandoje – daugiausia Lietuvos rinktinės žaidėjų. Norėjome, kad jie gerai pasiruoštų ir būsimam pasaulio čempionatui, tačiau tuo pat metu rūpėjo ir A lyga, Čempionų lyga. Ieškojome optimalių sprendimų", – sakė D.Gurskis.

Jo nuomone, Lietuvos salės futbolo lygis gerokai ūgtelėjo.

"Visos ekipos sustiprėjusios, konkurencingesnės, turi savo žaidimo braižą. Tvirtose pozicijose – Gargždų, Jonavos komandos. Nenuvertinčiau ir mažeikiškių, užėmusių ketvirtą vietą", – dėstė pašnekovas.

Pritrūko sėkmės

Prisiminęs dvikovą su Jugorsko futbolininkais, D.Gurskis sakė, kad  staigmenai sukurti pritrūko truputį sėkmės.

"Atsižvelgus į tai, kaip klostėsi mačas, drįsčiau teigti, kad galėjome nuveikti daugiau. Pirmą kėlinį, kai rezultatas buvo 0:0, nerealizavome 10 m baudinio. Jei būtume įmušę įvartį, varžovai nervintųsi dar labiau, nes jie, vos prasidėjus dvikovai, troško diktuoti savo sąlygas, bet to padaryti nepavyko, – dalijosi pastebėjimais "Kauno Žalgirio" komandos vadovas. – Kai "Jugra" perėmė iniciatyvą, neatsitraukėme į aklą gynybą, turėjome progų sušvelninti atsilikimą, gaila, kad jų neišnaudojome. Vis dėlto pralaimėjome ne eiliniam, o iš tikrųjų stipriam varžovui."

Jugorsko salės futbolo ekipa Čempionų lygos ketvirtfinalyje išmėgins jėgas su Madrido "Inter".

Tikslai – ilgalaikiai

Sprendimą pakeisti komandos vardą (šiemet vasarį "Vytis" tapo "Kauno Žalgiriu") D.Gurskis susiejo su ilgalaikiais tikslais.

"Tai buvo gerai apgalvotas ir planuotas žingsnis. Norėdamas eiti į priekį, konkuruoti su Europos salės futbolo grandais, privalai žiūrėti į perspektyvą. "Žalgirio" vardas – iškalbingas, stengsimės, kad jis būtų gerai žinomas ir tarptautinei salės futbolo bendruomenei", – akcentavo D.Gurskis.

Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) salės futbolo klubų reitingų lentelėje "Kauno Žalgiris" – tryliktas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Sirgalius

Užtikrintai ir pelnytai! Bravo!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS