Vilniaus „Žalgiris“ atskleidė klubo biudžetą | kl.lt

VILNIAUS "ŽALGIRIS" ATSKLEIDĖ KLUBO BIUDŽETĄ

  • 1

Naujame sezone Lietuvos čempionas Vilniaus futbolo klubas “Žalgiris” planuoja surinkti 2 104 512 eurų biudžetą. Tai yra 4% didesnė suma nei praėjusiais metais. Biudžeto augimui impulsą suteikė generaliniu klubo rėmėju tapusi bendrovė “TOPsport”.

Antradienį viešbutyje “Green Hotel” žiniasklaidai buvo pristatytas Vilniaus “Žalgirio” generalinis rėmėjas bei artėjančio sezono klubo tikslai.

Praėjusį savaitgalį LFF Supertaurės trofėjų iškovoję vilniečiai įgyvendino pirmąjį šių metų sportinį tikslą. Jų 2016-aisias metais liko dar keturi – dukart laimėti LFF taurę, tapti “SMScredit.lt A lygos” nugalėtojais bei pasiekti vieno iš UEFA turnyrų “Play-off” etapą.

Klubas taip pat sieks keturių strateginių tikslų – išlaikyti subalansuotą biudžetą, stiprinti FK “Žalgiris” prekės ženklą, garsinti Vilniaus miesto ir klubo rėmėjų vardą Lietuvoje bei Europoje, ugdyti jaunąją savo kartą.

Prie visų šių tikslų dar svariau nei iki šiol prisidės bendrovė “TOPsport”. Nuo 2013 m. didžiuoju klubo rėmėju buvusi bendrovė padidino savo paramą penkis kartus tokiu būdu įgydama generalinio rėmėjo statusą.

“Norime padėti Vilniaus “Žalgiriui” ir Lietuvos futbolui pagaliau pamatyti mūsų šalyje Europos lygos grupių etapo varžybas. Klubas nesišvaisto tuščiais pažadais ir sunkiai dirba, kad tai pasiektų", - sakė “TOPsport” generalinis direktorius Gintaras Staniulis. 

Tuo tarpu Vilniaus “Žalgirio” direktorė Vilma Venslovaitienė ne tik džiaugėsi solidžiu bendrovės indėliu, padėjusiu subalansuoti šiemetinį klubo biudžetą. Vadovė neslėpė lūkesčių, jog puikus žalgiriečių bendradarbiavimo su “TOPsport” pavyzdys padės Lietuvos futbolui į save atkreipti ir kitų įmonių vadovų žvilgsnius, juolab, kad “TOPsport” parama vilniečiams nebus tik finansinė.

Bendrovė vienam iš Vilniaus “Žalgirio” aistruolių vasarą padovanos kelionę kartu su komanda į Čempionų lygos atrankos rungtynes, o artėjant rudeniui sostinėje surengs jau tradiciniu tapusį paplūdimio futbolo turnyrą.

Lietuvos čempionų pajamų biudžetas šiemet turėtų ūgtelėti beveik 90 tūkstančių eurų. Pernai jis sudarė 2 015 187 eurus. 

Didžiausias šuolis pajamų kategorijoje planuojamas rėmėjų segmente, kuriame numatytas 28% augimas.

Taip pat ketinama surinkti 14% daugiau pajamų iš prekybos bilietais. Praėjusiais metais Čempionų lygos atrankos rungtynėse sausakimšai LFF stadioną rungtynėse su Švedijos “Malmo” klubu užpildę komandos gerbėjai prie žalgiriečių biudžeto per vieną vakarą prisidėjo 60 000 eurų.

66% klubo išlaidų sudarys atlygiai su mokesčiais žaidėjams, treneriams, personalui. Likę 34% išlaidų bus skirti padengti kitiems su futbolo veikla susijusiems mokesčiams. Vilniaus “Žalgiris” savo jaunimo komandoms taip pat yra numatęs 15% didesnę biudžeto dalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Užpelkis

Pinigai ir procentai. O kur žaidimo kokybė ? Šiais laikais įprasta nieko nenuveikus kalbėti apie "grupinius etapus", "čempionų lygas" ir pnš. Tušti plepalai. Su tokia ekonomika ir su tokiais pinigais tik vištas juokinti. Savivaldybė remia skolintais pinigais, po to imama paskola, kad padengti prieš tai paimtą...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS