„Agrorodeo“ komandai ilgiausias Dakaro greičio ruožas neprailgo | kl.lt

„AGRORODEO“ KOMANDAI ILGIAUSIAS DAKARO GREIČIO RUOŽAS NEPRAILGO

  • 0

Po poilsio dienos Dakaro ralio dalyviams organizatoriai metė iššūkį: patį ilgiausią maratono greičio ruožą. Jį laimėjo Carlosas Sainzas su „mini“ bagiu, greičiausias iš lietuvių buvo „Agrorodeo“ ekipažas, taip pat su „mini“ automobiliu.

Sekmadienį sportininkams teko įveikti patį ilgiausią greičio ruožą šių metų Dakaro ralyje. 546 km per kopas, smėlynus ir išdžiūvusius ežerus. Tačiau šeštadienį nuo lenktynių pailsėjusiems ekipažams jis neprailgo.

„Kažkuriuo metu atrodė, kad visą amžinybę važiuojam, bet paskui kelios greitos atkarpos labai prasuko tuos kilometrus“, – po finišo sakė „Agrorodeo“ komandos šturmanas Saulius Jurgelėnas.

Vaidas šiandien kaip gailestingoji seselė pavežiojo senolį.

Vaidoto Žalos ir Sauliaus ekipažas beveik pusšešto šimto kilometrų įveikė per 4 val. 40 min. 22 sek. Iš lietuvių jie buvo greičiausi, nuo etapo nugalėtojo C. Sainzo atsiliko 24 min. 11 sek. ir finišavo 15-oje pozicijoje.

„Labai keistas greičio ruožas. Kopos, o tada virini ežero dugnu 10-15 km. Vėl per kopas persimuši, ir vėl ežero dugnu važiuoji. Atvėsti, užšyli, atvėsti, užšyli“, – permainingą greičio ruožo tempą nupasakojo V. Žala.

„MINI John Cooper Works Rally“ automobiliu važiuojanti „Agrorodeo“ komanda greičio ruožą įveikė be jokių kriminalų, nepradūrę ratų, buvo tik vieną kartą užstrigę smėlyje.

„Vaidas šiandien kaip gailestingoji seselė pavežiojo senolį“, – apie komfortišką kelionę link finišo juokavo S. Jurgelėnas.

Antri iš lietuvių – Antanas Juknevičius su Dariumi Vaičiuliu. Jie 7-tąjį etapą įveikė 24-oje pozicijoje. Nuo lyderio atsiliko 41 min.

Staigmeną pateikė Edvino Juškausko ir Aisvydo Paliukėno mechanikai. Šis ekipažas nebaigė šeštojo etapo, nes užsidegė jų automobilis. Tačiau meistrai sugebėjo jį atstatyti, ekipažas gavo organizatorių leidimą startuoti „Dakar Experience“ klasėje. Jie nebekovoja dėl pozicijos bendroje įskaitoje, tačiau gali važiuoti likusį Dakaro ralio maršrutą. Septintajame etape jie pademonstravo 35-tą rezultatą. Netoli už jų, 39-oje pozicijoje ir Gintas Petrus su Tomu Jančiu.

Nesėkminga diena Benedikto Vanago ir Filipe Palmeiro ekipažui. Dakaro ralio organizatorių teigimu, juos, likus kiek daugiau nei 100 km iki finišo, sustabdė sankabos gedimas. Prastovėjęs maždaug pustrečios valandos, ekipažas pajudėjo finišo link nusiritęs į 55-tą poziciją.

Tai stipriai pablogins Benedikto rezultatą Dakaro ralio automobilių įskaitos suvestinėje. Iki šiol lietuvis komfortiškai buvo įsitaisęs 10-oje pozicijoje, dabar kris žemyn.

Aukštyn, iki 18-os vietos pakilo „Agrorodeo“ ekipažas. A. Juknevičius – 24-as.

Motociklų įskaitoje važiuojantis lietuvis Arūnas Gelažninkas šiandien finišo liniją pasiekė 35-oje pozicijoje. Bendroje įskaitoje jis 31-as.

GALERIJA

  • „Agrorodeo“ komandai ilgiausias Dakaro greičio ruožas neprailgo
  • „Agrorodeo“ komandai ilgiausias Dakaro greičio ruožas neprailgo
  • „Agrorodeo“ komandai ilgiausias Dakaro greičio ruožas neprailgo
  • „Agrorodeo“ komandai ilgiausias Dakaro greičio ruožas neprailgo
  • „Agrorodeo“ komandai ilgiausias Dakaro greičio ruožas neprailgo
V. Dranginio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS