„Baltic Cup 2016“ varžybose trumpakojis žemaitukas lenkė trakėnų žirgus | kl.lt

„BALTIC CUP 2016“ VARŽYBOSE TRUMPAKOJIS ŽEMAITUKAS LENKĖ TRAKĖNŲ ŽIRGUS

  • 0

Liepos 8–10 d. Alytaus rajone, Butrimonyse, vyko žirgų trikovės varžybos „Baltic Cup 2016“. Jose dalyvavusi „Lietuvos žirgyno“ raitelė Elzė Mazgelytė su žemaitukų veislės žirgu Takeriu konkūrinio jojimo rungtyje aplenkė ilgakojį trakėnų veislės žirgą ir užėmė antrąją vietą.

„Lietuvos žirgyne“ besitreniruojanti Elzė su žemaitukų veislės žirgu Takeriu po sėkmingos pirmosios varžybų dienos savo kategorijoje pretendavo į pirmąsias vietas, tačiau kroso rungtyje netyčia suklupęs duetas į finalinę trikovės lentelę nepateko. Vis dėlto konkūrinio jojimo rezultatais raitelė yra patenkinta ir sako, kad su Takeriu jiedu dar lips ant nugalėtojų pakylos.

„Didžiuojamės Elze, kuriai su ponių klasės žirgu pavyko aplenkti aukštaūgius trakėnus ypatingo šoklumo reikalaujančioje rungtyje. Tik nelaimingas atsitiktinumas sutrukdė jiems varžytis iki galo. Vis dėlto pergalė konkūriniame jojime taip pat yra labai geras rezultatas, kuris įkvepia ne tik pačią Elzę, bet ir kitus „Lietuvos žirgyne“ žemaitukais jodinėjančius raitelius,“ – džiaugiasi Žilvinas Tomas Badikonis, UAB „Lietuvos žirgynas“ direktorius.

„Visada žinojau, kad žemaitukai yra pajėgūs varžytis su ilgakojais trakėnais. Tai, kad konkūrinio jojimo rungtyje buvome antri, tik įrodo, kad dideli šuoliai nėra vienintelė technika, lemianti puikius žirginio sporto rezultatus,“ – sako E. Mazgelytė.

Šiuolaikinė žirgų trikovė – tai raitelio ir jo žirgo išbandymų kompleksas, kurį sudaro trijų dienų varžybos skirtingose rungtyse. Pirmąją dieną duetai varžėsi dailiojo jojimo rungtyje, antroji diena buvo skirta ištvermės jojimui, kitaip vadinamam krosui, o paskutinė varžybų diena baigėsi žirgų šuoliavimu konkūriniame jojime.

Iš viso varžybose dalyvavo 27 raitelių ir žirgų duetai, daugiausia jų – iš Lietuvos. Trijų dienų varžybose dalyviai varžėsi penkiose skirtingose kategorijose. Pagrindinės profesionalų kategorijos absoliučiu nugalėtoju tapo žirgų sporte puikiai pažįstama raitelė iš Estijos Ervi Kaasiku.

GALERIJA

  • „Baltic Cup 2016“ varžybose trumpakojis žemaitukas lenkė trakėnų žirgus
  • „Baltic Cup 2016“ varžybose trumpakojis žemaitukas lenkė trakėnų žirgus
Organizatorių archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS