Tarptautiniame žurnalistų turnyre – rekordinis dalyvių skaičius | kl.lt

TARPTAUTINIAME ŽURNALISTŲ TURNYRE – REKORDINIS DALYVIŲ SKAIČIUS

  • 0

Ateinantį savaitgalį sportui neabejingi Lietuvos žurnalistai minės savotišką jubiliejų. Druskininkuose vyks jau penkioliktasis tarptautinis žiniasklaidos atstovų futbolo turnyras, kuriame dėl gražuolės taurės kovos rekordinis dalyvių skaičius – net 11 skirtingų šalių komandos.

Šis turnyras – didžiausias tokio pobūdžio renginys visame žemyne. Organizatoriai neslepia ambicijų šias varžybas ateityje išauginti į oficialų Europos žurnalistų čempionatą.

Į pietinį Lietuvos kurortą dalyviai sugužės jau dešimtąjį kartą. Nuo 2005 metų Lietuvoje vykstančiuose turnyruose jau apsilankė daugiau nei 20 šalių žurnalistai. Keturi pirmieji turnyrai buvo organizuoti Vilniuje, penktasis – Kėdainiuose.

Mūsų šaliai atstovaus Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) sporto klubo „PRESS‘as“ komanda. Ji šią teisę iškovojo pavasarį, tapusi šalies žurnalistų futbolo čempione.

Konkurenciją šeimininkams sudarys ir dėl taurės kovos Latvijos, Vokietijos, Egipto, Vengrijos, Ukrainos, Armėnijos, Baltarusijos, Rusijos žurnalistai bei varžybose debiutuosiantys Kazachstano bei Moldovos atstovai.

„Per penkiolika metų šios varžybos tapo didžiausiu žurnalistų futbolo turnyru Europoje ir kasmet į jį sukviesti pavyksta bent dešimt komandų. Džiaugiamės, jog mūsų idėja sklinda po visą pasaulį, geografija plečiasi ir šiemet turėsime rekordinį dalyvių skaičių. Po apsilankymo Lietuvoje, panašius turnyrus pradėjo organizuoti ir kitos šalys – Latvija, Armėnija, Egiptas, Sakartvelas. Tokios šventės vienija mūsų profesijos atstovus, kurie turi apie ką pabendrauti ne tik futbolo aikštėje, bet ir už jos ribų. Su dauguma užsienio šalių žurnalistų susitinkame ir tarptautinėse futbolo rungtynėse, dalijamės profesine patirtimi“, – sako turnyrą organizuojančio „PRESS‘o“ pirmininkas Tautvydas Vencevičius.

Visos komandos tarpusavyje sužais po 15 minučių truksiančias rungtynes. Nugalėtojams ir prizininkams atiteks specialiai turnyrui sukurti „SportCup“ taurės ir medaliai. Geriausiems turnyro žaidėjams atiteks „KIA auto“ bei advokatų kontoros „Primus-Derling“ įsteigti prizai bei Lietuvos rinktinės marškinėliai.

„PRESS‘as“, kurio gretose žaidžia žinomi žurnalistai ir komentatoriai Vytaras Radzevičius, Nerijus Kesminas, Maksimas Vojevodinas, Kęstas Rimkus, Romanas Buršteinas, Raimundas Celencevičius, Rimas Mauricas, Kęstas Rimkus, Marius Bagdonas, Karolis Tretjakas ir kiti, turnyrus Lietuvoje yra laimėjęs keturis kartus, bet pastarąjį sykį tai pavyko padaryti tik prieš penkerius metus – 2014-aisiais. Tiek pat sykių nugalėtojų taurę virš savo galvų kėlė ir titulą ginsiantys kaimynai iš Baltarusijos, tris pergales šventė Lenkijos atstovai, po sykį triumfavo čekai, ukrainiečiai ir Vilniaus universiteto Žurnalistikos fakulteto studentai.

Tarptautinis žurnalistų futbolo turnyras vyks šeštadienį 11-16 val. Druskininkų sporto aikštyne (Ateities g. 13).

Tarptautinio žurnalistų futbolo turnyro nugalėtojai: 2005 m. Minskas (Baltarusija) 2006 m. Vilnius (Lietuva) 2007 m. Varšuva (Lenkija) 2008 m. Vilnius (Lietuva) 2009 m. VU Žurnalistikos institutas (Lietuva) 2010 m. Vilnius (Lietuva) 2011 m. Varšuva (Lenkija) 2012 m. Varšuva (Lenkija) 2013 m. Odesa (Ukraina) 2014 m. Vilnius (Lietuva) 2015 m. Minskas (Baltarusija) 2016 m. Praha (Čekija) 2017 m. Minskas (Baltarusija) 2018 m. Minskas (Baltarusija)

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS