Tailando Kontinentinės taurės turnyre – vertingos varžovų pamokos | kl.lt

TAILANDO KONTINENTINĖS TAURĖS TURNYRE – VERTINGOS VARŽOVŲ PAMOKOS

  • 0

Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos (FIFA) pasaulio salės futbolo čempionatui besiruošianti Lietuvos rinktinė išmėgino jėgas Tailande surengtame Kontinentinės taurės turnyre.

Užėmė 7-ąją vietą

Per penkias dienas mūsiškiai sužaidė ketverias rungtynes – iškovojo dvi pergales, patyrė dvi nesėkmes ir užėmė septintą vietą.

J.Ryvkino vadovaujama komanda 0:5 pralaimėjo Irano futbolininkams, 4:2 įveikė egiptiečius (du įvarčius įmušė Artūras Juchno, vieną – Albertas Voskunovičius, o kartą patys varžovai pasiuntė kamuolį į savo vartus), 2:9 nusileido Tadžikistano atstovams (įvarčius pelnė Vladimiras Deriandejevas ir Lukas Sendžikas) bei 3:2 nugalėjo Kosovo ekipą (taikliai smūgiavo Genaras Samsonikas, Deividas Reimaris ir L.Sendžikas).

Lietuvos rinktinei taip pat atstovavo Ernestas Macenis, Tomas Bučma, Laurynas Glinskis, Egidijus Žagaras, Justinas Zagurskas, Edgaras Baranauskas, Mantas Adomėnas, Paulius Osauskas.

Turnyrą laimėjo iraniečiai, finale 5:1 nugalėję Tailando komandą. Trečią vietą užėmė Uzbekistano ekipa, 4:0 įveikusi Egipto salės futbolininkus. Penkti – tadžikai, 3:2 palaužę Mozambiko atstovus.

Skirtingi lygiai

"Noriu pasidžiaugti, kad darsyk turėjome puikią galimybę įsitikinti, kaip skiriasi lygis, kuriuo mūsų futbolininkai žaidžia įprastai, nacionaliniame čempionate, nuo geriausių pasaulio komandų lygio. Kitoks stilius, kitoks mentalitetas – tai dalykai, kurių išmokti nežaidžiant su stipriais oponentais paprasčiausiai neįmanoma", – sakė J.Ryvkinas.

Lietuvos salės futbolininkai Tailande iškovojo dvi pergales ir patyrė dvi nesėkmes.

Salės futbolo nacionalinių rinktinių reitingų lentelėje Irano rinktinė – 6-oje vietoje, Egipto – 33-ioje, Tadžikistano – 54-oje, Kosovo – 66-oje, Lietuvos – 82-oje.

"Mums visada prireikia laiko, kad įsižaistume. Iraniečiams pralaimėjome pirmą kėlinį, bet po pertraukos vaizdas buvo geresnis ir tai suteikė vilčių, kad kitos rungtynės bus visiškai kitokios.

Per dvikovą su egiptiečiais sugebėjome pasiekti teigiamą rezultatą. Peržiūrėjau rungtynių vaizdo įrašą – mūsų pergalė nebuvo atsitiktinumas. Klaidų darėme, tačiau sužaidėme taip, kaip ir turėtume žaisti su aukšto lygio varžovais.

To negaliu pasakyti apie rungtynes su Tadžikistano atstovais. Įvarčius praleidome po individualių klaidų. Įtakos turėjo ir fizinis, ir emocinis nuovargis, nors tai nepateisina tokio skaudaus pralaimėjimo. Tai buvo labai nemalonus mačas ir esu beveik tikras, kad tai nepasikartos", – mintimis apie turnyrą pasidalijo J.Ryvkinas.

Pirmas mūšis – Kaune

Pasaulio salės futbolo čempionatas vyks rugsėjo 12–spalio 3 d. Kaune, Klaipėdoje ir Vilniuje.

Lietuvos rinktinė A grupėje išmėgins jėgas su Venesuelos, Kazachstano ir Kosta Rikos komandomis. Mūsiškiai rugsėjo 12-ąją "Žalgirio" arenoje susitiks su venesueliečiais, 15 d. – su kazachais ir 18 d. – su kostarikiečiais.

2016 m. pasaulio čempionate Kazachstano ekipa užėmė 11-ąją vietą, Kosta Rikos – 15-ąją. Be to, kazachai – 2016 m. Europos čempionato bronzos medalių ir 2018 m. ketvirtos vietos laimėtojai, o kostarikiečiai – keturiskart Šiaurės ir Centrinės Amerikos bei Karibų jūros baseino (CONCACAF) čempionai. Venesuelos rinktinė 2017 m. Pietų Amerikos čempionate užėmė 6-ąją vietą.

B grupėje rungtyniaus Uzbekistano, Gvatemalos, Rusijos ir Egipto rinktinės, C – Tailando, Portugalijos, Maroko ir Saliamono Salų, D – Panamos, Čekijos, Vietnamo ir Brazilijos, E – Angolos, Japonijos, Paragvajaus ir Ispanijos, F – Argentinos, JAV, Serbijos ir Irano.

Į kitą varžybų etapą pateks 1–2 vietas grupėse užėmusios komandos ir keturios geriausios 3-iose pozicijose likusios ekipos. Finalo rungtynės ir rungtynės dėl bronzos medalių vyks "Žalgirio" arenoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS