Badmintonininkai braunasi į Rio olimpiadą | kl.lt

BADMINTONININKAI BRAUNASI Į RIO OLIMPIADĄ

Didysis badmintonas sugrįžo į Kauną. Šiandien Sporto halėje startatvo tarptautinis turnyras "Yonex Lithuania International".

Didysis badmintonas sugrįžo į Kauną. Šiandien Sporto halėje startatvo tarptautinis turnyras "Yonex Lithuania International". Jame 155 dalyviai iš 26 valstybių siekia ne tik nugalėtojų titulų, tačiau ir kovoja dėl patekimo į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Svečių – per 300

Didžiausios sportininkų delegacijos atvyko iš Prancūzijos, Lenkijos, Lietuvos – po devyniolika dalyvių. Gausų būrį sportininkų atsiuntė Estijos, Norvegijos, Latvijos, Rusijos komandos. Medžioti taškų olimpiniam kelialapiui susirinko ir tolimesnių kraštų rinktinės – Naujosios Zelandijos, Islandijos, Kazachstano ir Izraelio.

"Šią savaitę Kaunas kvėpuos badmintonu. Su sportininkais, teisėjais, delegacijų nariais iš viso atvyko apie 300 žmonių, užsakėme du viešbučius. Tad renginys išties nemenkas", – pasakojo varžybų organizatorius Juozas Špelveris.

Žinomo šalies trenerio žodžiais, absoliuti dauguma Lietuvos rinktinės narių – kauniečiai, tačiau miesto valdžios paramos badmintonininkams labai trūksta.

"Nesame krepšinis ar kuri kita iš pačių populiariausių sporto šakų, tad pritraukti privačių rėmėjų labai sunku. Žinoma, nenuleidžiame rankų, verčiamės per galvą ir randame suprantančių žmonių ar įmonių. Tačiau mūsų geriausiems sportininkams būtina didesnė miesto pagalba", – kalbėjo J.Špelveris.

Lyderiai pasirengę

Turnyre Kaune šeimininkai daugiausia vilčių sieja su pripažintais mūsų šalies "plunksninuko" meistrais. Vyrų vienetų varžybų favoritu laikomas Kęstutis Navickas. 31-erių metų olimpietis, pasaulio ir Europos čempionatų dalyvis pastaruoju metu išsivadavo nuo jį persekiojusių traumų ir sveikatos problemų.

Moterų varžybose vieta ant pakylos prognozuojama Akvilei Stapušaitytei. 29 metų žaidėja prieš keletą dienų grįžo iš analogiško turnyro Rygoje, kur pasiekė finalą. Pakeliui ji įveikė varžoves iš Rusijos, Rumunijos, Lenkijos ir Naujosios Zelandijos. Lemiamoje kovoje lietuvė po atkaklios kovos 1:2 nusileido rusei Anastasijai Červiakovai.

Be minėtų lyderių aukštų rezultatų tikimasi iš mišraus dvejeto poros Vytautės Fomkinaitės ir Povilo Bartušio bei vyrų dueto P.Bartušio ir Alano Plavino.

Repeticija prieš Baku

Turnyras Sporto halėje, kurį žiūrovai galės stebėti nemokamai, startavo trečiadienio rytą kvalifikacinėmis varžybomis, kurios tęsis iki pat vėlyvo vakaro.

Ketvirtadienį ryte prasidės pagrindinis etapas, kuriame jau galynėsis visi pajėgiausi žaidėjai. Penktadienį nuo 10 val. pajudės atkrintamųjų varžybų traukinys. Tądien bus sužaisti ketvirtfinaliai, o popiet ir dvejetų varžybų pusfinaliai.

Pagrindinis desertas žiūrovų laukia šeštadienį, kai bus išdalinti visų penkių kategorijų titulai.

Turnyras Kaune geriausiems lietuviams taps repeticija prieš 1-ąsias Europos sporto žaidynes Azerbaidžane. Badmintonininkai iš tarptautinės federacijos gavo teisę deleguoti gausų žaidėjų būrį, tad tikisi aukštų rezultatų.

"Nesinori prisižadėti, bet Kęstučio forma tikrai gera. Jam, kaip ir Akvilei, labai padeda fizinio rengimo treneris Virginijus Mikalauskas. Tikimės, kad bendromis pastangomis Azerbaidžane pasirodysime solidžiai", – apie savo auklėtinius kalbėjo J.Špelveris.


Turnyro tvarkaraštis:

Birželio 3 d. 9–22 val. kvalifikacinis etapas.
Birželio 4 d. 9–22 val. pagrindinis etapas.
Birželio 5 d. 10–15 val. ketvirtfinaliai, 17–21 val. dvejetų pusfinaliai.
Birželio 6 d. 10–12 val. vienetų pusfinaliai, 13–18 val. finalai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS