Liūdnas finišas: „Kauno Žalgiris“ neprilygo Norvegijos čempionato lyderiams | kl.lt

LIŪDNAS FINIŠAS: „KAUNO ŽALGIRIS“ NEPRILYGO NORVEGIJOS ČEMPIONATO LYDERIAMS

Nepalankūs burtai jau antrus metus iš eilės anksti užbaigė „Kauno Žalgirio“ komandos pasirodymą UEFA Europos lygos atrankos turnyre. Pirmojo etapo mače Norvegijoje ketvirtadienį žalgiriečiai išvykoje net 1:6 (0:2) nusileido Budės „Glimt“ ekipai.

"Varžovai mėgsta ir moka atakuoti, bet mes pasirengę viskam", - prieš išvyką į Norvegiją kalbėjo "Kauno Žalgirio" treneris Rokas Garastas. Kad komplimentus varžovams sakė neveltui, kaunietis įsitikino jau mačo pradžioje. Prieš šiuo metu savo šalies čempionate užtikrintai pirmaujančią „Glimt“ komandą nuo pat pirmųjų susitikimo minučių kauniečiams teko gintis savoje aikštės pusėje ir atsimušinėti nuo pavojingų jų išpuolių. Jie atsilaikė beveik pusvaladį, nors 19-ąją min. šeimininkų smūgis sudrebino vartų konstrukciją. 27-ąją rungtynių minutę Deividui Mikelioniui teko traukti kamuolį iš savo vartų. Baudos aikštelėje tarp kelių gynėjų buvęs Philipas Zinckernagelis meistrišku smūgiu pasiuntė kamuolį į vartų kampą.

Iškart po šio epizodo žalgiriečiai turėjo šansą išlyginti rezultatą, tačiau kontratakoje Egidijaus Vaitkūno atliktas skersas perdavimas į baudos aikštelę buvo šiek tiek per stiprus ir Simonas Urbys prie kamuolio nesuspėjo. Vėliau panašiai nutiko ir su atakos smaigalyje atsidūrusiu Karoliu Šilkaičiu, kurio perdavimą perskaitė varžovų vartininkas.

36-ąją minutę savo kontrataką ir žalgiriečių gynėjų klaidą išnaudojo tas pats P.Zinckernagelis, kuris pabėgęs vienas prieš vartininką pelnė dar vieną įvartį. Vos prasidėjus antrai rungtynių pusei, 52-ąją minutę rezultatas tapo 3:0 varžovų naudai, kai puikiu smūgiu į viršutinį vartų kampą pasižymėjo auganti Norvegijos futbolo žvaigždė Jensas Hauge.

Dar po 7 minučių Martynas Dapkus savo baudos aikštelėje neleistinai sustabdė varžovų atakuojantį futbolininką, o skirtą vienuolikos metrų baudinį sėkmingai realizavo tas pats J.Hauge.

Garbės įvartį kauniečiams pelnė po keitimo aikštėje pasirodęs Philipas Otele. Afrikietis paspaudė varžovų vartininką, perėmė iš jo kamuolį ir sušvelnino atsilikimą. Tačiau trumpam gimusi viltis netrukus buvo numarinta.Jau po kelių akimirkų varžovai savo keturių įvarčių pranašumą atstatė po Victoro Boniface‘o smūgio, o 82-ąją minutę tašką rungtynėse šeštuoju įvarčiu pasižymėdamas padėjo Sebastianas Tounekti. Pernai kauniečiai taip pat suklupo pirmajame etape, nusileidę varžovams iš Kipro.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

uksas

Tai gal paimkit interviu is trenerio be patirties, kaip cia taip buvo. Pirma kelii ziurejau ir tie norvegai nebuvo kazkoks stebuklas, vilniaus zalgiris tikrai turetu visus sansus su jais pakovoti ir praieti, beda kad kauno komandoje nera trenerio, o jei geriausias zaidejas pilibaitis, kuris greit baigs karjera, tai ka veikia kiti. Is kad norvegu zaidejai baudos, net ne baudos o vartininko aiksteleje pasuojasi po 2-3 pacus cia jau ne tik kad ziauru, cia visiskas pypiec. Kazkaip kasio ir fules zalgiris panasu darosi kaip seimas, vienas be patirtied tampa krpesinio treneriu, kitas uz kazkieno nuopelnus tampa futbolo treneriu. Planseteje futbola pastumdes komandos nepakelsi. Tie patys estai kur zaide su vilniaus zalgiriu komanda matesi kad silpnesne, bet kovojo ir ataku surenge normaliu, tai kavenskai isvis susirinkdavo 11 zaideju vartininko aiksteleje ir leidosi pasuotis norvegams, tikrai dra nebuvau mates tokios taktikos, tai sveikinu garastukas isrado nauja taktika 11 zaideju vartininko

vycka

nieko tokio , pamokos ateiciai , matom koks darbas laukia, sekmes sekanciam sezone ir naujame stadione ,tikimes,,,,

kitas

Kas če per Žalgiris iš Kauno ir futbolo.. pirmą kartą apie tokį girdžiu..nuo sovietmečio žinojau tik Vilniaus Žalgirį
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS