Žalgiriečiai pabarstė taškų su vidutiniokais | kl.lt

ŽALGIRIEČIAI PABARSTĖ TAŠKŲ SU VIDUTINIOKAIS

“Kontroliavome situaciją, įmušėme greitą įvartį, bet vėliau nesugebėjome įtvirtinti pranašumo. Tai mums brangiai kainavo”, - sakė Marius Stankevičius. Jo auklėtiniai "Optibet A lygos" 32-ajame ture buvo arti pergalės prieš Alytaus "Dainavą", bet neišsaugojo pranašumo ir pasidalino po tašką 1:1, drauge sumažindami savo šansus pakovoti dėl kito sezono europinių kelialapių.

Šį sezoną "Dainava" turi kur kas mažesnį taškų bagažą nei "Kauno Žalgiris", tačiau net trys iš keturių jų tarpusavio mačų baigėsi lygiosiomis, o kauniečiai tik sykį džiaugėsi pergale. Netapo išimtimi ir ketvirtojo rato susitikimas Dariaus Ir Girėno stadione. Mačo pradžia kur kas geriau susiklostė šeimininkams. 8-ąją minutę Xabi Auzmendi baudos aikštelėje surado Armandą Kučį ir jaunasis puolėjas pasiuntė kamuolį į tuščius vartus, pelnydamas savo pirmą įvartį „Optibet A lygoje“.

Pirmame kėlinyje Arijus Bražinskas atrėmė Matheuso Araujo smūgį pažeme, „Dainavos“ vartininkas Orestas Kostykas taip pat sykį atmušė pavojingą bandymą.

Po pertraukos Alytaus klubas atstatė pusiausvyrą, kai po Andrejaus Karvackio pražangos baudos aikštėje baudinį 66-ąją minutę realizavo Stanislavas Sorokinas. Per likusį laiką ryškiausiai žaidė O. Kostykas – ukrainietis atrėmė pavojingus Edvino Kloniūno, Grato Sirgėdo bei po keitimo aikštėje pasirodžiusio Jasono Noslino smūgius.

Po šios dvikovos „Kauno Žalgiris“ išlieka penktas su 43 taškais, „Dainava“ turi 30 taškų bei rikiuojasi septinta.

"Norint svajoti apie pergalę turime realizuoti savo progas. Šiandien to nepadarėme. Tik pataisę šį aspektą galėtume kalbėti apie ketvirtą vietą arba net prizininkų pakylą", - dėstė M. Stankevičius.

"Mūsų komanda jauna ir jau tarsi išsprendė užduotį likti A lygoje, todėl kartais pritrūksta motyvacijos. Bet šį kartą vyrams jokių priekaištų neturiu. Jie atidavė visas jėgas", - sakė "Dainavos" strategas Sergejus Kuznecovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS