Dar vieną rekordą pasiekęs V. Strolia: daug velnių į galvą lindo | kl.lt

DAR VIENĄ REKORDĄ PASIEKĘS V. STROLIA: DAUG VELNIŲ Į GALVĄ LINDO

  • 1

2021-2022 metų pasaulio biatlono taurės sezonas baigėsi dar vienu Lietuvos rekordu. Osle (Norvegija) vykusiose prestižinėse 15 km bendro starto varžybose Vytautas Strolia finišavo 17-as – iki šiol šioje rungtyje jokiam lietuviui nebuvo pavykę patekti į geriausių 20-uką.

29-erių anykštėnas suko vieną baudos ratą (šaudymas 0+1+0+0) bei taiklumu nusileido vos dviem sportininkams. Paskutinėje sezono rungtyje dalyvauti galėjo tik 30 pajėgiausių planetos biatlonininkų.

„Negaliu sakyti, kad startas buvo labai geras, nes savijauta prastoka, jėgų likę mažai. Nuo antro rato jaučiau, kad labai sunku, šiandien išgelbėjo šaudymas. Džiaugiuosi, kad pavyko susikoncentruoti ir šaudykloje atidirbti, nes greitis buvo tikrai kritęs. Buvo sunku kovoti fiziškai ir galvoje buvo sunku – daug velnių šiandien į galvą lindo. Finale tikrai neblogai viskas gavosi“, – komentavo V.Strolia.

Už 17 vietą lietuviui atiteko 24 įskaitiniai pasaulio taurės taškai. Iš viso per sezoną mūsiškis „uždirbo“ net 352 taškus – daugiau nei per pastaruosius 7 metus pelnė visi Lietuvos biatlonininkai kartu sudėjus.

V.Strolia šį sezoną sėkmingiausiai pasirodė Rūpoldinge (Vokietija), kur užėmė 4 ir 5 vietas atitinkamai sprinto bei persekiojimo rungtyse, ir Otepėje (Estija) – ten vykusiame sprinte jis buvo šeštas.

Galutinėje įskaitoje V.Strolia iškovojo aukštą 25 vietą. Pekino olimpinėse žaidynėse biatlonininkas sėkmingiausiai pasirodė asmeninėse lenktynėse (21 vieta) bei estafetės varžybose, kuriose su Lietuvos vyrų ekipa užėmė 14 poziciją.

„Sezonas buvo tikrai geras ir tuo galima pasidžiaugti. Prieš ketverius metus džiaugiausi pirmais įskaitiniais taškais, o dabar visą sezoną visą laiką taškuose. Galiu nuoširdžiai savimi pasidžiaugti“, – šyptelėjo V.Strolia.

Sėkmingai sportininkui susiklostė paskutinis sezono etapas Osle: penktadienį sprinte jis buvo 15-as, o šeštadienį persekiojime – dešimtas. Iki šiol tik sprinto ir asmeninėse lenktynėse pajėgiausiems konkurentams prilygęs lietuvis vis tvirčiau pradėjo jaustis kontaktinėse dvikovose.

„Diena dienai nelygi. Faktas, kad reikia mokytis, reikia patirties kontaktinėse kovose. Varžybų yra nemažai, po truputį priprantu ir labiau pasitikiu savimi. Viskas ateina per patirtį, per varžybų skaičių. Kitą kartą gal vėl kažkas nepasiseks, pavyzdžiui, Otepėje masiniame starte nepavyko, o šiandien viskas gerai“, – dėstė V.Strolia.

Bendro starto rungtį Osle laimėjo norvegas Sivertas Guttormas Bakkenas (0+0+0+0), 0,5 sek. pranokęs tautietį Sturlą Holmą Laegreidą (0+0+1+1) bei 13,4 sek. – prancūzą Emilieną Jacqueliną (0+0+2+0).

Pasaulio taurės bendrosios įskaitos čempionu tapo pastarojo komandos draugas Quentinas Fillonas Maillet.

Krištolinį gaublį tarp moterų iškovojo norvegė Marte Olsbu Roeiseland.

Žiemos sezoną Lietuvos biatlonininkai baigs kitą savaitgalį Ignalinoje vyksiančiu šalies čempionatu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Audrius

Sveikinu!Šaunuolis!!!!!!!!!Gera,kad lietuviukas yra biatlono elite!!!Jaunimeli,pasitemk!Turime jauną lyderį ir gera pavyzdį!Butu smagu ,kad ir merginos sudarytų komanda ir,kad butų mišri komanda estafetei stipri.Nenusileiskite broliams latviams,būkite stipresni nors šioje žiemos sporto šakoje.Broliukai lenkia ,tad gal olimpinis komitetas supras,kad reikia specializuotis.Va,olandai siuožia ir laimi medalius,nors žiemos visai neturi. Kai galiu ,nuvykstu į pasaulio etapus.Nuvažiuokite las galite,pajusite getą atmosferą ir sirgalių nuoširdumą.Ten serga už sportininką visi yra palaikomi,tame tarpe ir lietuviai-geras laiko praleidimas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS