Baltijos regbio „Top“ lygos reguliarųjį sezoną laimėjo „Vairas-Kalvis-Jupoja“ | kl.lt

BALTIJOS REGBIO „TOP“ LYGOS REGULIARŲJĮ SEZONĄ LAIMĖJO „VAIRAS-KALVIS-JUPOJA“

  • 0

Savaitgalį finišavo Baltijos regbio „Top“ lygos reguliarusis sezonas. Jo nugalėtoju tapo čempiono titulą ginantis Šiaulių „Vairo-Kalvio-Jupojos“ klubas, skelbia Lietuvos regbio federacija.

Šiauliečiai septintojo turo rungtynėse sekmadienį išvykoje po nelengvos kovos 42:26 (27:7) nugalėjo šeštoje pozicijoje likusią Kekavos „Miesnieki“ (Latvija) komandą.

Pirmasis rungtynių kėlinys nežadėjo didelės intrigos – šiauliečiai nuolat naudojosi spragomis varžovų gynyboje ir pelnė net 27 taškus be atsako. Galiausiai pirmojo kėlinio pabaigoje pirma rezultatyvia ataka atsakė ir šeimininkai.

Antrasis kėlinys prasidėjo dar vienu šiauliečių žeminimu (32:7), tačiau „Miesnieki“ regbininkai nepasidavė ir kėlinio viduryje sumažino atsilikimą iki 11 taškų (21:32). Vėliau šiauliečių pranašumas aptirpo iki 9 taškų (35:26), bet tai buvo viskas, ką pavyko latviams nuveikti sekmadienio popietę. Rungtynes užbaigė Šiaulių klubui užkaitytas techninis žeminimas.

Pusfinalyje rugsėjo 30 dieną „Vairas-Kalvis-Jupoja“ namuose žais su pirmą sykį tarp keturių stipriausių turnyro komandų patekusiu Vilniaus „Geležiniu vilku“. Vilniečiai savo aikštėje 6:49 (6:12) neatsilaikė prieš Šiaulių „Baltrex-Šiaulius“ ir patyrė trečiąją nesėkmę iš eilės.

Kovingai rungtynes pradėję vilniečiai po pirmųjų 40 minučių atsiliko tik 6 taškais (6:12), tačiau antrajame kėlinyje daugkartiniai lygos čempionai įjungė aukštesnę pavarą bei nepaliko sostinės atstovams jokių vilčių.

„Nors dar trūksta nemažai žaidėjų, tie, kurie žaidė Vilniuje, pasirodė puikiai. Pirmas kėlinys nebuvo pats geriausias, bet antrajame jau vaizdas džiugino. Labiausiai džiaugiuosi komandos gynyba“, – teigė „Baltrex-Šiaulių“ treneris Žygimantas Radžius.

Žaidžiantysis „Geležinio vilko“ treneris Dovydas Taujanskas pasidžiaugė savo auklėtinių žaidimu standartinėse situacijose, bet apgailestavo, jog antroje mačo pusėje padarė daug žioplų klaidų, už kurias varžovai skaudžiai baudė. Beje, „Geležinis vilkas“ pirmą kartą šiame sezone neatliko nei vieno žeminimo.

Visgi ši pergalė mažai tepaguodė „Baltrex-Šiaulius“, nes kitose rungtynėse Garkalnės „Livonia“ užtikrintai nugalėjo savo varžovus ir išsaugojo antrąją vietą reguliariajame sezone. Tiek pat taškų kaip ir latviai surinkę „Baltrex-Šiauliai“ dėl nesėkmės tarpusavio akistatoje liko trečioje pozicijoje.

Tai reiškia, kad šios komandos tarpusavyje kausis ir pusfinalyje, o rungtynės rugsėjo 30 diena bus žaidžiamos Latvijoje.

„Livonia“ regbininkai reguliariojo sezono finiše išvykoje 59:12 (38:0) sutriuškino Šiaulių „Šiaulius“. Smarkus lietus nesutrukdė svečiams dominuoti Šiaulių regbio stadione ir jau pirmoje mačo pusėje įgyti solidžią persvarą. „Šiaulių“ ekipa antrajame kėlinyje sugebėjo porą sykių pralaužti varžovų gynybą ir pelnyti pirmuosius taškus, tačiau varžovai toliau naudojosi šiauliečių klaidomis ir taip pat atsakė rezultatyviais išpuoliais.

Likusiame turo mače Kauno „Ąžuolas“ savo aikštėje 51:12 (17:0) nugalėjo autsaiderę Vilniaus „VRA-Tomosta“ komandą.

Po ilgos pertraukos į pusfinalį neprasibrovę „Ąžuolo“ regbininkai dar sykį pademonstravo, kad turi sudėtyje daug perspektyvaus jaunimo, kuris vis labiau tobulėja žaisdamas šioje lygoje. Jeigu grumtynėse vilniečiai dar galėjo nenusileisti varžovams, tai sulaikyti greitų kauniečių regbininkų jiems nepavyko.

Abi komandos tęs kovą dėl 5-8 vietų ir spalio 1 dieną Kaune dar sykį susitiks tarpusavyje. Tą pačią dieną „Miesnieki“ namuose priims „Šiaulius“.

Geriausiais turo žaidėjais pripažinti Kęstutis Marcišauskas („Vairas-Kalvis-Jupoja“), Ričardas Iesalniekas („Miesnieki“), Mantas Butkevičius („Ąžuolas“), Arijus Traigys („VRA-Tomosta“), Enzo Beltramino („Livonia“), Laimonas Urbietis („Šiauliai“), Dovydas Taujanskas („Geležinis vilkas“) ir Arnas Urbonas („Baltrex-Šiauliai“).

Reguliariojo sezono lentelė:

Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“ 31 tšk.

Garkalnės „Livonia“ 29

Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ 29

Vilniaus „Geležinis vilkas“ 18

Kauno „Ąžuolas“ 16

Kekavos „Miesnieki“ 11

Šiaulių „Šiauliai“ 5

Vilniaus „VRA-Tomosta“ 3

GALERIJA

  • Baltijos regbio „Top“ lygos reguliarųjį sezoną laimėjo „Vairas-Kalvis-Jupoja“
  • Baltijos regbio „Top“ lygos reguliarųjį sezoną laimėjo „Vairas-Kalvis-Jupoja“
  • Baltijos regbio „Top“ lygos reguliarųjį sezoną laimėjo „Vairas-Kalvis-Jupoja“
A. Didžgalvio ir J. Iljinos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS