Žurnalistų batalijas stebės ir futbolo rinktinės treneris | kl.lt

ŽURNALISTŲ BATALIJAS STEBĖS IR FUTBOLO RINKTINĖS TRENERIS

Beveik šimtas žiniasklaidos darbuotojų šeštadienį sostinėje žengs į Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadioną. Žurnalistai išmėgins jėgas jubiliejiniame, 10-ajame žiniasklaidos atstovų futbolo čempionate.

Pirmenybėse ketina dalyvauti 8 komandos. Prie turnyro šeimininkų ir favoritų Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto klubo PRESS'as atstovų, tradiciškai prisidės Kauno, LRT, Žurnalistikos instituto studentų komandos. Senbuviams iššūkį mes ir sostinės „Freelancers“, „Propaganda“, Delfi bei Futbolo.tv ekipos.

„Turnyro tikslas – ne tiek sportinis, kiek Lietuvos žurnalistų bendruomenės sutelkimas. Juk dažnai būna taip, kad kolegas iš kitų miestų pažįstame pagal pavardes, tačiau neturime progų pabendrauti akivaizdžiai. Tad mūsų renginiai kaip tik ir suteikia tokią progą“, - pasakojo „PRESS'o“ klubo pirmininkas bei Lietuvos sporto žurnalistų federacijos vadovas Tautvydas Vencevičius.

Jo žodžiais, turnyro dalyvių skaičius ir geografija nuolat kinta. Nors šiemet į Vilnių neatvažiuos dažni varžybų dalyviai - Panevėžio ir Klaipėdos žurnalistai, jų laukiama kitąmet.

Varžybų dalyviams teks ištverti nemenką fizinį krūvį – planuojama, kad kiekviena komanda sužais po septynerias rungtynes, tačiau svarbiausia bus ne sportiniai rezultatai.

„Tradiciškai po sportinių batalijų surengsime apdovanojimo šventę. Drauge aptarsime ne tik pasiektus rezultatus, tačiau ir profesines aktualijas bei naujienas, kurių per metus, nuo praėjusio turnyro, susikaupė išties nemažai“, - teigė T.Vencevičius.

Pernai trečius metus iš eilės čempionu tapo LŽS sporto žurnalistų klubas „PRESS‘as“, kuris iškovojo visas aštuonias pergales ir artimiausius persekiotojus aplenkė net 9 taškais.

Antrą vietą užėmė antroji LŽS komanda „Freelancers“, bronzos medalius iškovojo „Futbolo.tv“.

Beje, šiemet Vilniuje buvo pirmą kartą surengtas Lietuvos žurnalistų paplūdimio futbolo čempionatas. Jame triumfavo „PRESS'o“ atstovai, o Kauno ekipa finišavo antra. Šįkart kauniečiai tikisi pasiekti revanšą, tad subūrė konkurencingą ekipą. Kauno žurnalistų klubo garbę ketina ginti miesto mero patarėjas Tomas Grigalevičius, 15min.lt portalo žurnalistas Marius Bagdonas, plunksną į rankas neretai paimantis Lietuvos regbio federacijos prezidentas Rytis Davidovičius bei kiti. Savo atstovus deleguos ir dienraštis „Kauno diena“.

Planuojama, kad varžybų dalyvius apdovanos prie renginio prisidedančios Futbolo federacijos atstovai bei Lietuvos nacionalinės rinktinės treneris Edgaras Jankauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS