„Žalgirio“ žaidėjui S. Mikoliūnui Lichtenšteiną primena rinktinių mūšiai | kl.lt

„ŽALGIRIO“ ŽAIDĖJUI S. MIKOLIŪNUI LICHTENŠTEINĄ PRIMENA RINKTINIŲ MŪŠIAI

  • 0

Pirmą kartą į Lichtenšteiną atvykę Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai ir treneriai neslėpė susižavėjimo įspūdingu šios mažutės šalies peizažu, tačiau vienam žalgiriečiui tai tikrai netapo naujiena.

Saulius Mikoliūnas su Lietuvos nacionaline vyrų futbolo rinktine du kartus lankėsi Lichtenšteine ir turėjo progą susipažinti ne tik su šios šalies futbolu, bet ir su jos gamta.

Tiesa, trečią kartą tarp Šveicarijos ir Austrijos įsikūrusioje valstybėje viešintis 34-erių metų futbolininkas pripažino, kad ryškiausi prisiminimai visgi liko iš nacionalinių rinktinių dvikovų Vaduco „Rheinpark“ stadione.

„Nors man ir teko lankytis Lichtenšteine, tačiau kažkokių ypatingų įspūdžių ar atsiminimų neturiu. Tvarkingas, kokybiškas, jaukus stadionas Vaduce, graži pilis, įspūdingi kalnai. Daugiau įspūdžių likę iš rungtynių su Lichtenšteino nacionaline futbolo rinktine. 2011 m. gavome labai skaudžią pamoką, nes nesugebėjome tinkamai įvertinti varžovų ir pralaimėjome 0:2. Po metų sugrįžome ir pasiekėme pergalę 2:0. Žaidėme susikaupę, susikoncentravę, tačiau tikrai nebuvo lengva, savo pranašumą įtvirtinti pavyko tik antrame kėlinyje. Tuo metu Lichtenšteino rinktinė nebuvo laikoma rimtu varžovu, o dabar matome, kad jos rezultatai vis geresni. Kaip ir pagrindinio jų klubinio futbolo atstovo - „Vaduz“ klubo“, - konstatavo S. Mikoliūnas.

Prieš 86 metus įkurtas „Vaduz“ futbolo klubas per paskutinį dešimtmetį keturis sezonus žaidė Šveicarijos aukščiausioje lygoje, o pernai ir šiais metais rungtyniauja žemesniame - „Challenge“ divizione. Į Europos lygos atrankos varžybas klubas patenka laimėdamas Lichtenšteino taurės turnyrą. 2009 ir 2015 m. „Vaduz“ Europos lygos atrankos varžybose pasiekė trečią etapą, o šią vasarą iš kovos pašalino pajėgų Sofijos „Levski“ klubą iš Bulgarijos.

„Nors visi kalba, kad „Vaduz“ yra Lichtenšteino komanda, tačiau reikia pažymėti, kad jau ne vienerius metus ji rungtyniauja Šveicarijos pirmenybėse, o jos branduolį sudaro šveicarai bei legionieriai, - akcentus dėliojo S. Mikoliūnas. - Lygindamas su pirmuoju mūsų varžovu Europos lygos varžybose - „KI Klaksvik“ ekipa, galiu drąsiai pasakyti, kad „Vaduz“ yra gerokai stipresnė ir pavojingesnė komanda. Farerų salų vicečempionai savo žaidimą grindė tolimais perdavimais į priekį, o pagrindinei jų argumentai - fizinė jėga, dvikovos ir masyvi, bet gana primityvi gynyba. Savo ruožtu, „Vaduz“ Vilniuje pademonstravo gerokai įvairesnį futbolą. Jie ne tik gynėsi, bet ir mėgino perimti kamuolio kontrolę, keisdavo atakos flangus, kaitaliojo žaidimo ritmą. Antrame kėlinyje kamuolį įžaidė ir visi trys vidurio gynėjai. Apskritai, tai savo braižą turintis kolektyvas, su tokiais varžovais žaisti sunkiau, bet tuo pačiu - ir ženkliai įdomiau, nei su Farerų salų futbolininkai, kurie iš esmės tik daužosi, patys nežaidžia - ir kitiems neleidžia. Manau, kad žiūrovams toks futbolas turėtų labiau patikti, nes pačiame žaidime yra daugiau minties, jis įvairesnis, įdomesnis“.

Praėjusį ketvirtadienį Vilniuje vykusiose pirmose „Žalgirio“ ir „Vaduz“ rungtynėse pergalę 1:0 iškovojo žalgiriečiai, tačiau S. Mikoliūno teigimu, ši minimali persvara neturėtų nuraminti futbolininkų.

„Be abejo, ji suteikia tam tikrą ramumą, tačiau negalima pasiduoti iliuzijai, kad tereikia 90 minučių gintis ir viskas bus gerai. Puikiai žinome, kad visas rungtynes praleidę gynyboje galime būti labai skaudžiai nubausti. Mes turime žaisti savo žaidimą, ir rungtyniauti taip, tarsi rezultatas vis dar lygus. Turime kontroliuoti kamuolį, ieškoti progų ir prie varžovų vartų, nes mes tikrai jiems niekuo nenusileidžiame. Svarbiausia - tikėti savimi, savo jėgomis ir nuo pirmų minučių parodyti, kad mes čia atvažiavome ne tik gintis. Vilniuje parodėme, kad galime kontroliuoti kamuolį ir neleisti jiems įsibėgėti“.

Šį ketvirtadienį atsakomosios Europos lygos antrojo atrankos etapo rungtynės vyks Vaduco „Rheinpark“ stadione. Pasak S. Mikoliūno, tai tvarkinga futbolo arena, kurioje malonu žaisti futbolą.

„Žaidžiant su Lietuvos rinktine man gerą įspūdį paliko ir kokybiška aikštės danga. Iš tiesų, mums paskutiniais metais Lietuvoje vis rečiau tenka žaisti futbolą ant natūralios dangos, tad kiekviena tokia proga yra labai maloni. Ir nors mes daugiausiai laiko praleidžiame žaisdami ir treniruodamiesi LFF stadione, ant dirbtinės dangos, tačiau žaidimas ant žolės jokių sunkumų nesudaro. Gal net atvirkščiai, prideda žaidimui džiaugsmo, azarto, kokybės“, - samprotavo žalgirietis.

Sėkmingas pasirodymas atsakomosiose rungtynėse ne tik atvertų „Žalgiriui“ duris į kitą Europos lygos atrankos varžybų etapą, tačiau ir suteiktų neeilinę galimybę išmėginti jėgas su Ispanijos futbolo grandu - „Sevilla“ ekipa, po pirmo mačo 4:0 pirmaujančia prieš „Ujpest“ komandą iš Vengrijos. Vis dėlto, S. Mikoliūnas užtikrino, kad taip toli į priekį žalgiriečiai nesidairo.

„Nors kažkas gal ir prasitarė, kad juos labai motyvuoja galimybė kitame atrankos varžybų etape susitikti su „Sevilla“, tačiau iš tiesų mes apie tai dabar negalvojame. „Žalgiryje“ yra daug patyrusių, aukšto lygio futbolininkų, kurie puikiai supranta, kad iš pradžių reikia sutvarkyti reikalus su „Vaduz“ ekipa, o paskui jau galvoti apie kitus varžovus. Būtent tai mes ir darysime. Negalime atsipalaiduoti, nes o pirmų rungtynių mes dar niekam nieko neįrodėme, tad akivaizdu, jog ketvirtadienį mūsų laukia labai rimta kova“, - pareiškė S. Mikoliūnas.

„Žalgirio“ ir „Vaduz“ mačas prasidės 20 val. Lietuvos laiku.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS