„Vyčio“ treneris L. Mistura: turime geriau išnaudoti progas | kl.lt

„VYČIO“ TRENERIS L. MISTURA: TURIME GERIAU IŠNAUDOTI PROGAS

  • 0

Lietuvos čempiono Kauno „Vyčio“ vyriausiasis treneris Luciano Mistura po skaudaus pralaimėjimo UEFA Futsalo (salės futbolo) Čempionų lygos pagrindinio etapo starte Kazachstano AYAT (4:5) klubui pretenzijų auklėtiniams neturėjo.

Kauniečiai prestižinio turnyro starte dominavo nuo pirmos minutės ir iš viso atliko net 55 smūgius į vartus, tačiau to nepakako – varžovai smūgiavo septyniolika kartų, bet progas išnaudojo geriau ir šventė itin svarbią pergalę rezultatu 5:4.

Šis pralaimėjimas reiškia, kad norint patekti į kitą etapą Kauno „Vyčiui“ reikės pateikti sensacijas rungtynėse su Rusijos čempionu „Tyumen“ arba galingąja „Barcelona“.

„Noriu padėkoti gausiai susirinkusiems žiūrovams už puikų palaikymą. Manau, kad sužaidėme geras rungtynes ir įgyvendinome didžiąją plano dalį. Jaučiame kartėlį – dominavome ant parketo, neišnaudojome daugybės progų, ypatingai rungtynių pradžioje. Žinome, kad galėjome ir turėjome laimėti, tačiau kartais taip nutinka – tu dominuoji ir kuri progas, o varžovai muša įvarčius“, – po susitikimo spaudos konferencijoje kalbėjo L. Mistura.

Esame nuliūdę, nes žaidėme solidžiai, sukūrėme aibę progų, tačiau jų neišnaudojome.

Treneris tikino, kad tokie pralaimėjimai veikia psichologiškai, tačiau galimybę atsitiesti komanda turės jau šiandien, trečiadienį, kai 19 val. Jonavoje susitiks su Rusijos stipriausia ekipa „Tyumen“.

„Šis Rusijos klubas priklauso pasaulio elitui. Bus įdomu išmėginti jėgas su tokio kalibro varžovu. Žinome, kad bus beprotiškai sunku, tačiau esame atlikę namų darbus ir duosime kovą. Savo auklėtiniams pretenzijų dėl pralaimėjimo neturiu – vaikinai atidavė visas jėgas. Kažkur pritrūko šaltakraujiškumo, kažkur nusisuko fortūna.

Kodėl pasirinkau Ernestą Macenį ginti vartus? Jis geriau dirbo treniruotėse, puikiai pasirodė Baltijos taurės turnyre, tad buvo vertas savo šanso Čempionų lygoje. Jo tikrai dėl rezultato nekaltinu. Tiesiog privalėjome geriau išnaudoti progas. Viskas buvo mūsų rankose. Laiko liūdėti neturime, jau šiandien laukia mūšis su Rusijos klubu“, – sakė L. Mistura.

Treneriui pritarė ir pirmojo „Vyčio“ įvarčio autorius Vladimiras Derendiajevas: „Labai apmaudu dėl neišnaudoto šanso. Turėjome laimėti. Esame nuliūdę, nes žaidėme solidžiai, sukūrėme aibę progų, tačiau jų neišnaudojome, o gynyboje keletas klaidų lėmė tokį rezultatą. Skaudu, tačiau laukia dar dvejos rungtynės ir padarysime viską, kad žaidžiant su pasaulio elitiniais klubais maloniai nustebintume“, – sakė jis.

Jau šiandien Jonavos arenoje laukia antroji UEFA Futsalo Čempionų lygos pagrindinio etapo diena. 16.30 val. susitiks „Barcelona“ ir AYAT, o Kauno „Vyčio“ 19 val. laukia rungtynės su turnyro starte „Barcelona“ klubui 0:1 nusileidusiais Rusijos čempionais „Tyumen“.

GALERIJA

  • „Vyčio“ treneris L. Mistura: turime geriau išnaudoti progas
  • „Vyčio“ treneris L. Mistura: turime geriau išnaudoti progas
Evaldo Šemioto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS