UEFA Čempionų lyga: L. Messi – prieš C. Ronaldo | kl.lt

UEFA ČEMPIONŲ LYGA: L. MESSI – PRIEŠ C. RONALDO

  • 0

Lionelis Messi ir Cristiano Ronaldo – du geriausi pastarojo dešimtmečio pasaulio futbolininkai susitiks akis į akį antradienį UEFA Čempionų lygos rungtynėse.

Tądien „Barcelona“ priims Turino „Juventus“. Tai bus mūšis dėl pirmosios vietos G grupėje. „Barcelona“ laimėjo visus 5 mačus ir turi 15 taškų. „Juventus“ surinko 12. Italijos klubui, norint triumfuoti grupėje, būtina pergalė didesniu nei dviejų įvarčių skirtumu, nes pirmojoje dvikovoje „Barca“ nugalėjo 2:0.

Madrido „Real“, Paryžiaus „Saint-Germain“, „Manchester United“, Madrido „Atletico“, Milano „Inter“. Šios legendinės Europos futbolo komandos antradienį ir trečiadienį žais žūtbūtines rungtynes, kurios lems, ar milžinai pateks į atkrintamąsias varžybas. Šią savaitę vyks paskutinis pirmojo etapo turas.

Didžiausia intriga ir painiausia situacija – B grupėje. „Real“ priims Menchengladbacho „Borussia“ ekipą, kuri sukaupė 8 taškus ir pirmauja. Antrojoje vietoje – Donecko „Šachtar“, turintis 7 taškus. Tiek pat surinko trečias žengiantis „Real“. Milano „Inter“ sąskaitoje – 5 taškai.

Įdomu, tai, kad visi keturi klubai gali patekti į kitą varžybų etapą. „Real“ futbolininkams būtina laimėti. Jei Madrido komanda sužaistų lygiosiomis, ją išgelbėtų tik „Inter“ pergalė Italijoje prieš „Šachtar“. Tokiu atveju Madrido ir Milano klubai turėtų po 8 taškus, bet „Real“ stovėtų aukščiau dėl geresnių rezultatų tarpusavio akistatose.

Vokietijos ekipai pakanka lygiųjų. „Borussia“ net gali suklupti, tačiau tada jai reikia sulaukti lygiųjų Milane. „Inter“ privalo nugalėti varžovus ir sulaukti „Real“ pergalės arba pralaimėjimo. Milano klubą pražudytų lygiosios Madride. „Šachtar“ patektų į kitą etapą, jei iš Italijos parsivežtų tris taškus. Ukrainos futbolininkus taip pat tenkintų taikus rezultatas, bet su sąlyga, kad „Real“ netriumfuos mače su „Borussia“.

H grupėje trys klubai turi gerus šansus žengti į atkrintamąsias varžybas. „Manchester United“, PSG ir „Leipzig“ turi po 9 taškus. Autsaiderio Stambulo „Basaksehir“ sąskaitoje – 3 taškai.

Paprasčiausia yra PSG užduotis, nes ši komanda namie žais su „Basaksehir“. „Leipzig“ savo aikštėje kausis su „raudonaisiais velniais“. Jei Paryžiaus futbolininkai palauš oponentus, Vokietijos klubą tenkins tik pergalė, nes ji pirmąją dvikovą Mančesteryje pralaimėjo net 0:5.

Lemiama dvikova laukia ir „Atletico“ futbolininkų. Jie svečiuose galynėsis su Zalcburgo „Red Bull“. A grupėje jau senokai ramus Miuncheno „Bayern“, kurio kraityje – 13 taškų. „Atletico“ turi 6, „Red Bull“ – 4, Maskvos „Lokomotiv“ – 3 taškus. Ispanijos ekipą tenkins ir lygiosios, o Austrijos komandai reikia trijų taškų.

F grupėje antrosios vietos laimėtoją lems Romos „Lazio“ ir „Brugge“ mūšis. Italijos klubas surinko 9 taškus, Belgijos – 7. Dortmundo „Borussia“ jau turi bilietą į kitą etapą – 10 taškų.

D grupėje dėl antrosios vietos įnirtingai grumiasi Bergamo „Atalanta“ ir Amsterdamo „Ajax“ klubai, kurie turi atitinkamai 8 ir 7 taškus. Jie paskutiniame ture tarpusavyje susitiks Nyderlandų sostinėje. Pirmąją vietą užsitikrino „Liverpool“, kurio taupyklėje – 12 taškų.

„TV3 Sport“, „TV3 Sport 2“, TV6 kanalai ir naujos kartos televizija „Go3“ šią savaitę parodys net 11 UEFA Čempionų lygos dvikovų.

Transliacijų tvarkaraštis:

gruodžio 8 d.

19.45 val. „Lazio“–„Brugge“ („TV3 Sport“, „Go3“),

21.50 val. „Chelsea“–„Krasnodar“ („Go3“),

21.50 val. „Barcelona“–„Juventus“ („TV3 Sport“, „Go3“),

21.50 val. PSG–„Basaksehir“ (TV6, „Go3“),

21.50 val. „Leipzig“–„Manchester United“ („TV3 Sport 2“, „Go3“).

Gruodžio 9 d.

19.45 val. „Ajax“–„Atalanta“ („TV3 Sport“, „Go3“),

19.45 val. „Midtjylland“–„Liverpool“ („Go3“),

21.50 val. „Bayern“–„Lokomotiv“ („Go3“),

21.50 val. „Salzburg“–„Atletico“ („TV3 Sport 2“, „Go3“),

21.50 val. „Real“–Menchengladbacho „Borussia“ („TV3 Sport“, „Go3“),

21.50 val. „Inter“–„Šachtar“ (TV6, „Go3“).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS