Baltijos ledo ritulio lygoje vėl varžysis visų trijų šalių komandos | kl.lt

BALTIJOS LEDO RITULIO LYGOJE VĖL VARŽYSIS VISŲ TRIJŲ ŠALIŲ KOMANDOS

  • 0

„Džiugu, kad Baltijos lygoje vėl varžysis visų trijų šalių komandos“, – pabrėžė Latvijos ledo ritulio federacijos prezidentas Aigaras Kalvitis.

Pabaigtuvės – pavasarį

„Optibet“ Baltijos ledo ritulio lygos (OHL) čempionate, kuris startavo vakar Jelgavoje, dalyvauja devyni klubai.

Lietuvai atstovauja „Kaunas City“, Elektrėnų „Airwell Energija“ ir Vilniaus „7bet-Hockey Punks“, Latvijai – Jelgavos „Zemgale / LBTU“, Rygos „Mogo / LSPA“, Rygos „Prizma“, „HS Riga“ ir Rygos „Kurbads“ klubai, Estijai – Talino „Panter“.

Šiandien Vilniuje numatytas „7bet-Hockey Punks“ ir „Kaunas City“ ledo ritulininkų mačas.

Reguliarusis OHL sezonas finišuos 2024-ųjų vasario 28-ąją. Toliau šešios stipriausios komandos kovos atkrintamosiose varžybose: ketvirtfinalyje – iki trijų pergalių, pusfinaliuose ir finale – iki keturių.

Vėl sulaukė estų

„Baltijos čempionato projektą pradėjome prieš kelerius metus, kelias kuriant lygą buvo nelengvas, bet rezultatas mus džiugina“, – teigė A. Kalvitis.

„Smagu, kad prie lygos prisijungė ir Estijos klubas. Pernai sezonas buvo sėkmingas, o šiemet pirmenybės pasieks dar didesnę auditoriją. Tai suteiks daugiau galimybių visiems klubams“, – kalbėjo asociacijos „Hockey Lietuva“ generalinis sekretorius Vaidas Budrauskas.

Kelias kuriant lygą buvo nelengvas, bet rezultatas mus džiugina.

Estijos atstovai Baltijos lygoje pastarąjį kartą varžėsi 2020–2021 m. sezoną.

Šiemet pavasarį aukso medalius iškovojo Jelgavos komanda, finale iki keturių pergalių 4:1 nugalėjusi Mogo / LSPA, kuri ketvirtfinalyje eliminavo „7bet-Hockey Punks“. Į pusfinalį neprasimušė ir kauniečiai, pralaimėję Rygos „Dinamo“.

Iššūkiai kauniečiams

Lietuvos čempionus „Kaunas City“ ledo ritulininkus treniruoja ukrainietis Sergejus Viteris.

Kauniečiai dalyvaus ir Kontinentinės taurės turnyre. Pirmo etapo B grupės turnyras vyks rugsėjo 22–24 d. Kauno ledo rūmuose. „Kaunas City“ susitiks su „Zagreb“ (Kroatija), „Skautafelag Reykjavikur“ (Islandija) ir „Panter“ (Estija) ekipomis.

„Airwell Energijos“ treneris Arūnas Aleinikovas atskleidė, kad jo komandoje bus daugiau žaidėjų iš Elektrėnų, su kuriais jis tikisi žengti žingsnį į priekį ir patekti į antrą OHL čempionato atkrintamųjų varžybų etapą.

„7bet-Hockey Punks“ strategas Šarūnas Kuliešius viliasi, kad sostinės klubui pavyks pasirodyti geriau nei praeitą sezoną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS