Antrasis medalis Tokijuje: dziudo imtynininkas O. Bareikis iškovojo bronzą | kl.lt

ANTRASIS MEDALIS TOKIJUJE: DZIUDO IMTYNININKAS O. BAREIKIS IŠKOVOJO BRONZĄ

Lietuvos dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis mūsų šaliai Tokijo paralimpinėse žaidynėse padovanojo antrąjį medalį.

Sieks pranokti mokytoją

Iš Ukmergės kilęs 27-erių metų O.Bareikis (regėjimo negalios grupė B3) dėl paralimpinių dziudo varžybų svorio kategorijos iki 73 kg bronzos medalio susikovė su varžovu iš Sakartvelo Giorgiu Kaldaniu.

Lietuvis buvo aktyvesnis nei jo varžovas. Algio Mečkovskio treniruojamam O.Bareikiui pergalę lėmė veiksmas, kurį teisėjai įvertino „waza-ari“.

„Kova su G.Kaldaniu buvo labai sunki. Abu esame panašūs, stiprūs fiziškai. Manau, laimėjau užsispyrimu – padaryti viską, kad pasiekčiau tikslą, juo labiau kad iki šiol jam buvau pralaimėjęs du kartus, troškau revanšo. Motyvavo ir tai, kad man nepasisekė prieš penkerius metus Rio de Žaneire. Tad šis medalis man reiškia itin daug. Ačiū draugams, treniruočių partneriams – jie manimi tikėjo ir labai padėjo pasiruošti žaidynėms. Siekiu būti kaip Jonas Stoškus – dukart paralimpinis bronzos medalininkas. Sakoma, kad mokinys privalo pranokti mokytoją. Jonas – mano herojus, norėčiau jį aplenkti. Galbūt tai pavyks kitoje paralimpiadoje, Paryžiuje?“ – po varžybų kalbėjo O.Bareikis.

Tokijuje mūsiškis pirmiausia per keturias minutes nugalėjo ispaną Alvarą Lorenzą Gavilaną, tačiau ketvirtfinalio dvikovą, kuri truko vos šešias sekundes, pralaimėjo uzbekui Feruzui Saidovui. Paguodos varžybose Osvaldas „ippon" veiksmu įveikė japoną Takamasą Nagai.

„Osvaldas fiziniais duomenimis ir pasirengimu niekuo nesiskiria nuo sveikų kovotojų, o tai – fantastinis dalykas. Regėjimas kažkiek susijęs su koordinacija, bet, susikibus su varžovu, tai nėra viską lemiantis veiksnys. Tai patvirtina Osvaldo pasiekimai sveikųjų dziudo ir sambo čempionatuose“, – sakė treneris A.Mečkovskis.

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sveikina O. Bareikį, žaidynėse iškovojusį bronzos medalį.

„Jūsų pergalė – didelė garbė ir džiaugsmas visai Lietuvai. Tegul tolesnėje Jūsų sporto karjeroje Jus visuomet lydi sėkmė, o iškovoti medaliai paskatina dirbti dar atkakliau“, – sakoma premjerės sveikinime.


Kinai žeriasi medalius

Antru medaliu džiaugiasi Latvijos paralimpiečiai – jodinėjimo varžybų sidabrą pelnė Rihardas Snikus.

Anksčiau vicečempione tapo disko metikė Diana Dadzytė.

Po tris Tokijo žaidynių aukso medalius yra iškovoję du atletai – fechtuotoja kinė Shumei Tan ir plaukikas baltarusis Igoris Bokis.

Rinktinių įskaitoje vakar pirmavo Kinijos atstovai (38 aukso, 27 sidabro ir 28 bronzos medaliai), toliau rikiavosi Didžiosios Britanijos (21, 18 ir 17) bei Rusijos (15, 9 ir 23) reprezentantai.

Latvijos komanda buvo 45-oje vietoje, Lietuvos – 58-ojoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

puiku

Šaunuolis. Sveikiname!

Stipru

Malačiai medalininkai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS