Čempiono G. Sabeckio varžovu buvo ir jo tėtis | kl.lt

ČEMPIONO G. SABECKIO VARŽOVU BUVO IR JO TĖTIS

"Įrodžiau, kad laimėti Lietuvos čempionatą galima ir su ne pirmos jaunystės sparnais", – šyptelėjo žinomas tenisininkas ir sklandytojas Gvidas Sabeckis.

Startavo Pociūnuose

Pociūnuose surengtame Lietuvos sklandymo sportinės (MIX) klasės čempionate Kauno apskrities aviacijos sklandymo klubui (KAASK) atstovavęs G.Sabeckis surinko 6 045 taškus ir po dvejų metų pertraukos susigrąžino šalies čempiono titulą.

Sidabro medalis įteiktas Biržų aeroklubo sklandytojui Gintarui Drevinskui (5 654 tšk.), bronzos – G.Sabeckio tėčiui Vytautui Sabeckiui (KAASK, 5 569 tšk.).

"Turint galvoje, kad sklandytuvą parsigabenau tik prieš pat varžybas ir teko mažai treniruotis, savo pasirodymą vertinu pozityviai. Atlikdamas paskutinį pratimą jau buvau užsitikrinęs pirmą vietą, tereikėjo sėkmingai baigti skrydį – nenusileisti kur nors laukuose", – sakė "Kauno dienai" G.Sabeckis.

Jam sėkmingiausiai susiklostė penktas pratimas (298,22 km – pirma vieta), gerai pavyko ir ketvirtas (379,16 km – antra vieta), septintas (421,75 km – antra vieta) bei aštuntas (178,27 km – trečia vieta).

Karjera: G.Sabeckis po dviejų metų pertraukos susigrąžino Lietuvos čempiono titulą. / O. Valkauskienės / LSSF nuotr.

Užgavo ambicijas

G.Sabeckis skrido "ASW 20" sklandytuvu, nors, kaip Lietuvos reitingo lyderis, turėjo teisę startuoti modernesniu.

"Dėl asmeninių ir finansinių priežasčių atsisakiau dalyvauti pasaulio čempionate, kuris turėtų vykti rugpjūtį Prancūzijoje. Tad Lietuvos sklandymo federacija anksčiau man numatytą sklandytuvą perdavė kitam sportininkui. Be to, nesuteikė man netgi panašaus lygio kito sklandytuvo, motyvuodama, esą anksčiau skirtą prastai prižiūrėjau. Nesutikau su tokia išvada, tai užgavo mano sportines ambicijas. Tad skraidžiau senesnės gamybos ir žemesnės kokybės "ASW 20", kelias dienas reikėjo apsiprasti. Tačiau šiam sklandytuvui taikomas koeficientas, todėl, net skrisdamas lėčiau, galutinėje įskaitoje gali būti lygiavertis konkurentas, nes rezultatas atitinkamai indeksuojamas", – papasakojo Lietuvos čempionas.

Atlikdamas paskutinį pratimą jau buvau užsitikrinęs pirmą vietą, tereikėjo sėkmingai baigti skrydį – nenusileisti kur nors laukuose.

Varžybose dalyvavo 26 sklandytojai, tarp jų – estas Teetas Jagomagis ir latvis Voldemaras Gavaras.

Dėl bronzos – posėdis

Bronzos medalio likimas paaiškėjo tik čempionato žiuri komisijai išnagrinėjus V.Sabeckio protestą.

Trečią vietą užėmusiam buvusiam ilgamečiam Lietuvos sklandymo sporto federacijos (LSSF) prezidentui V.Sabeckiui grėsė bauda už galimą skrydžio taisyklių pažeidimą. Patyręs sklandytojas pateikė protestą ir žiuri jį patenkino.

Legenda: 70-metis V.Sabeckis savo turtingą sportinių trofėjų kolekciją papildė dar vienu Lietuvos čempionato medaliu. / O. Valkauskienės / LSSF nuotr.

Šiemet daugkartiniam Lietuvos čempionui, Tarptautinės aeronautikos federacijos (FIA) "Auksinio ženkliuko" kategorijos pilotui V.Sabeckiui sukako 70 metų.

"Tėtis nusiteikęs skraidyti, kol leis sveikata. Lietuvos rinktinei atstovavo daugiau nei keturis dešimtmečius, kitąmet galbūt vėl sugrįš į ją ir kartu startuosime tarptautinėse varžybose. Džiugu, kai padangėje yra su kuo pasitarti", – sakė G.Sabeckis.

Padės Prienų klubui

Rugpjūtį Paluknyje numatytas Lietuvos sklandymo klubinės klasės čempionatas. Startuoti jame ketina ir G.Sabeckis.

Gali būti, kad jau kitą sezoną šalies čempionas atstovaus ne KAASK, bet neseniai įkurtam Prienų aeroklubui.

"Mūsų bazė bus Pociūnuose. Šiame krašte gilios sklandymo sporto tradicijos, tad tikimės ir Prienų savivaldybės palaikymo", – sakė iš Prienų kilęs G.Sabeckis.

Sklandytojas neatsisveikins ir su Kaunu, kur sėkmingai dirba jo įkurta teniso mokykla.

GALERIJA

  • Karjera: G.Sabeckis po dviejų metų pertraukos susigrąžino Lietuvos čempiono titulą.
  • Legenda: 70-metis V.Sabeckis savo turtingą sportinių trofėjų kolekciją papildė dar vienu Lietuvos čempionato medaliu.
O. Valkauskienės / LSSF nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vytautas

Profesionalus tenisininks ir gabiausias sklandytojas. Jis - tikras čempionas. Valio!!!

Žinantis

Čia viskas tik savo įvaizdžio formavimui Sabeckių šutvės daroma. O ASW 20 yra būtent tas sklandytuvas, kuris daugiausiai šancų turi laimėti čempionatą su koeficientais. Atvažiuos į Paluknį be savo tėvelių ir likusių kirmėliukų, kurie dirbo visą čempionatą ant jo, ir liks į penketuką eilinį kartą net nepatekęs kaip kad Šiauliuse prieš kelis metus buvo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS