Treneris – futbolo sirgaliams: jeigu nuvylėme – atsiprašau | kl.lt

TRENERIS – FUTBOLO SIRGALIAMS: JEIGU NUVYLĖME – ATSIPRAŠAU

0 ir 13 – toks Lietuvos ir Turkijos futbolininkų smūgių į vartų plotą skirtumas. Iškalbingas ir mačo rezultatas – 0:6.

Dvi nesėkmės paeiliui

Mūsų šalies vienuolikė, treniruojama Valdo Ivanausko, pralaimėjo antrą iš eilės Tautų lygos C diviziono pirmos grupės dvikovą.

Birželio 4-ąją mūsiškiai Vilniuje, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione, 0:2 nusileido Liuksemburgo rinktinei, 7 d. ten pat 0:6 – Turkijos komandai.

Pralaimėjimas turkams – vienas skaudžiausių per visą Lietuvos nacionalinės ekipos istoriją, pastarąjį kartą šeši įvarčiai praleisti 2019-aisiais (0:6 su Portugalija).

Šį sezoną Tautų lygoje per vienas rungtynes kol kas daugiau įvarčių įmušta tik Razgrade, kur Bulgarijos futbolininkai 2:5 neprilygo Sakartvelo atstovams.

Vyks į Toršauną

Treneris V.Ivanauskas po rungtynių su turkais teigė nesutinkąs su teiginiu, kad Lietuvos rinktinė neparodė pagarbos nei sau, nei sirgaliams.

„Jeigu manote, kad nuvylėme žiūrovus, atsiprašau visos komandos vardu, tačiau nemanau, kad tai yra teisybė“, – tvirtino strategas spaudos konferencijoje.

Kitas rungtynes mūsiškiai žais birželio 11-ąją svečiuose, Toršauno „Torsvollur“ stadione, su Farerų salų ekipa, kuri 0:1 pralaimėjo Liuksemburgo futbolininkams.

2008-aisiais ir 2009-aisiais Lietuvos ir Farerų salų rinktinės pasidalijo po pergalę (1:0 ir 1:2) pasaulio čempionato atrankos varžybose.

Šį sezoną Tautų lygoje per vienas rungtynes kol kas daugiau įvarčių įmušta tik Razgrade.

Atleido trenerį

C diviziono trečioje grupėje rungtyniaujanti Slovakijos komanda 1:0 įveikė baltarusius ir 0:1 nusileido Kazachstanui, tačiau vyriausiasis treneris Štefanas Tarkovičius jau neteko darbo.

Stratego atleidimą inicijavo Slovakijos futbolo sąjungos (SFS) prezidentas Janas Kovačikas ir viceprezidentas Karolis Belanikas, o visi SFS vykdomojo komiteto nariai balsavo vieningai.

SFS pranešime teigiama, kad Š.Tarkovičiaus atstatydinimo priežastis – nepatenkinami rinktinės rezultatai, pradedant 2019-ųjų rudeniu, kai nepavyko įveikti pirmo atrankos į pasaulio čempionatą barjero, ir blankus startas šiemet.

Slovakijos vienuolikei laikinai vadovaus buvę Š.Tarkovičiaus asistentai – Samuelis Slovakas ir Marekas Mintalas.

Grandų akistatos

A divizione jėgas išmėgino 2018-ųjų pasaulio čempionato finalininkai prancūzai ir kroatai – 1:1.

Planetos vicečempionų kroatų saugui Lukai Modričiui tai buvo 150-asis mačas vilkint nacionalinės rinktinės marškinėlius, jis – šalies rekordininkas (134 rungtynes yra sužaidęs Darijo Srna, 114 – Stipe Pletikosa).

Europos vicečempionai anglai Miunchene atsilaikė prieš vokiečius – 1:1. Lygiąsias lėmusį įvartį 88 min. įmušė Harry Kane'as (realizavo 11 m baudinį).


Rezultatas

Lietuva–Turkija 0:6 (0:2). Vilnius, Lietuvos futbolo federacijos stadionas, 2 843 žiūrovai. Įvarčiai: 2 min. ir 14 min. D.Sinikas (0:1 ir 0:2), 56 min. (11 m baudinys) ir 81 min. S.Dursunas (0:3 ir 0:4), 89 min. Y.Akgunas (0:5), 90+1 min. H.Dervisoglu (0:6).

Turnyro lentelė

1. Turkija  2  0  0  10:0  6

2. Liuksemburgas  2  0  0  3:0  6

3. Farerų salos  0  0  2  0:5  0

4. Lietuva  0  0  2  0:8  0

Tautų lyga

A divizionas. Kroatija–Prancūzija 1:1, Austrija–Danija 1:2, Italija–Vengrija 2:1, Vokietija–Anglija 1:1.

B divizionas. Islandija–Albanija 1:1, Suomija–Juodkalnija 2:0, Bosnija ir Hercegovina–Rumunija 1:0.

C divizionas. Slovakija–Kazachstanas 0:1, Baltarusija–Azerbaidžanas 0:0.

D divizionas. Andora–Moldova 0:0, Latvija–Lichtenšteinas 1:0.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

BRONISLOVAS

na su turkija aisku niekas nesitikejo kad laimes musu,bet kad tiek daug tai.....bet kad pralaimejo kazkokiam liuksenburgui tai tikrai dugnas..na o jei dar ir fareram pralaimes tada ant futbolo reikia det spyna.o ko noret kai lt komandose zaidzia beveik vieni uzsenieciai,lietuviu vienetai ko noreti....

Užpelkis

Lietuvos futbolas yra lavono būsenoje. Baisiausia, kad futbolininkai neturi nei sportinio pykčio, nei savigarbos. Apie jų fizinę būklę ir meistriškumą neverta net kalbėti. Mėgėjų lygis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS