V. Lemežis prieš Europos lygos burtus: mums lengvų varžovų nėra | kl.lt

V. LEMEŽIS PRIEŠ EUROPOS LYGOS BURTUS: MUMS LENGVŲ VARŽOVŲ NĖRA

  • 0

Kaip ir dar trys Lietuvos klubai, sostinės „Riteriai“ jau šį antradienį sužinos, su kokiu varžovu pradės 2019/ 2020 metų UEFA Europos lygos kampaniją.

Pirmąkart patekę į skirstytųjų grupę, Riteriai, jau aišku, kad pirmajame etape išvengs Varšuvos „Legia“ (Lenkija), Bukarešto FCSB „Steaua“ (Rumunija) ,„Malmo FF“ (Švedija) ir panašaus pajėgumo varžovų.

Per ketverių metų istoriją Riteriai tik kartą nepateko į antrąjį etapą. Visais kitais atvejais – sunkiau ar lengviau – buvo pratęstas pasirodymas Europoje.

„Praeitis nieko nereiškia ir, nepaisant to, kad patekome į skirstytųjų grupę, vis tiek sakau, kad mums lengvų varžovų nėra. Tokiuose trumpuose turnyruose labai didelį vaidmenį vaidina psichologija, todėl kol kas ruošiamės pačiam turnyrui, o komandų neskirstome į tas, kurių norėtumėm ar nenorėtum. Kita vertus, būtų neteisinga sakyti, kad buvimas skirstytųjų grupėje nėra privalumas. Tik tiek, kad vis tiek viską reikės įrodyti aikštėje“, – oficialiai klubo svetainei sakė „Riterių“ direktorius Virmantas Lemežis.

Jau aišku, kad šiemet turnyrą pradėti teks su viena iš šių šalių komanda: Rumunija, Slovakija, San Marinas, Farerų salos, Gruzija, Juodkalnija, Vengrija, Slovėnija, Liuksemburgas, Moldova, Estija, Latvija, Šiaurės Airija, Malta, Islandija, Albanija, Airija, Bosnija ir Hercegovina, Gibraltaras, Velsas, Armėnija, Šiaurės Makedonija, Suomija arba Kosovas.

„Aišku, džiugu, kad nėra Azerbaidžano bei Kazachstano komandų. Iš tų, kas yra, nesinorėtų skristi į Farerų salas bei Balkanų šalis. Apskritai, mūsų jaunai komandai būtų žymiai paprasčiau, jei mes kasdien žaistumėm Europoje. Dabar kita situacija – per dvejas rungtynes pirmiausiai privalai susidoroti su tave slegiančia atsakomybe, pirmiausiai privalai nugalėti save. Jei tai pavyksta, tada aikštėje tampa šiek tiek lengviau“, – sakė V. Lemežis.

Pirmasis UEFA Europos lygos atrankos etapas bus žaidžiamas liepos 11 ir 18 dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS