Taškus rinko ir lyderiai, ir lygos autsaideriai | kl.lt

TAŠKUS RINKO IR LYDERIAI, IR LYGOS AUTSAIDERIAI

Nors lauke orai gerokai atvėso, Pirmos lygos stadionuose verda karšta kova. 22-ajame ture lyderių gretose žengiančioms komandoms teko atkakliai ginti savo pozicijas lentelėje. Pavyko ne visoms.

Išsigelbėjo paskutinę akimirką

Ronaldas Misiūnas sužaidė kaip tikras Ronaldo. Įspūdingas saugo reidas į varžovų baudos aikštelę ir taiklus spyris į apatinį vartų kampą išgelbėjo „Šiaulių“ ekipą Kretingoje. Įvarčio dėka šiauliečiai jau per teisėjo pridėtą laiką 2:1 palaužė vietos „Miniją“ ir likus 4-iems turams iki finišo mina ant kulnų lyderei „Jonavai“.

Tiesa, iki kluptelėjimo trūko visai nedaug. Mindaugo Čepo auklėtiniai jau 26 min. praleido „Minijos“ „princo“ – Ugochukwu Prince Odoho dūrį ir varžovus vijosi iki pat antrojo kėlinio vidurio. Svečių laimei, 76-ąją min. žemaičiai prasižengė savo baudos aikštelėje, o Justas Petravičius nuo 11 m žymos smūgiavo nepriekaištingai. Kretingiškiai sėkmingai atsimušinėjo iki pagrindinio laiko pabaigos, bet paskutinėmis sekundėmis nebeatsilaikė.

„Pralaimėjome, bet didžiuojuosi savo vyrais. Po rungtynių įėjau į rūbinę ir pamačiau, kad vienam prakirsta lūpa, kitam nugarą skauda, trečiam dar kažkas, bet nepaisant visko jie kovėsi pagirtinai. Buvome verti bent taško“, - pabrėžė „Minijos“ vairininkas Martynas Viluckas.

„Pasiekėme tą pirmenybių etapą, kai žaidimo grožis ir kokybė nusistumia į antrą planą. Svarbiausia yra trys iškovoti taškai“, - nedaugžodžiavo „Šiaulių“ strategas Mindaugas Čepas.

Patirtis padėjo

Lygos autsaiderė (dabar jau buvusi) - Marijampolės „Sūduva“ B 22-ajame ture paspendė spąstus Mažeikių „Atmosferai“. Evaldo Razulio komanda į Suvalkiją atvyko rikiuodamasi 6-ojoje pozicijoje ir turėdama realių galimybių kabintis į lenktynes dėl bronzos medalių. Tačiau suvalkiečiai svečius pasitiko atšiauriai. Prieš traumų ir diskvalifikacijų išretintas mažeikiškių pajėgas „Hikvision“ arenoje išsirikiavo ne kuklūs lygos autsaideriai, o solidi komanda, pasistiprinusi  legionieriais – vartininku Makiu Giannikoglou, puolėju Alexandrosu Gargalatzidisu iš Graikijos bei saugu iš Ispanijos Nacho Casesu. Ši trijulė, padedama patyrusio saugo Povilo Leimono, sumaniai vadovavo savo jaunesniems komandos draugams ir vertė niekais svečių pastangas įmušti „Atmosferai“ tai buvo pirmas mačas per tris mėnesius, kai komanda nesugebėjo atsidaryti įvarčių sąskaitos. O patys marijampoliečiai 35-ąją min. surezgė gražią ataką, kurią rezultatyviu spyriu užbaigė Augustas Dubickas.

„Esame jaunesni negu visi likusieji lygos dalyviai, todėl pagalba iš pirmosios komandos mums nepaprastai svarbi. Kai gauname patyrusių žaidėjų, mums tampa kur kas lengviau priešintis labiau patyrusiems varžovams“, - pripažino „Sūduvos“ B ekipos treneris Pedro Paiva.

Pergalė 1:0 pakylėjo Marijampolės futbolininkus (13 taškų) laipteliu aukščiau dugno, o į autsaiderių pozicijas sugrįžo „Kauno Žalgirio“ B komanda (11 taškų). Kauniečiai namuose 0:1 nusileido lyderei „Jonavai“, kuriai jau padėjo saugas Paulius Osauskas, ką tik su Lietuvos rinktine baigęs pasirodymą pasaulio salės futbolo čempionate.

Bausmė peštukams

Bene sunkiausią sezono etapą išgyvena Vilniaus „Žalgiris“ B. Vilniečiams reikės labai pasistengti, norint apginti trečiąją vietą. Savaitgalį jie tą padarė kautynėse išvykoje su ambicingaisiais „Panevėžio“ B talentais. Ekipos išsiskyrė taikiai 1:1, o šeimininkams išlyginamąjį įvartį pelnė Matheusas Bissi. Šis patyręs gynėjas iš Brazilijos buvo laikinai deleguotas į dublerių komandą, nes prieš tai vykusių A lygos rungtynių metu ne juokais susikibo su savo ekipos gynėju Justinu Januševskiu. Pastarasis taip pat buvo „apdovanotas“ 90 minučių žaidimo antrojoje komandoje.

Iki finišo likus keturiems turams žalgiriečiai artimiausią persekiotoją Kazlų Rūdos „Šilą“ lenkia trimis taškais, o „Panevėžį“ B – keturiais. Tačiau vilniečių šią ir kitą savaitę laukia akistatos su abiem lygos lyderiais.

„Šilas“ sutvirtino savo pozicijas Plungėje 2:1 pranokdamas „Babrungą“. Pergalingą įvartį svečiams 76 min. įmušė Ričardas Beniušis, su 17 rezultatyvių smūgių pavijęs snaiperių įskaitos lyderį Marių Ganusauską iš Jonavos.

Likusiose turo rungtynėse Vilniaus BFA ir Klaipėdos „Neptūnas“, išsiskyręs su veteranu Mariumi Papšiu, pasidalino po tašką (2:2), o Gargždų „Banga“ B nepaliko šansų (3:0) sostinės „Riterių“ jaunimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS