Aukštaitijos žvyrkelių egzaminą geriausiai išlaikė suomių ekipažas | kl.lt

AUKŠTAITIJOS ŽVYRKELIŲ EGZAMINĄ GERIAUSIAI IŠLAIKĖ SUOMIŲ EKIPAŽAS

  • 0

Lietuvos automobilių ralio čempionato paskutinį etapą Utenos apskrities apylinkėse laimėjo jaunuolis iš Suomijos – dvidešimtmetis Samis Pajaris, o mūsų šalies lyderių ekipažas lenktynių nebaigė.

Favoritai kliudė medį

J.Pajaris su 31 metų šturmane Janni Hussi, važiavę „Škoda Fabia N5+“ automobiliu, sėkmingiausiai įveikė dvylika greičio ruožų iš penkiolikos.

Šeštą ir dešimtą ruožus greičiausi buvo Dominykas Butvilas ir Renatas Vaitkevičius („Škoda Fabia R5“), devintąjį – Justas Tamašauskas ir Dovydas Ketvirtis („Škoda Fabia Rally 2 EVO“).

Tačiau, važiuojant vienuoliktą ruožą, D.Butvilas viename posūkių kliudė medį – su visu amortizatoriumi išlūžo „Škoda Fabia R5“ galinis ratas. Nesėkmę patyrė J.Tamašauskas ir D.Ketvirtis – jų automobilis apsivertė.

Kovą dėl antros vietos laimėjo Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas („Škoda Fabia Rally 2 EVO“), į trečią poziciją nustūmę Giedrių Notkų ir Dalių Strižaną („Škoda Fabia R5“).

Nugalėtojai: prieš paskutinį Lietuvos ralio sezono etapą D.Butvilas ir R.Vaitkevičius jau buvo užsitikrinę čempionų titulą. rallyutena.lt nuotr.

Palijus – čiuožykla

J.Pajario ir J.Hussi rezultatas – 1 val. 14 min. 00 sek., V.Jurkevičiaus ir A.Paliukėno – 1 val. 15 min. 54 sek., G.Notkaus ir D.Strižano – 1 val. 15 min. 56 sek.

Dėl permainingų oro sąlygų varžybos tikrai nebuvo lengvos. Palijus kelyje vietomis jautėmės it slidinėjimo trasoje.

„Dėl permainingų oro sąlygų varžybos tikrai nebuvo lengvos. Palijus kelyje vietomis jautėmės it slidinėjimo trasoje. Tačiau važiavome gana saugiai, greitai ir tiksliai. Ačiū už galimybę palenktyniauti Lietuvoje, o „Samsonas Motorsport“ komandai – už suteiktą automobilį“, – sakė J.Pajaris.

Bendroje įskaitoje ketvirti buvo Ukrainai atstovavę Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas („Mitsubishi Lancer Evo IX“, 1 val. 21 min. 57 sek.), penkti – Martynas Samsonas ir Ervinas Snitkas („BMW E36 M3“, 1 val. 23 min. 03 sek.).

Utenos ralyje startavo 112 ekipažų, kuriuos sudarė sportininkai iš Lietuvos, Suomijos, Latvijos, Ukrainos, Lenkijos, Estijos, Nyderlandų, Belgijos ir Ispanijos. Dėl avarijų ir gedimų finišo nepasiekė 31 ekipažas, tarp jų 21 – mūsiškių.

Nepasisekė: lenktynių Utenos apylinkėse dėl avarijų ir gedimų nebaigė 31 ekipažas. rallyutena.lt nuotr.

Užbaigė sezoną

2022-ųjų Lietuvos čempionų titulą jau anksčiau buvo užsitikrinę D.Butvilas ir R.Vaitkevičius.

Pirmą etapą, surengtą Lenkijoje („41 Rajd Podlaski“), jie užbaigė užėmę antrą vietą (nugalėjo švedai Tomas Kristenssonas ir Andreasas Johanssonas), Lietuvos čempionato įskaitos prizininkai buvo G.Notkus ir D.Strižanas bei V.Jurkevičius ir A.Paliukėnas.

Vėliau D.Butvilas ir R.Vaitkevičius buvo antri tarp Žemaitijos ralio dalyvių (vėl triumfavo T.Kristenssonas ir A.Johanssonas), savo taškų kraitį taip pat papildė V.Jurkevičius ir A.Paliukėnas (3 vieta bendroje įskaitoje), G.Notkus ir D.Strižanas (8 vieta).

Dominyko ir Renato ekipažas laimėjo Mažeikių apylinkėse įvykusias „Orlen Lietuva“ lenktynes, antri buvo M.Samsonas ir E.Snitkas, treti – Giedrius Firantas ir Matas Valiulis („Mitsubishi Lancer Evo VIII“).

Ketvirtas etapas – Rokiškio ralis – vėl buvo sėkmingas D.Butvilui ir  R.Vaitkevičiui. Antrą vietą užėmė V.Jurkevičius ir A.Paliukėnas, trečiąją – G.Firantas ir M.Valiulis.

Elektrėnų ralio bendros įskaitos prizininkų rikiuotė: D.Butvilas ir R.Vaitkevičius, G.Notkus ir D.Strižanas, J.Tamašauskas ir D.Ketvirtis.

Pabaigtuvės: J.Tamašauskas ir D.Ketvirtis iš varžybų pasitraukė vienuoliktame greičio ruože. „Facebook“ nuotr.

GALERIJA

  • Aukštaitijos žvyrkelių egzaminą geriausiai išlaikė suomių ekipažas
rallyutena.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS