Sporto ekspertai: vargu, ar L. Messi išvysime kitame pasaulio čempionate, bet stebuklų būna | kl.lt

SPORTO EKSPERTAI: VARGU, AR L. MESSI IŠVYSIME KITAME PASAULIO ČEMPIONATE, BET STEBUKLŲ BŪNA

  • 1

Apie pasibaigusį futbolo čempionatą ir išsipildžiusią Argentinos svajonę LNK žurnalistas kalbėjosi su sporto žurnaliste Asta Žukaite.

– Matome, kas vyksta Argentinoje, kiek ilgai jie taip galės ištempti švęsdami?

– Galbūt praeis savaitės, o galbūt ir mėnesis. Tai, kaip švenčia pergalę Argentina, po finalo tryško tiek daug emocijų, kad nebuvo lengva ir užmigti. Gal iki 2 val. nakties stebėjau instagrame, kas dėjosi Argentinoje. Yra ten mūsų kolegų iš Lietuvos. Neįtikėtina, kaip švenčia Argentina. Turbūt tokių vaizdų nelabai įsivaizduoju kažkur Europoje. Gal todėl, kad yra dienos metas, nes finalas baigėsi antrą valandą dienos jų laiku.

– Jei būtų laimėję portugalai, galbūt irgi išvystume kažką panašaus?

– Galbūt ir taip, bet tai yra šokiai, dainos gatvėse, aikštėse. Visos Buenos Airės gatvės buvo sausakimšos. O vyresnio amžiaus žmonės – stovi balkonuose, mojuoja ir dainuoja jiems dainas. Aš mačiau labai didelę ir gražią šventę be alkoholio, be muštynių.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Mes vis dėlto girdėjome, kad nelaimių neišvengta, kai kas buvo sužeistas, kai kas neteko net gyvybės tikriausiai spūstyse. Bet grįžkime prie euforijos – ar dabar kiekviename Argentinos mieste turėtų atsirasti po paminklą Lioneliui Messi, nes Buenos Airėse tikrai toks yra?

– Sunku net įsivaizduoti, kiek naujų paminklų, statulų ir ko tik dar nebus pastatyta Argentinoje, nes jis jau buvo Argentinos dievaitis, o po šio triumfo net nežinau, kokį statusą jam dar suteiks argentiniečiai. Bet tai, ką padarė Leo (futbolo žvaigždė Lionelis Messi – aut. past.), yra nerealu. Man smagu, kad ir mes Lietuvoje tapome viso to liudininkais. Ir stebėdami tą finalą tikrai, net neabejoju, prisiminsime jį visą gyvenimą, nes tokio gero finalo futbolo aistruoliai niekada nebuvo matę.

Nors buvo daug kalbama apie žmogaus teisių pažeidimus, manau, futbolo sirgaliai ne tai išsinešė iš šio čempionato, o tą neįtikėtiną emociją.

 

– L. Messi pareiškė, kad nepalieka Argentinos rinktinės ir toliau gins argentiniečių titulą kituose mačuose. Ar taip pasakė tik apimtas tos laikinos euforijos, nes tikriausiai sportininkai vis tiek supranta, kad bus vis sunkiau – tie metai kaupiasi.

– Bus tikrai sunku, bet suprantu jo mintį – jis sako, kad aš noriu žaisti būdamas pasaulio čempionu.  Noriu žengti į aikštę žinodamas, kad aš žengiu su Argentina ir aš esu pasaulio čempionas, kad mes esame pasaulio čempionai. Galbūt tai bus laikina, vargu ar kitame pasaulio čempionate mes jį išvysime, bet ką gali žinoti. Visokių būna stebuklų. Esame matę sugrįžusį ne vieną veteraną. Ir iš viso šis čempionatas buvo neįtikėtinas – 35-erių metų futbolininkai išdarinėjo neįtikėtinus dalykus.

– Tikriausiai ne tik L. Messi yra Argentinos sėkmė, visa komanda irgi puikiai žaidė, buvo itin tikslūs perdavimai. Tikriausiai reikia nusilenkti ir kitiems žaidėjams, ypač vartininkui Emilianui Martinesui, kuris, rodos, vienintelis nebijo 11 m baudinių?

– Yra išskirtinė istorija, iš tikrųjų dar prieš ketverius metus jis važiavo į pasaulio futbolo čempionatą su broliu kaip žiūrovas. Sėdėjo tribūnoje ir palaikė Argentiną. O po ketverių metų jis tapo geriausiu pasaulio vartininku. Išsipildė jo svajonė. Nors kai kas abejojo, iš principo E. Martinesas ir tapo lemiamu faktoriumi – ir 11 m baudinys uždirbtas, ir tuomet antrasis įvartis, ir kai rezultatas buvo 2:0, apskritai iki 70-osios minutės Argentina visiškai kontroliavo finalą. Neįtikėtina gynyba, atsidavimas, visi ieškojo atsakymo, kas nutiko prancūzams.

– Kalbant apie patį futbolo čempionatą, ar galima sakyti, kad jis buvo vienas skandalingiausių?

– Tai, kokias azartiškas išvydome rungtynes, tas faktas nustelbė, kad tai buvo ir skandalingas čempionatas. Manau, Katarui net šiek tiek apsisekė, kad buvo toks finalas, kad Lionelis Messi tapo pasaulio čempionu. Nors buvo daug kalbama apie žmogaus teisių pažeidimus, manau, futbolo sirgaliai ne tai išsinešė iš šio čempionato, o tą neįtikėtiną emociją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Juodoji šloves puse

Nuo chemijos nusilpsta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS