D. Gudzinevičiūtė žada suteiki visą reikiamą paramą baltarusių sportininkams | kl.lt

D. GUDZINEVIČIŪTĖ ŽADA SUTEIKI VISĄ REIKIAMĄ PARAMĄ BALTARUSIŲ SPORTININKAMS

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) vadovė Daina Gudzinevičiūtė žada suteiki visą reikiamą paramą baltarusių sportininkams, kurie gali atvykti į Lietuvą bėgant nuo represijų Baltarusijoje.

BNS D. Gudzinevičiūtė sakė penktadienį dar kartą pažadėjusi tokią paramą garsiai ir tituluotai Baltarusijos plaukikei Aliaksandrai Herasimeniai, kuri neseniai įsteigė Baltarusijos sporto solidarumo fondą ir prieš savaitę atvyko į Vilnių koordinuoti tolesnę paramą sportininkams.

„Su fondu buvome susitikę anksčiau, dabar taip pat kalbėjome apie tai, apie palaikymą sportininkams, kurie galimai gali atvykti treniruotis į Lietuvą. Mes, žinoma, suteiksime visą pagalbą, kurią galėsime“, – teigė D. Gudzinevičiūtė.

Ji pabrėžė, kad penktadieninis susitikimas su A. Herasimenia buvo ne olimpinio komiteto, bet „daugiau mano, kaip kolegės, kaip olimpinės čempionės ir buvusios sportininkės“ pokalbis.

Rugpjūtį įkurto Baltarusijos sporto solidarumo fondo vadovė, keliskart olimpinė prizininkė A. Herasimenia teigia, kad fondas sieks suteikti „finansinę, psichologinę, logistinę ir bet kokią kitą pagalbą“ Baltarusijos atletams, kurie nukentėjo nuo režimo rankų. Fondo atstovai BNS nurodė, kad taip pat bus siekiama glaudesnių kontaktų su Tarptautiniu olimpiniu komitetu, Lietuvos ir Europos sporto organizacijomis, prašant sportininkų solidarumo su Baltarusijoje nukentėjusiais kolegomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ogo

juk negali gi Gudzeviciute remti kito miesto nei Vilniaus sportininką, o jei tas kito miesto sportininkas bus geresnis nei Vilniaus tad kas bus su Gudzeviciutes centralizacija i Vilnių, teks ja naikinti , o šiuo atveju geriau pinigus duoti baltarusiams, jie juk už Lietuvos vėliava nedalyvaus, ir nereikės Gudzeviciutei dalintis Vilnietiškos olimpines garbes su kokio nors kaimu pvz Vilkaviškiu.

korupcija

pjaunames su visais kaimynams,o kitu saliu emigrantams dosniai dalinam musu pinigus

tegul suteikia

is savo asmeniniu pinigu...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS