Baidarių ir kanojų irkluotojai savaitgalį Trakuose pradės varžybų sezoną | kl.lt

BAIDARIŲ IR KANOJŲ IRKLUOTOJAI SAVAITGALĮ TRAKUOSE PRADĖS VARŽYBŲ SEZONĄ

  • 0

Gegužės 7-8 d. Trakuose vyks pirmosios šiais metais baidarių ir kanojų irklavimo varžybos.

Lietuvos taurės – D. ir Z. Survutų memorialo varžybose dėl apdovanojimų kovos tituluočiausi Lietuvos baidarininkai ir kanojininkai – olimpinių žaidynių prizininkai, pasaulio ir Europos čempionatų nugalėtojai bei prizininkai. Kartu su lietuviais, taurės varžybose dalyvaus ir svečiai iš Ukrainos, Lenkijos ir Latvijos.

Šeštadienį apdovanojimai bus išdalinti 500 ir 1000 metrų distancijose, sekmadienį kovos vyks 200 m nuotolyje.

„Trakuose vyks ne tik Lietuvos taurės varžybos, bet ir prasidės atranka į Lietuvos rinktinę. Šiais metais laukia labai įtemptas sezonas. Jau gegužės mėnesį vyks du pasaulio taurės etapai Čekijoje ir Lenkijoje. Liepos 1-3 d. Trakuose vyks Lietuvos čempionatas, po kurio paaiškės galutinė rinktinės sudėtis, kuri atstovaus Lietuvai svarbiausiose šių metų tarptautinėse varžybose. Rugpjūčio 4-7 d. Lietuvos rinktinė Kanadoje kovos dėl medalių pasaulio čempionate, o rugpjūčio 18-21 d. Vokietijoje varžysis Europos čempionate“, – teigė Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos prezidentas Aleksandras Alekrinskis.

Tai bus jau antras sezonas, kai baidarininkai ir kanojininkai varžysis po Tokijo olimpinių žaidynių pakeistose distancijose. Keisti nuotolius ir disciplinas buvo priversti ir dauguma tituluočiausių Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojų.

Daugiausia klaustukų treneriams lieka dėl keturvietės baidarės sudėties. Sėsti į keturvietę olimpinėje 500 m distancijoje pretenduoja net šeši baidarininkai – Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas, Tokijo olimpinių žaidynių dalyvis Mindaugas Maldonis ir jo brolis Simonas Maldonis, pasaulio ir Europos vicečempionas Artūras Seja, Europos čempionatų prizininkas Ignas Navakauskas. Praėjusių metų pasaulio čempionate Lietuvos baidarininkų keturvietė pateko į finalą ir užėmė 5 vietą.

„Bandysime įvairius keturvietės sudėties variantus. Turime didelį pajėgių sprinterių pasirinkimą, todėl galutinę sudėtį lems ne tik rodomi rezultatai, bet ir tai, kaip pavyks susiirkluoti vienam ar kitam baidarininkui su kitais. Prieš sezoną turėjome intensyvias treniruočių stovyklas Pietų Afrikos Respublikoje, Turkijoje, Italijoje, Portugalijoje ir Kroatijoje. Visi pretendentai nusiteikę labai ryžtingai, demonstruoja gerus rezultatus. Džiugina tai, kad vidinė konkurencija ir kova dėl vietos rinktinėje, skatina kiekvieno sportininko tobulėjimą. Tikimės suformuoti stiprią keturvietę, kuri bus pajėgi kovoti dėl aukštų vietų Europos ir pasaulio čempionatuose“, – sakė baidarininkų sprinterių treneris Romas Petrukanecas.

Intriguojanti kova Trakuose laukia ir vienviečių baidarių 1000 m distancijoje, kur tarpusavyje kovos net dešimtmetį dvivietėje kartu sėdėję ir Europos čempionato prizininkais tapę Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas. Pastarasis buvo pranašesnis pernai ir pasaulio čempionate iškovojo 6 vietą.

Kanojų varžybose favoritais laikomi praėjusių metų pasaulio čempionato finalininkai, 5 vietą olimpinėje dviviečių 500 m distancijoje užėmę Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas.

Pasaulio ir Europos čempionatuose šaliai vienoje distancijoje gali atstovauti tik viena įgula, todėl atranka į svarbiausias tarptautines varžybas prasideda jau Lietuvos taurės varžybose ir tęsis Lietuvos čempionate.

GALERIJA

  • Baidarių ir kanojų irkluotojai savaitgalį Trakuose pradės varžybų sezoną
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS