Utenoje prapliupusiame baudinių lietuje – „Spyrio“ futbolininkų triumfas | kl.lt

UTENOJE PRAPLIUPUSIAME BAUDINIŲ LIETUJE – "SPYRIO" FUTBOLININKŲ TRIUMFAS

  • 0

Tik antrajame kėlinyje po keitimo aikštėje pasirodęs Andrius Velička uždirbo ir pats realizavo baudinį paskutinę mačo minutę, atnešdamas dar vieną pergalę Kauno „Spyriui“, turnyro lentelės kaimynių dvikovoje, kuri išsiskyrė gynėjų pažeistomis taisyklėmis prie abiejų vartų. Rungtynių arbitrui Artiomui Gutkovskiui teko net keturis sykius parodyti į 11 m. žymą. Baudinių lietus sėkmingesnis buvo čempionato debiutantui, įveikusiam Utenos „Utenį“ 3:2 (2:1) ir šoktelėjusiam į ketvirtą vietą.

Utenos komanda svečius priėmė labai nesvetingai ir jau 6-ą minutę išsiveržė į priekį, kai, Pauliui Daukšai baudos aikštelėje sužaidus ranka, buvo skirtas baudinys. Jį užtikrintai realizavo Povilas Krasnovskis.

Be Andriaus Veličkos mačą pradėjusiam „Spyriui“ pamažu pavyko išlyginti žaidimą, tačiau pavojingas progas ir toliau kūrė aikštės šeimininkai. 17-ą minutę po Lino Savasto perdavimo Edgarui Mastianicai pasiekti kamuolį pritrūko kelių centimetrų. Už jo buvusį P.Daukšą lydėjo sėkmė. Gynėjas bandė išmušti kamuolį, bet vos nenukreipė jo į savo vartus, pataikydamas į virpstą.

Kėlinio viduryje „Utenis“ sukūrė idealią progą rezultatui padvigubinti. Po puikaus P.Krasnovskio perdavimo iš aikštės gilumos prieš vartus iššoko Robertas Freidgeimas, tačiau jo per vartininką perkeltas kamuolys atsitrenkė į skersinį.

Neįmuši tu - įmuš tau. Ši klasikinė futbolo taisyklė eilinį kartą pasitvirtino atsakomosios kauniečių atakos metu, kai įkirtusio į baudos aikštelę Dmitrijaus Rekišo smūgį ranka sustabdė jam po kojomis kritęs Julius Aleksandravičius. Arbitro skirtą baudinį ramiai realizavo Lukas Sendžikas.

Tuo „Utenio“ nemalonumai nesibaigė. Kėliniui baigiantis, susižeidė ir rungtynių tęsti nebegalėjo labai aktyviai žaidęs R.Freidgeimas. Negana to, 42-ą minutę svečiai išsiveržė į priekį, kai kamuolį į vartų tinklą tiksliu smūgiu pažeme pasiuntė antrąjį savo ir komandos įvartį pelnęs L.Sendžikas.

Sužaidus trečdalį antrojo kėlinio, į „Spyrio“ vartus buvo skirtas dar vienas baudinys, Mariui Miškiniui sužaidus ranka prie savo vartų standartinės situacijos metu. Nuo 11 m. žymos vėl smūgiavęs P.Krasnovskis dar kartą nepaliko jokių vilčių Deividui Mikelioniui.

Kauno ekipos trenerių į aikštę mestas A.Velička jau pirmuoju lietimu galėjo pasižymėti, tačiau po idealaus baltarusio D.Rekišo perdavimo prieš vartus atsidūrusio puolėjo smūgis pažeme buvo netikslus.

„Utenio“ lygiosios savo žiūrovų akivaizdoje netenkino, todėl aikštės šeimininkai ėmė skubėti į priekį, atverdami erdves kauniečių greitos atakoms. Jų metu porą kartų labai pavojingai į vartus iš toli smūgiavo „Spyrio“ legionierius iš Baltarusijos.

Paskutinę mačo minutę po pražangos aikštės viduryje D.Rekišas tolimu perdavimu baudos aikštelėje surado A.Veličką. Rezultatyviausias „Spyrio“ futbolininkas pranėrė tarp dviejų varžovų ir buvo nugriautas. Arbitras ketvirtą kartą parodė į 11 m. žymą. Skirtą baudinį realizavo pats A.Velička, padovanodamas komandai pergalę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS