Boksininkai pradeda kovą dėl pasaulio čempionato medalių ir rekordinių premijų | kl.lt

BOKSININKAI PRADEDA KOVĄ DĖL PASAULIO ČEMPIONATO MEDALIŲ IR REKORDINIŲ PREMIJŲ

  • 0

Prasidėjo pasaulio vyrų bokso čempionatas. Serbijos sostinėje Belgrade vykstančiame pasaulio čempionate vyks net 497 kovos. Trylikoje svorio kategorijų dėl medalių kovoja 510 boksininkų iš 88 valstybių.

Planetos pirmenybėse Lietuvos rinktinei atstovauja 8 boksininkai. Po burtų traukimo ceremonijos, lietuviai sužinojo savo varžovus.

Antradienį į ringą kops du Lietuvos boksininkai. Svorio kategorijoje iki 63,5 kg Modestas Žmuidina susitiks su iraniečiu Ashkanu Rezajumi. Svorio kategorijoje iki 75 kg Vytautas Balsys pirštines surems su kolumbiečiu Alejandro Diego Motoa Carabaliu.

Trečiadienį kovos dar du lietuviai. Svorio kategorijoje iki 60 kg Edgaras Skurdelis kovos su gruzinu Artjušu Gomtsyjanu, o svorio kategorijoje iki 86 kg Tadas Tamašauskas susitiks su Rusijos bokso federacijos atstovu Šarabudinu Atajevu.

Ketvirtadienį pasaulio čempionate debiutuos supersunkiasvoris Jonas Jazevičius. Svorio kategorijoje virš 92 kg J.Jazevičius kovos su Azerbaidžano atstovu Mahammadu Bdulajevu.

Burtai lėmė, kad trys lietuviai pateko į antrą ratą. Penktadienį Saimonas Banys svorio kategorijoje iki 71 kg susitiks su albano Albano Bquiri ir Kenijos atstovo Mogunde Bonifaco Maina poros nugalėtoju. Svorio kategorijoje iki 92 kg Simonas Urbonavičius taip pat penktadienį kovos su bosniu Džemalu Bosnjaku.

Paskutinis iš lietuvių pasaulio čempionate kovas pradės Robertas Liorančas. Svorio kategorijos iki 80 kg antrame rate R. Liorančas šeštadienį kovos su bulgaro Kristiano Nikolovo ir korėjiečio Gichae Kimo poros nugalėtoju.

Pasaulio čempionams ir prizininkams bus skirtos rekordinės premijos. Čempionato prizinis fondas sieks net 2,6 mln. JAV dolerių (apie 2,2 mln. eurų). Kiekvienos svorio kategorijos čempionas gaus ne tik specialiai sukurtą pasaulio čempiono diržą, bet ir 100 tūkst. dolerių premiją. Sidabrą laimėjęs boksininkas bus apdovanotas 50 tūkst., o bronzos medalininkai 25 tūkst. dolerių premijomis.

Per visą istoriją po nepriklausomybės atkūrimo, Lietuvos boksininkai pasaulio čempionatuose iškovojo 4 medalius – 1 sidabro ir 3 bronzos. 1993 m. sidabro medalį laimėjo Vitalijus Karpačiauskas. Bronzos apdovanojimus pelnė Vidas Bičiulaitis (1995 m.), Daugirdas Šemiotas (2007 m.) ir Egidijus Kavaliauskas (2011 m.).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS