„Aplink Lietuvą 2023“ – tik asfalto keliais | kl.lt

„APLINK LIETUVĄ 2023“ – TIK ASFALTO KELIAIS

Lietuvos automobilių klubas (LAK) šiandien pradeda dalyvių registraciją į šiemetinį trijų dienų maratoną – tradicines lenktynes „Aplink Lietuvą“ šalies Prezidento Gitano Nausėdos taurei laimėti.

Su Lietuvos automobilių sporto istorijos pradžia siejamas ralis „Aplink Lietuvą“ šiemet vyks rugsėjo 15–17 dienomis.

Nors laiko iki lenktynių starto dar ganėtinai, tačiau organizatoriai kviečia registracijos formalumų neatidėlioti paskutinei dienai. Kuo anksčiau bus žinomi dalyviai ir varžybų techninis parkas, tuo geriau bus galima pasirūpinti sklandžia varžybų organizacija bei geresnėmis dalyvių poilsio sąlygomis.

„Daug dalyvių, didelę geografiją apimantį ir nemažo žiūrovų dėmesio susilaukiantį šį ralį norime padaryti tikra švente ne tik jo dalyviams, bet ir žiūrovams, todėl tikimės, jog varžybų dalyviai bus aktyvūs ir paliks laiko organizatoriams geriau pasiruošti renginiui“, – sakė ralį „Aplink Lietuvą“ nuo pat pirmojo rengiantis LAK prezidentas Rolandas Dovidaitis.

Tikimės, jog varžybų dalyviai bus aktyvūs ir paliks laiko organizatoriams geriau pasiruošti renginiui.

Pasak R. Dovidaičio, šiemet ralio dalyvių laukia didžiausia naujiena šių lenktynių istorijoje: pirmą kartą bus varžomasi tik asfalto dangą turinčiuose keliuose ir specialiose aikštelėse, kur bus rengiamos slalomo varžybos.

„Toks sprendimas priimtas atsižvelgus į daugelio dalyvių prašymus, kurie ne vienus metus skundėsi, jog trijų dienų maratonas sunkokas ne tik patiems sportininkams, bet ir jų technikai, labiausia kentėdavusiai žvyro dangą turinčiuose greičio ruožuose bei ralio kroso trasose, – sakė varžybų vadovas Donatas Liesis. – Atsižvelgdami į tai priėmėme tokį sprendimą ir tikimės, jog atsakymą ar jis pasiteisins rasime jau šiemet.“

A. Brazaičio nuotr.

Ralio „Aplink Lietuvą 2023“ dalyvių laukia bendras per 1000 km maršrutas, kurį jiems teks įveikti per tris dienas.

Lenktynės rugsėjo 15 d. 9.30 val. startuos tradicinėje ralių „Aplink Lietuvą“ vietoje – Kauno Rotušės aikštėje.

Iškart po lenktynių atidarymo varžybų dalyvių laukia net trys greičio ruožai pačiame Kaune, iš kurio jie pasuks į Kačerginę, kur išbandys jėgas dar dviejose greičio rungtyse.

Iš čia lenktynių karavanas per Kėdainius pasieks Alytaus rajone esančius Daugus, Druskininkus, Šakius ir Tauragę, kur varžydamiesi sportininkai baigs pirmosios dienos kovos.

Antrąją dieną ralio „Aplink Lietuvą“ dalyviai pradės greičio ruože Telšių mieste, po kurio atvyks į Šiaulių rajone esantį mokymo centro autodromą, iš ten patrauks į Žagarę ir varžysis greičio rungtyje, besidriekiančioje regioninio parko teritorija.

Antrosios dienos kovos iš Žagarės persikels į Biržus, o baigsis Rokiškyje.

Sekmadienio, baigiamosios ralio dienos varžytuves lenktynių dalyviai pradės Anykščių kartodrome, iš kurio persikels į Ukmergę, o baigs tradiciškai Vilniuje.

„Varžybų organizacinio komiteto vardu noriu nuoširdžiai padėkoti Kauno, Vilniaus ir Druskininkų miestų, Kauno, Kėdainių, Šakių, Joniškio ir kitų rajonų savivaldybėms bei jų merams, daug padėjusiems ir prisidėjusiems rengiant šį ralį „Aplink Lietuvą“, – sakė LAK prezidentas R. Dovidaitis, kviečiantis kaip ir ankstesniais metais šiose lenktynėse dalyvauti įvairiausių įskaitų atstovus.

A. Brazaičio nuotr.

Ralis „Aplink Lietuvą 2023“ finišuos rugsėjo 17 d. tradicine tapusioje vietoje, S. Daukanto aikštėje priešais Prezidentūrą, kur ralio laimėtojams bus įteiktas pagrindinis lenktynių prizas – Prezidento taurė.

Atskirų įskaitų nugalėtojai ir prizininkai bus apdovanoti Susisiekimo, Krašto apsaugos, Socialinės apsaugos ir darbo, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijų, LASF taurėmis ir kitais garbingais apdovanojimais.

Kelios eilutės iš ralių „Aplink Lietuvą“ istorijos:

Ralių „Aplink Lietuvą“ ištakos siekia 1931 m. liepos 24 d., kai Kaune buvo duotas startas pirmajam tokiam raliui.

Šią datą Lietuvos automobilių sporto federacija laiko oficialia automobilių sporto šalyje pradžia, tačiau dėl visiems suprantamų priežasčių šiemet renginio metraštyje jis bus tik 32-asis, kurio nugalėtojai vėl džiaugsis Lietuvos Prezidento taure.

A. Brazaičio nuotr.

Lietuvai atgavus nepriklausomybę raliai „Aplink Lietuvą” atgaivinti 1996 m., prabėgus lygiai 65-eriems nuo starto, 1931 m. duoto pirmajam tokiam autoraliui, o jo dalyviai, kaip ir prieškario Lietuvoje, tebesivaržo dėl Lietuvos Respublikos Prezidento taurės.

Ralis „Aplink Lietuvą“ žmonėms su negalia jau tapo tradicija nuo pat jo atkūrimo, nuo 1996-ųjų.

GALERIJA

  • „Aplink Lietuvą 2023“ – tik asfalto keliais
  • „Aplink Lietuvą 2023“ – tik asfalto keliais
  • „Aplink Lietuvą 2023“ – tik asfalto keliais
  • „Aplink Lietuvą 2023“ – tik asfalto keliais
  • „Aplink Lietuvą 2023“ – tik asfalto keliais
  • „Aplink Lietuvą 2023“ – tik asfalto keliais
  • „Aplink Lietuvą 2023“ – tik asfalto keliais
  • „Aplink Lietuvą 2023“ – tik asfalto keliais
  • „Aplink Lietuvą 2023“ – tik asfalto keliais
A. Brazaičio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS