Bronzą jau užsitikrino, bet ambicijos – didesnės | kl.lt

BRONZĄ JAU UŽSITIKRINO, BET AMBICIJOS – DIDESNĖS

  • 0

Gabrielė Stonkutė atvertė naują Lietuvos sporto istorijos puslapį – iškovojo pasaulio moterų bokso čempionato medalį.

Stambule (Turkija) vykstančių varžybų svorio kategorijos iki 81 kg ketvirtfinalyje lietuvė 5:0 nugalėjo kazachę Gulsają Jeržan ir, patekusi į pusfinalį, užsitikrino mažiausiai bronzą.

Gabrielė – šaunuolė, parodė charakterį, valią. Ji – pavyzdys visiems, kaip reikia kovoti ir siekti pergalės.

„Pirmą raundą sunkiai sekėsi – galbūt per daug veržiausi į artimą kovą, tad teko gintis nuo varžovės šoninių smūgių. Kai treneris pasakė, kad šį raundą pralaimėjau, apėmė sveikas sportinis pyktis. Nusprendėme keisti taktiką ir pavyko perimti iniciatyvą. Buvau aktyvesnė, o smūgių neatrėmusi varžovė neleistinai prilaikydavo mane. Trečią raundą nemažinau tempo, stengiausi gerai gintis. Tai pasiteisino, labai džiaugiuosi pergale“, – papasakojo G. Stonkutė.

„Gabrielė – šaunuolė, parodė charakterį, valią. Ji – pavyzdys visiems, kaip reikia kovoti ir siekti pergalės. Labai svarbus buvo psichologinis nusiteikimas. Gabrielė ilgokai laukė, kol galės žengti į ringą, nes dėl burtų praleido pirmą varžybų ratą. Surengėme treniruočių pobūdžio kovas su uzbeke ir australe, kad Gabrielės neslėgtų įtampa, o sportinė forma išliktų geriausio lygio“, – komentavo treneris Vidas Bružas.

Pasaulio čempionato pusfinalyje G. Stonkutė šiandien išmėgins jėgas su turke Elif Guneri, kuri ketvirtfinalyje 5:0 nugalėjo Kenijos boksininkę Elizabeth Adhiambo Andiego.

„Su turke boksavausi treniruočių stovykloje prieš pasaulio čempionatą. Ji aukštesnė ir turbūt stengsis tuo pasinaudoti – vengs artimos kovos. Mėginsiu imtis iniciatyvos, – kalbėjo Lietuvos sportininkė. – Noriu daugiau nei bronzos medalio, jaučiu, kad galiu laimėti aukštesnės prabos trofėjų.“

Iš Kretingos kilusi 21-ų metų G. Stonkutė – 2019 m. Europos jaunimo čempionė, o iki 22 metų amžiaus grupės Europos čempionatuose iškovojo sidabro (2021 m.) ir bronzos (2022 m.) medalius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS