Barjerininkas R. Saulius Klaipėdoje įvykdė Europos čempionato normatyvą | kl.lt

BARJERININKAS R. SAULIUS KLAIPĖDOJE ĮVYKDĖ EUROPOS ČEMPIONATO NORMATYVĄ

  • 0

Lietuvos lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionatas baigėsi. Klaipėdoje vykusių pirmenybių antrąją dieną buvo pasiekti penki geriausi sezono rezultatai, solidžiais pasirodymais nudžiugino būsima olimpietė Diana Zagainova ir Europos čempionato normatyvą įvykdęs barjerininkas Rapolas Saulius.

Pastarasis pasinaudojo paskutine galimybe įšokti į Torunėje (Lenkija) vykstančio Europos uždarų patalpų čempionato traukinį. 60 m barjerinio bėgimo distanciją įveikė per 7,88 sek. – būtent toks yra Senojo žemyno pirmenybių normatyvas. Bėgikas tapo septintuoju lietuviu, iškovojusiu teisę dalyvauti šiame čempionate.

„Stengiausi įvykdyti normatyvą jau kelerias varžybas. Iš pradžių Gente (Belgijoje – aut. past.) subėgau 7,91 sek., tad dabar 7,88 sek. atrodė realus scenarijus. Įvykdžiau, labai džiaugiuosi, – sakė Vilniaus sporto klubui „Cosma“ atstovaujantis R.Saulius. – Pradėjau sportuoti su Martu Skrabuliu. Pakilo greitis, aš tai jaučiu, padirbėjome su technika ir matosi rezultatai.“

Asmeninį rekordą lengvaatletis šį sezoną pagerino po penkerių metų pertraukos. Beje, tik finišavus švieslentė rodė kitokius skaičius – 7,90 sek. Patikslintas rezultatas buvo 0,02 sek. geresnis, tad bėgikas galėjo lengviau atsipūsti.

„Galvojau, kad bus šalia. Vienu metu ir apsidžiaugiau, ir nusivyliau, nes 7,90 sek. būtų mano asmeninis rekordas, bet nepatekčiau į Europos čempionatą. Dabar ir asmeninis, ir Europa – vau, fantastika. O Europos čempionate noriu tiesiog padaryti kuo geresnį rezultatą, psichologiškai su savimi sukovoti bei padaryti, ką įmanoma geriausia“, – teigė R.Saulius.

Moterų trišuolio rungtyje triumfavo Diana Zagainova, vienu centimetru pagerinusi Dovilei Kilty priklausiusį geriausią Lietuvos sezono rezultatą. Olimpinį kelialapį dar 2019-aisiais iškovojusi trišuolininkė Klaipėdoje nušoko 13,68 m.

„Geras jausmas. Man labai patinka dalyvauti Lietuvoje, visą laiką smagu, nesvarbu, ar „kovidas“, ar ne. Aš myliu Lietuvą, mūsų žiūrovus, visą palaikymą. Įspūdžiai geri, labai džiaugiuosi, kad po truputį jaučiu savo šuolius. Šiomis varžybomis pasimėgavau, kaip pasimėgavau ir šuoliais. Vienintelis dalykas – dar turiu susidraugauti su lentele“, – sakė D.Zagainova.

Sportininkė geriausius savo rezultatus užfiksavo atsispyrusi „be lentelės“, kas parodo, jog idealiai atlikus atsispyrimą, būtų galima šokti apie 14 metrų.

„Iš tikrųjų ir pati jutau, ir matėsi, kad šuoliai buvo tolimi. Tačiau nepataikiau ant lentelės, tai nėra ir šuolio – viskas paprasta. Faktas, kad galiu šokti, dėl to esu rami. Tai darbo reikalas, reikia laiko, nes yra pakitimų po vasaros. Vasaros sezonas buvo labai sunkus, nes treneris pakeitė šiek tiek darbo ritmą, programą. Kadangi buvo atšauktos olimpinės žaidynės, buvau ant sunkaus krūvio ir tik dabar grįžusi iš Valensijos – pastarąsias dvi savaites – jaučiu, kad įeinu į formą“, – paaiškino D.Zagainova.

Geriausius Lietuvos sezono rezultatus taip pat užfiksavo Simas Bertašius (3000 m – 8 min. 14,75 sek.), Tomas Lotužis (trišuolis – 15,29 m) ir Viktorija Varnagirytė (3000 m – 9 min. 59,99 sek.). Tuo tarpu namų manieže dalyvavęs šuolininkas su kartimi Osvaldas Gedrimas sezono rezultatą pakartojo, peršokęs 4,80 m.

„Pastarąjį kartą Lietuvoje su tiek daug dalyvių šokau tik kokiais 2012-2013 metais. Nustebino, ganėtinai daug žmonių pasiekė savo asmeninius rekordus, kuriais turėtų didžiuotis. Šiuo laikotarpiu ne kiekvienas turėjome geriausias sąlygas sportuoti. Tai svarbiausia, nes kad ir kokie sunkumai bebūtų, reikia kovoti bei nepasiduoti“, – startą komentavo O.Gedrimas.

Prieš dvejus metus klaipėdietis tapo pirmuoju lietuviu šiame tūkstantmetyje, su kartimi peršokusiu 5 metrus. To sportininkui negana – jis norėtų įveikti bent 5,41 m ir pagerinti Lietuvos rekordą.

„Šiandienos rezultatu asmeniškai rezultatu tikrai nesidžiaugiu. Norėčiau visada šokinėti bent 5 metrus, bet gal pritrūko treniruočių – karantinas davė savo. Dabar dirbame su sprinto treneriu Edmundu Norvilu, tobuliname silpnąsias savybes. Mano silpnoji vieta yra bėgimas, tą patobulinsiu ir pasieksiu Lietuvos rekordą“, – neabejoja O.Gedrimas.

Dauguma suaugusiųjų lengvaatlečių šį sezoną turėjo vos du startus – LLAF taurės varžybas ir Lietuvos čempionatą. Torunėje (Lenkija) vyksiančios Europos pirmenybės vyks kovo 4-7 dienomis, o galutinė rinktinės sudėtis paaiškės kitą savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS