Nauji nemalonumai D. Rapšiui: po nelegalių lenktynių užfiksuotas ir viršijęs greitį | kl.lt

NAUJI NEMALONUMAI D. RAPŠIUI: PO NELEGALIŲ LENKTYNIŲ UŽFIKSUOTAS IR VIRŠIJĘS GREITĮ

Dėl dalyvavimo neteisėtose lenktynėse nubaustas ir teisę vairuoti praradęs šalies plaukikas Danas Rapšys po poros dienų užfiksuotas ir viršijęs greitį.

Apie plaukiko padarytą nusižengimą trečiadienį pranešė „Lietuvos ryto“ televizijos laida „Reporteris“.

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis BNS teigė, kad plaukikas gegužės 23 dieną Panevėžyje greitį viršijo 45 km/h.

Tai, anot policijos atstovo, įvyko praėjus dviem dienoms po to, kai policija už dalyvavimą neteisėtose lenktynėse plaukiką nubaudė pinigine bauda ir atėmė teisę vairuoti trims mėnesiams.

R. Matonio teigimu, kol kas nepriimtas sprendimas naujos baudos plaukikui, kadangi padaryti du pažeidimai – greičio viršijimas 45 km/h ir vairavimas neturint tam teisės.

„Nežinau, sprendimas dar nėra priimtas. Dar neišnagrinėta byla“, – teigė policijos atstovas.

Administracinių nusižengimų kodeksas už greičio viršijimą nuo 40 iki 50 km/h užtraukia piniginę baudą 170 iki 230 eurų, o vairavimas neturint tam teisės, kai ši atimta – baudą nuo 450 iki 700 eurų.

Naujienų portalas delfi.lt trečiadienį pranešė, kad D. Rapšiui už dalyvavimą neteisėtose lenktynėse Šiauliuose skirta 85 eurų bauda ir atimta teisė vairuoti trims mėnesiams.

Administracinių nusižengimų kodekse dalyvavimas neteisėtose lenktynėse prilygintas pavojingam ir chuliganiškam vairavimui, už šį pažeidimą plaukikui buvo skirta švelniausia numatyta sankcija.

Portalui susisiekus su D. Rapšiu, jis gailėjosi savo poelgio ir teigė prisiimantis už jį atsakomybę.

„Pasielgiau neatsakingai. Nuvažiavau į dideles lenktynes Šiauliuose, vadinamąjį „dragą“. Aplinkybes dar aiškinuosi, tačiau esu pasirengęs prisiimti atsakomybę už savo neatsakingumą, net jei tai reiškia, kad tris mėnesius praleisiu be vairuotojo pažymėjimo“, – delfi.lt sakė D. Rapšys.

Šiaulių apskrities policija pirmadienį pranešė, kad už dalyvavimą gegužės viduryje vykusiose lenktynėse, chuliganišką vairavimą ir greičio viršijimą 225 eurų baudomis ir teisių atėmimu vieneriems metams buvo nubausti devyni vairuotojai.

Dar šeši vairuotojai sulaukė tokios pat bausmės, kaip ir D. Rapšys – 85 eurų baudos ir teisių atėmimo trims mėnesiams.

Pasak policijos, turima dar dvi-trys valandos filmuotos medžiagos, kurią išanalizavus, bus identifikuojami ir kiti pažeidėjai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

KoKas

Bausti ir viešinti-tik tai sudrausmins ir atves į protą

Ar sportininkai visi debilai besmegeniai ?

Čia jam nuo chlorkės smegenis suminkštėjo

Nuomonė

Didybei išreikšti dar nesubrendo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS