Belgrade kovojo penki Lietuvos boksininkai | kl.lt

BELGRADE KOVOJO PENKI LIETUVOS BOKSININKAI

  • 0

Serbijos sostinėje Belgrade vyko tarptautinis turnyras „Belgrade Winner“. 58-ą kartą vykusiame turnyre kovojo beveik 200 boksininkų ir boksininkių iš keturių žemynų – Europos, Azijos, Afrikos ir Pietų Amerikos. Lietuvos rinktinei atstovavo penki boksininkai.

Moterų varžybose svorio kategorijoje iki 75 kg (6 dalyvės) Gabrielė Stonkutė pirmoje kovoje turėjo susitikti su Siera Leonės boksininke. Tačiau šios Afrikos šalies rinktinė dėl pasikeitusių karantino reikalavimų, paskutiniu metu atšaukė kelionę į Belgradą. Antroje kovoje G. Stonkutė po labai atkaklios kovos pralaimėjo uzbekei Mavludai Movlonovai. Du teisėjai pergalę skyrė G. Stonkutei 30:26 ir 27:29, bet net trys teisėjai skyrė lygiąsias. Todėl buvo skaičiuojami mažieji taškai. Lygiąsias skyrusių teisėjų simpatijos buvo uzbekės pusėje ir pergalė taškais 3:2 atiteko lietuvės varžovei.

Varžovas iš Siera Leonės po burtų traukimo teko ir kitam Lietuvos boksininkui Jonui Jazevičiui (svorio kategorija virš 91 kg). Be kovos patekęs į antrą ratą, jame J. Jazevičius susitiko su kazachu Nurlanu Saparbajumi. Lietuvis turėjo pripažinti varžovo pranašumą taškais 1:4.

Į antrą ratą burtų dėka pateko ir kitas šioje svorio kategorijoje kovojęs lietuvis Algirdas Baniulis. Antrame rate A.Baniulis 0:5 pralaimėjo varžybų šeimininkui serbui Vladanui Babičiui.

Svorio kategorijoje iki 75 kg (23 dalyviai) Vytautas Balsys pirmoje kovoje 0:5 pralaimėjo Kipro atstovui Adreasui Kokkinui.

Svorio kategorijoje iki 69 kg (19 dalyvių) Saimonas Banys 0:5 nusileido Ademui Fetahovičiui iš Bosnijos ir Hercegovinos.

„Belgrade Winner“ turnyre teisėjavo Vilmantas Bobinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS