„Stumbras“ nepasinaudojo šansu grįžti į viršūnę | kl.lt

„STUMBRAS“ NEPASINAUDOJO ŠANSU GRĮŽTI Į VIRŠŪNĘ

Kauno „Stumbro“ ekipos futbolininkams nepavyko bent trumpam grįžti į A lygos viršūnę. Kauniečiai 8-ajame Lietuvos čempionato ture turėjo puikią galimybę įsirašyti 3 brangius taškus, nes egzaminavo lygos autsaiderį „Panevėžį“.

Išties, prieš dvikovą Panevėžyje per 7 mačus „Stumbras“ buvo surinkęs net 13 taškų – tik trimis mažiau nei lygos lyderis Vilniaus „Žalgiris“. Panevėžiečių kraitis buvo minimalus – vos 1 taškelis. Kita vertus, daugelį mačų „Panevėžys“ pralaimėjo po atkaklios kovos ir minimaliu skirtumu. Rungtyniaudami savo aikštėje - „Žemynos“ progimnazijos stadione, panevėžiečiai siekė žūtbūt reabilituotis.

Vis dėlto pirmasis kėlinys priklausė svečiams. Portugalo Joao Martinšo auklėtiniai pirmieji atidarė įvarčių sąskaitą. Jau 17-ąją min. pasižymėjo Nasro Boucharebas. Įdomu, jog Prancūzijos pilietybę turinčiam puolėjui rezultatyvų perdavimą atliko „Stumbro“ vartininkas Rodrigo Josviaki. Po jo tolimo perdavimo Nasro Boucharebas vienu lietimu pasiuntė kamuolį į artimą „Panevėžio“ vartų kampą.

Šeimininkų gretose iškart kelių puikių progų neišnaudojo legionierius iš Kolumbijos Sebastianas Vasquezas. Vienoje atakų jis iš arti kelis kart paeiliui nesugebėjo nukreipti kamuolio į vartų tinklą. Nesnaudė ir kauniečiai. Stabdydami „Stumbro“ atakas geltonas korteles užsidirbo Pavelas Krukas ir Lukas Čerkauskas. Ir po pertraukos panevėžiečiams tenka sunkiai plušėti aikštėje, kartais neleistinais metodais. Už pražangas buvo įspėti ir saugai Paulius Janušauskas bei Ernestas Veliulis. Vis dėlto pastarasis savo kaltę išpirko su kaupu. 82-ąją min. jis iššoko vienas prieš „Stumbro“ vartininką ir iš kelių metrų klaidos nebeatleido – 1:1.

Palaikomi saujelės savo žiūrovų šeimininkai bandė įtvirtinti sėkmę, įmušdami dar vieną įvartį ir taip iškovodami pirmąją šiemet pergalę A lygoje. Tačiau „Stumbro“ kontratakos buvo pavojingesnės. Vienoje jų kamuolį į virpstą sukirto gruzinas Levanas Mačarašvilis. Panevėžiečių gretose technišku žaidimu išsiskyrė veteranas, buvęs FBK „Kaunas“ ekipos lyderis Rafaelis Ledesma. Ypač grėsmę kėlė brazilo atliekamos standartinės situacijos.

Vis dėlto, teisėjui pridėjus net 7 min., rezultatas nepakito. Kauniečiai su 14 taškų liko trečiojoje pozicijoje, o „Panevėžys“ su 2 taškais – vis dar gerokai atsilieka nuo artimiausių priešininkų iš pajūrio – Klaipėdos „Atlanto“ ir „Palangos“ (po 7 taškus).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS