Seimas priėmė rezoliuciją, padėsiančią spręsti problemas LFF | kl.lt

SEIMAS PRIĖMĖ REZOLIUCIJĄ, PADĖSIANČIĄ SPRĘSTI PROBLEMAS LFF

Susirūpinęs dėl padėties Lietuvos futbolo federacijoje (LFF), Seimas priėmė  rezoliuciją, kurioje rekomenduota Vyriausybei kreiptis į tarptautines futbolo asociacijas (UEFA, FIFA), kad pastarosios atliktų tarptautinius auditus ir ištirtų visų LFF gaunamų finansų naudojimą.

Už rezoliuciją balsavo 45 Seimo nariai, niekas nebuvo prieš ir nesusilaikė.

Šiuo dokumentu Seimo nariai paragino Vyriausybę pradėti intensyvų dialogą su tarptautinių futbolo asociacijų valdymo organais siekiant užtikrinti, kad Lietuvos futbolo federacijoje vadovų pareigas eitų nepriekaištingos reputacijos asmenys.

Lietuvos futbolas glaudžiai susijęs su šalies prestižu.

„Lietuvos futbolas glaudžiai susijęs su šalies prestižu, o nusikalstamo pasaulio atstovų dalyvavimas futbolo bendruomenėje formuojant tiek suaugusių, tiek vaikų bei jaunimo futbolo vertybes gali sukelti neigiamas pasekmes šios sporto šakos, organizacijos bei Lietuvos valstybės reputacijai ir pasitikėjimui ja“, – sakoma rezoliucijoje, kurią inicijavo Seimo narys Vytautas Bakas kartu su parlamentarais Virgilijumi Alekna, Arvydu Anušausku, Aušrine Armonaite, Sergejumi Jovaiša, Laurynu Kasčiūnu ir Andriumi Kupčinsku.

Seimas pakvietė visas Lietuvos futbolo bendruomenės organizacijas, kurioms svarbi demokratinių vertybių apsauga, „apsvarstyti šios sporto šakos ateitį, galimybes iš pagrindų sustiprinti centrinės organizacijos atsparumą nuo asmenų, linkusių į nusikalstamą veiklą, poveikio ir piktnaudžiavimo arba steigti naują Lietuvos futbolo bendruomenės interesams atstovaujančią organizaciją, kuri tinkamai įgyvendintų futbolo bendruomenės iškeltus tikslus ir užtikrintų demokratinių principų apsaugą“.

Rezoliucijoje „Dėl Lietuvos futbolo federacijos“ pabrėžiama, kad Lietuva turi gilias futbolo tradicijas. Futbolą Lietuvoje pradėta žaisti daugiau nei prieš šimtą metų.

„Apie rūpinimąsi kiekvienu futbolo bendruomenės nariu, garantuojant futbolo prieinamumą visiems, norintiems atstovauti Lietuvai ir gerinti savo šalies įvaizdį Europoje bei pasaulyje, deklaruoja Lietuvos futbolo federacija (LFF), kuri buvo įkurta siekiant vystyti bei populiarinti futbolą Lietuvoje, tačiau pastaraisiais metais stebima aktyvi nusikalstamo pasaulio atstovų intervencija į šios federacijos valdymą“, – sakoma dokumente.

Jame pažymima, kad Lietuvos futbolo federacija yra savivalda pagrįsta organizacija ir pati turėtų spręsti savo vidinius klausimus, tačiau „pastarųjų metų situacija, kai organizacijos rinkimuose nuolat vyksta kova tarp asmenų, kurie siejami su tam tikromis nusikalstamomis grupuotėmis, su asmenimis, siejamais su kitomis nusikalstamomis grupuotėmis, bei tokių asmenų dalyvavimas organizacijos valdyme sukuria grėsmę šios organizacijos skaidriam, atviram bei demokratiškam valdymui ir kelia pagrįstą susirūpinimą dėl šalies įvaizdžio tiek Lietuvoje, tiek ir tarptautinėje futbolo bendruomenėje“, – sakoma rezoliucijoje.

Lietuvos futbolo federacija taip pat formuoja vaikų ir jaunimo futbolo kultūrą, tačiau, anot rezoliucijos, abejotinos reputacijos asmenų dalyvavimas šiame ugdymo procese sukelia grėsmę vaikų ir jaunimo vertybinės sistemos elementams.

„Didžiausios LFF skaidrumo problemos atsirado dėl nusikalstamo pasaulio atstovų įtakos futbolui, uždaros ir neskaidrios struktūros valdymo. LFF priimami aktualūs futbolo visuomenei sprendimai nėra vieši. Federacija neviešina metinio biudžeto sąmatų ir tai sukelia abejonių apie gautų lėšų panaudojimo tikslus“, – sakoma dokumente.

LFF yra Tarptautinės futbolo asociacijos (FIFA) ir Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) narė. Šių organizacijų įstatuose, kaip pažymima rezoliucijoje, nurodoma, kad asociacija skatina sąžiningumą, etiką ir sąžiningą žaidimą, siekiant užkirsti kelią visiems metodams ar praktikai, pavyzdžiui, korupcijai, dopingui ar manipuliacijoms rungtynėmis, kurie gali pakenkti rungtynių, varžybų, žaidėjų, pareigūnų ir asociacijų sąžiningumui.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

To petrui

Lietuvos fubolas tai ne uzurpuota organizacija,kiek bedarytum,organizacija viska zudo,su savo amorfofalu sviniu!sunaikino viska,iveda savo siatemas,jei ne beveisle anderlecht busi sunaikintas!vaiku nelegali asocijacija yra sviniaus,tai planas zudyk irgi ivestas!tad nieko neimanoma daryti,kol taip bus!

Futbolo kombinatoriai

Futbolą Lietuvoje „nustekeno" administratoriai kombinatoriai. Nebuvo kontrolės, niekas neprižiūrėjo ir nebaudė. Ir dabar į federacijas, komitetus veržiasi visokie šviniai, tačiau atsiranda tokiems draugų, palaikančių.

Petrus

Lietuvos futbolą reikia pradėti atgaivinti nuo vaikų, jaunimo futbolo. Taip pat reikia ruošti trenerius entuziastus, o ne tokius, kurie treniruotėse vadovauja skaitydami laikraštį. Visur turi būti reiklumas inspektavimas. Tik rimtai pradėjus darbus galima pasiekti tarptautinį lygį. O dabar tokio lygio siekiama perkant legionierius į respublikos futbolo komandas. Lietuvos pirmenybių komandose iš 11 futbolininkų - 10 legionierių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS