Dakaras: kopomis džiaugėsi ir jas keiksnojo | kl.lt

DAKARAS: KOPOMIS DŽIAUGĖSI IR JAS KEIKSNOJO

"Mes čia atvykome ne tam, kad tiesiog atriedėtume iki finišo", – pareiškė Lietuvos lenktynininkas Vaidotas Žala, dėl savo visureigio gedimo pasitraukęs iš Saudo Arabijoje vykstančio Dakaro ralio.

Startuos Portugalijoje?

V.Žalos vairuojamo "MINI John Cooper" variklis kapituliavo po pirmo varžybų etapo.

"Visi požymiai rodo, kad motoras patyrė perkrovą. Būtų galima jį pakeisti ir grįžti į ralį kitu statusu, bet yra daug apribojimų ir išlygų, varžančių tikro lenktyniavimo galimybę, – kalbėjo V.Žala. – Padiskutavome, pasitarėme ir nusprendėme, kad nėra prasmės bandyti tiesiog išvažiuoti į trasą vien dėl to, kad tik išvažiuoti."

"Agrorodeo" komandos lenktynininkas užsiminė apie artimiausius darbus.

Nuotaika dingo, kai navigatorius parodė, kad praleidau vieną įskaitinį punktą. Grįžau atgal ir dėl to praradau bent 6–7 minutes.

"Reikia bent minimalaus plano į priekį, taip pat ir rezultato – atspirties taško. Kalendoriuje, balandžio 8–13 d., pasižymėjome pasaulio taurės etapą Portugalijoje. Tai maždaug 1 000 km greičio ruožų ir tie patys Dakaro ralio veidai, su kuriais tikslinga susitikti trasoje", – teigė V.Žala.

Erzino musės

Vakar Dakaro ralio dalyviai įveikė trečią etapą – 630 km (greičio ruožas – 403 km) aplink Vadi Ad-Davasirą.

Vėl sėkmingai važiavo Benediktas Vanagas ir Felipe Palmeiro ("Inbank Toyota Gazoo Racing Baltics") – užėmė penkioliktą vietą, o bendroje įskaitoje iš 24-os pozicijos pakilo į 21-ą.

"Nesuprantu, kodėl ralio organizatoriai pernai nuo mūsų slėpė kopas? Juk čia yra gerulių! Šįkart smėlio ir akmenų buvo sočiai, bet parinkta gera, įdomi pusiausvyra, su trialo elementais. Prakirtome ratą, kitą atsarginį paskolinome. Į kopų masyvą įvažiavome, kai saulė vidurdienį statmenai švietė. Labai sunku važiuoti, nes nėra šešėlių, viskas vienos geltonai rudos spalvos. Apskritai viskas gerai. Erzino tik dvi musės, iš kažkur atsiradusios kabinoje per startą", – pasidalijo įspūdžiais B.Vanagas.

Pasak B.Vanago, trečias etapas nepašykštėjo net didelių akmenų. (Vytauto Pilkausko nuotr.)

Visureigių klasės lyderis po trijų etapų – prancūzų Stephane'o Peterhanselio ir Edouardo Boulangero ekipažas. B.Vanagas ir F.Palmeiro atsilieka 1 val. 35 min. 29 sek.

Edvinas Juškauskas ir Aisvydas Paliukėnas ("Heston Airlines Team Pitlane") vakar buvo 34 (32-a vieta bendroje įskaitoje), Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis ("Kreda") – 37 (36), Gintas Petrus ir Jose Marquesas ("Petrus Kombucha Team") – 40 (41).

Motociklas – sveikas

Motociklininkas Arūnas Gelažninkas (komanda "Zigmas Dakar Team") antradienio lenktynes užbaigė 40-as, nuo trečio etapo nugalėtojo australo Toby Price'o (3 val. 33 min. 23 sek.) atsilikęs 40 min. 24 sek.

"Buvo visko. Iš pradžių įstrigau kopoje, todėl atsilikau nuo grupės, su kuria startavau. Toliau važiavau vienas, kartą teko truputį paklaidžioti. Nuotaika dingo, kai navigatorius parodė, kad praleidau vieną įskaitinį punktą. Grįžau atgal ir dėl to praradau bent 6–7 minutes. Tačiau motociklas sveikas, jokių gedimų. Dar bus progų atsigriebti", – sakė A.Gelažninkas.

Bendroje įskaitoje kaunietis – 35-as, o savo klasėje – antras.

Keturratį motociklą vairuojantis Laisvydas Kancius ("Story Racing") vakar finišavo dešimtas (vienuolikta vieta bendroje įskaitoje).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS