Apdovanoti geriausi Lietuvos sportininkai ir treneriai | kl.lt

APDOVANOTI GERIAUSI LIETUVOS SPORTININKAI IR TRENERIAI

  • 1

Šiandien, spalio 14 dieną, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis kartu su švietimo, mokslo ir sporto ministru Algirdu Monkevičiumi ir Vyriausybės kancleriu Algirdu Stončaičiu apdovanojo per 100 geriausių šalies sportininkų ir jų trenerių, pasižymėjusių 2019 metų Pasaulio ir Europos čempionatuose.

„Esate valingumo, susitelkimo ir geležinės valios pavyzdys. Savo pasiekimais ir pergalėmis jūs įkvepiate aplinkinius siekti savo svajonių ir tikslų. Taip pat ugdote patriotizmo ir pasididžiavimo savo šalimi jausmą! Nuoširdus ačiū treneriams ir kitiems rinktinių nariams – gydytojams, sporto mokslininkams, kineziterapeutams ir komandų vadovams. Jūsų atsidavimas darbui – labai svarbi sėkmės formulės dalis“, – sakė premjeras S. Skvernelis. 

Ministras A. Monkevičius, sveikindamas sportininkus, pabrėžė, kad visi stebėdami varžybas ir matydami sportininkų ryžtą jaučia dėkingumą ir pasididžiavimą būti vienos valstybės piliečiais.

„Džiaugiuosi galėdamas spausti rankas mūsų šalies sportininkams. Už kiekvieno jų pasirodymo varžybose, trunkančiose trumpiau ar ilgiau, slypi nesuskaičiuojamos valandos milžiniškų pastangų reikalaujančio darbo, susikaupimo ir valios. Už tai šie sportininkai ir treneriai verti didžiausios pagarbos. Linkiu toliau atkakliai ir sėkmingai kopti į šalies ir pasaulio sporto viršūnes“, –  kalbėjo ministras A. Monkevičius.

Vyriausybės vadovas kartu su  švietimo, mokslo ir sporto ministru pasveikino daugiau nei šimtą atletų ir jų trenerių: įteikti apdovanojimai neįgaliųjų pasaulio ir Europos čempionatų, olimpinių bei neolimpinių sporto šakų nugalėtojams ir jų treneriams.

Ministerijoje pasveikinta Lietuvos kurčiųjų moterų krepšinio rinktinė pasaulio čempionate iškovojusi antrąją vietą bei vyrų rinktinė, išplėšusi bronzos medalį. Apdovanotas Europos kurčiųjų lengvosios atletikos čempionas rutulio stūmikas Vytenis Ivaškevičius, vicečempionas disko metikas Mažvydas Paurys bei jų treneris Sigitas Liepinaitis, auksą pasaulio čempionate iškovojęs kanojininkas Henrikas Žustautas, šiuolaikinės penkiakovės ambasadorės Aurelija Tamašauskaitė, Lina Batulevičiūtė, Ieva Serapinaitė, Gintarė Venčkauskaitė su treneriais.

Iškilmingoje ceremonijoje taip pat apdovanoti krepšininkai, baidarininkai, irkluotojai, alpinistai, buriuotojai, kultūristai, sportinių šokių šokėjai, karatistai ir kiti. Iš viso pagerbtas dvidešimt vienos sporto šakos atstovas.

2019 metais sportininkai  džiugino savo pasiekimais ir laimėtais medaliais –  olimpinių sporto šakų pasaulio ir Europos suaugusiųjų jaunimo čempionatuose laimėti 6 medaliai, neįgalieji pasaulio ir Europos suaugusiųjų čempionatuose taip pat laimėjo 6 medalius, neolimpinių sporto šakų sportininkai iškovojo apie 40 medalių. Šie metai svarbūs ir tuo, kad vyko ir tęsiasi atranka į 2020 metų olimpines ir parolimpines žaidynes, kurioms rengiasi per 200 sportininkų.

2019 metai reikšmingi sportui ir priimtais teisiniais sprendimais: nuo šių metų sausio 1 d. įsigaliojusiame naujame Sporto įstatyme įtvirtintas nuoseklus sporto finansavimo didinimas ir sporto bendruomenei reikšmingos teisinės nuostatos.

2020 metai sporto bendruomenei ir Lietuvai bus taip pat labai svarbūs ir reikšmingi  – linkėsime savo sportininkams sėkmės olimpinėse ir parolimpinėse žaidynėse, be to, 2020 m. rudenį Lietuvoje vyks pasaulio salės futbolo čempionatas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

neKONKRECIAI,bet...aptakiai i TEMA...,

noreciau buti ZINOMU SPORTININKU,nes...labai megstu DEMESI... TASKAS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS