„Žalgiris“ ir jo prancūzas – ant bangos: laimėjo šeštą kartą iš eilės | kl.lt

„ŽALGIRIS“ IR JO PRANCŪZAS – ANT BANGOS: LAIMĖJO ŠEŠTĄ KARTĄ IŠ EILĖS

  • 1

Puikią formą pagavęs Vilniaus „Žalgiris“ tęsia pergalingą žygį Lietuvos futbolo A lygoje. Penktadienio vakarą Aliaksejaus Bagos auklėtiniai namuose 1:0 įveikė Gargždų „Bangą“ ir iškovojo šeštą pergalę paeiliui.

Vilniečių pergalę lėmė eilinis Hugo Videmont'o įvartis – prancūzas 17-ąją minutę pasižymėjo po sėkmingai „Žalgirio“ įžaisto kampinio.

Įspūdingą formą demonstruojantis sostinės klubo puolėjas įvartį pelnė jau šeštose rungtynėse iš eilės. Su 9 tiksliais smūgiais jis užtikrintai pirmauja rezultatyviausių A lygos žaidėjų sąraše.

Tiesa, „Banga“ turėjo puikią galimybę iš Vilniaus parsivežti bent tašką, nes didelę rungtynių dalį žaidė turėdama vienu futbolininku daugiau.

Dar pirmojo kėlinio pabaigoje žalgiriečiai liko mažumoje, kai prasižengęs prieš „Bangos“ puolėją Robertą Vėževičių antrąją geltoną kortelę užsidirbo Ivanas Tatomirovičius.

Įdomu tai, kad gargždiškiai jau trečią kartą per pastarąsias ketverias rungtynes dar pirmajame kėlinyje įgijo kiekybinę persvarą – raudonos kortelės iki pertraukos žaidžiant prieš „Bangą“ buvo parodytos ir Marijampolės „Sūduvos“ bei Vilniaus „Riterių“ futbolininkams.

Geriausią progą išlyginti rezultatą „Banga“ turėjo antrojo kėlinio viduryje, bet auksinės progos po Valdo Antužio perdavimo neišnaudojo tas pats R.Vėževičius – jo smūgiuotas kamuolys skriejo visiškai šalia virpsto.

Gerą šansą svečiai turėjo ir per pridėtą antrojo kėlinio laiką, bet keli metrai prieš vartus atsidūręs Aleksandras Aksionovas į kamuolį nepataikė.

„Žalgiris“ A lygoje taškų nepraranda dar nuo liepos 3-osios, kai su ta pačia „Bangos“ ekipa sostinėje sužaidė lygiosiomis 0:0.

Pergalę pasiekę žalgiriečiai bent kelioms valandoms tapo A lygos lyderiais – jie, kaip ir „Sūduva“, turi 32 taškus, bet lenkia marijampoliečius dėl geresnio įvarčių santykio.

„Sūduva“ 20 val. pradės rungtynes su „Kauno Žalgirio“ ekipa.

Savo ruožtu „Banga“ su 14 taškų išlieka ketvirtoje vietoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Užpelkėnas

Nu, duoda. Sūduvai xana, nebebus čempionė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS