Aukštumas pasiekę jaunieji sportininkai premijų negauna: ministerija suskubo ruošti pokyčius | kl.lt

AUKŠTUMAS PASIEKĘ JAUNIEJI SPORTININKAI PREMIJŲ NEGAUNA: MINISTERIJA SUSKUBO RUOŠTI POKYČIUS

  • 4

Jaunieji Lietuvos sportininkai irgi nori pinigų. Šiais metais su savo auklėtiniu Mykolu Alekna ir pasaulio, ir Europos čempionatus laimėjęs treneris Mantas Jusis piktinasi, kad net pasiekę tokias aukštumas jokių premijų negavo. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija jau suskubo ruošti pokyčius, kad piniginės dovanos pasiektų ir jaunimą, praneša LNK.

Šią vasarą jaunasis disko metikas M. Alekna demonstravo įspūdingą formą. Laimėjo Europos ir pasaulio jaunimo čempionatus. O jo treneris dėl auklėtinio pasiekimo braukė džiaugsmo ašarą. Deja, tik džiaugtis ir galėjo.

M. Jusis piktinasi, kad Seime pateiktame Sporto įstatyme jauniesiems sportininkams ir jų treneriams nėra numatytos premijos už iškovotas prizines vietas pasaulio ir Europos jaunimo čempionatuose. Pasak jo, tai akivaizdi diskriminacija. Dėl to oficialiu laišku netgi kreipėsi į prezidentą.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, reaguodama į nepasitenkinimus, jau ruošiasi koreguoti Sporto įstatymą. Tai leistų premijas mokėti jauniesiems sportininkams, jų treneriams ir net aptarnaujančiam personalui. 

Tiesa, kol kas nėra aišku, kokio dydžio premijos būtų skirtos. 

Šiuo metu pasaulio jaunimo čempionams yra skiriama valstybinė mėnesinė stipendija – 360 eurų. 

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas jaunus atletus taip pat skatina piniginėmis dovanomis. Už prizines vietas olimpiniuose renginiuose sportininkams išmokama ir 1,5 tūkst. eurų. 

Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Virgilijus Alekna mano, kad jaunieji sportininkai turėtų būti labiau skatinami. Tačiau, pasak jo, atsiranda rizika, kad taip dovanojant pinigus jaunimas nebepasieks profesionalų lygio. 

Šiuo metu abu V. Aleknos sūnūs yra disko metikai ir dalyvauja įvairiuose jaunimo čempionatuose. 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kazys

Kaip SSSR už sporto meistro vardą mokėdavo 50 rub. prie atlyginimo tie kurie dirbo sporto srityje (treneriai, sporto metodininkai) Kai meistrai pasipylė iš gausybės rago, pinigėliai dingo. Suprantu rentas nusipelniusiems Valstybei asmenims. Už pasiektus aukštus sportinius olimpinius, pasaulio europos rezultatus sportininkai skatinami. Vaikų, jaunių, jaunimo amžiaus grupės bet kokio lygio sportiniai pasiekimai yra varžybų organizatorių kompetencija(medaliai,diplomai,rėmėjų premijos ir kt.) Žinoma "už pinigėlį ir velnias kazokėlį šoka".

rimas

Alekna stumia istatyma,pritaikyta savo sunui

KLAUSIMAS

O ORGANŲ TRANSPLANTACIJĄ ATLIKĘ GYDYTOJAI AR NENUSIPELNĖ DAUGIAU UŽ SAVO MALONUMUI SPORTUOJANČIUS/?????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS