„Sūduva“ iškovojo LFF taurę | kl.lt

„SŪDUVA“ IŠKOVOJO LFF TAURĘ

  • 0

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurę iškovojo šalies čempionė Marijampolės „Sūduvos“ komanda. Ji Utenoje vykusiame finale sekmadienį net 4:0 (1:0) pranoko I lygoje rungtyniaujančią Gargždų „Bangą“ ir po dešimties metų pertraukos triumfavo taurės varžybose.

Rungtynes komandos pradėjo atsargiai, pradžioje pavojingų progų nesukūrė. Pirmąjį šansą 16 min. turėjo „Sūduva“. Po sumaišties baudos aikštelėje kamuolys atšoko Renanui, jo smūgiuotą kamuolį kojomis atrėmė vartininkas Tadas Norbutas. Netrukus po perdavimo iš krašto smūgiavo Giedriui Matulevičiui ir Renanui nepavyko nukreipti kamuolio į vartus.

A lygos čempionai įsibėgėjo ir 21 min. išsiveržė į priekį. Karlo Bručičius perdavė kamuolį iš krašto, Renanas atmetė kamuolį Josipui Tadičiui, o šis vienu lietimu iš 12 metrų smūgiavo stipriai ir tiksliai.

„Sūduva“ pirmajam kėlinyje kontroliavo situaciją ir kartas nuo karto surengdavo pavojingą išpuolį. 28 min. E. Jankausko pavojingą smūgį blokavo gynėjas, po rikošeto teko padirbėti ir „Bangos“ vartininkui T. Norbutui. 36 min. po Eligijaus Jankausko perdavimo iš krašto kamuolio šalia vartų vos nepasiekė Ovidijus Verbickas. 40 min. jau po Andro Švrljugos perdavimo tas pats O. Verbickas netrukdomas galva smūgiavo netiksliai.

Kėliniui baigiantis „Banga“ surengė geriausią savo ataką pirmoje rungtynių pusėje. Greitoje kontratakoje Jonas Bičkus smūgiavo iš 20 metrų ir kamuolį atmušė Ivanas Kardumas. Po išmetimo iš užribio akrobatiškai smūgiavo Edvinas Bračkus, kamuolys skriejo virš vartų.

Antrojo kėlinio pradžioje prasiveržęs link baudos aikštelės šalia vartų smūgiavo S. Kerla, netrukus virš vartų mušė G. Matulevičius. 56 min. „Sūduva“ padidino savo persvarą. Po A. Švrljugos perdavimo į galva iš arti tiksliai smūgiavo Renanas.

62 min. po kampinio iš toli stipriai smūgiavo „Bangos“ gynėjas Kazimieras Gnedojus, kamuolys skriejo pro šalį. 72 min. pavojingas buvo A. Švrljugos smūgis, kamuolį sugavo vartininkas.

73 min. „Banga“ turėjo geriausią savo progą – D. Lukošius pabėgo nuo gynėjų ir atsidūrė vienas prieš vartininką, tačiau bandė perduoti kamuolį ir varžovams pavyko apsiginti.

Paskutines keliolika minučių „Sūduvai“ teko žaisti 10-čiai žaidėjų, nes dvi geltonas korteles per tris minutes užsidirbo A. Švrljuga. 84 min. geros progos neišnaudojo Marijampolės ekipos puolėjas M. Topčagičius – iš baudos aikštelės krašto jis smūgiavo pro šalį. 86 min. „Bangos“ atakoje tolimu smūgiu I. Kardumo budrumą patikrino D. Zubauskas.

Dvikovos finiše du įvarčius pridėjo M. Topčagičius. 90 min. jis pasižymėjo tiksliu smūgiu iš 20 metrų. Po trijų minučių puolėjas įsiveržė į baudos aikštelę, ir nors pirmą smūgį atmušė gynėjas, antruoju M. Topčagičius nesuklydo.

Marijampolės reprezentacinė komanda finale žaidė septintą kartą ir trečią kartą tapo nugalėtoja. Gargždų ekipai tai buvo trečiasis nesėkmingas bandymas finale.

Geriausiu rungtynių žaidėju pripažintas „Sūduvos“ gynėjas Semiras Kerla.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS